Skocz do zawartości
maltana

Wyższe FSB: niższa temperatura....czy ja śnię?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie co? za każdym razem, jak piszę coś na forum, jakimkolwiek, to jest proble, który zazwyczaj mnie rozwala i rozsmiesza: problem sprzętu.

Nie zrozumcie mnie źle, ale to samo jest np. z samochodami czy ciuchami....różnica pomiędzy Skodą Fabią a VW Polo jest...żadna, jeśli chodzi o wykonanie, ale są wariaci, którzy twierdzić będą, że VW lepszu jest o basta!

To samo z ubraniami: Nike jest lepszy od Adidasa, a ten z kolei lepszy od Reeboka, ale nie, bo ten jest lepszy....

ok, dojdźmy do sedna, którym jest: w dzisiajszych popieprzonych czasach WSZYSTKO JEST DO [gluteus maximus].... i nic na to nie poradzimy....żeby mieć wypasiony sprzęt (mówię tu o czymkolwiek), to kasy trza mieć jak lodu na Biegunie Południowym, bo Północny mniejszy znacznie jest :).

A serio: wezmę Fortrona, ma lepsze natężenia maks. dla poszczególnych napięć i jest po prostu 300W, a nie 400W PEAK (cokolwiek to znaczy).

ok, mam nadzieję że was nie zanudziłem...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie czytam i chcę wam powiedzieć, że są też dobre tanie za 70zł zasiłki FEEL z regulowanymi obrotami 300W prawdziwe!!, Code szity im nie dorastają wiem bo mi się spalił i nie radzę kupować, poza tym to prawda że w tych tanich napięcie spada pod dużym obciążeniem więc i temp. może spaść, co do temperatury to mój Solek ma odczyt z pod procka tz. CPU socked i z jądra procka czyli Diody i muszę powiedzieć że jeżeli radiator nie był dobrze szlifnięty papierami to temp. może różnic się o 20C czyli gdy odczyt z CPU Socked 65C to faktycznie procek ma 85C – więc warto szlifować papierkami bo radiatory często są tylko zapicowane albo polakierowane co lepsze po szlifnięciu papierkami od 300 do 1200 temp odczytywana w Socked spadła mi tylko o 6 C ale w samym jądze aż o 19C, poza tym naczytałem się o Zalmanah i nie polecam to dziadowa firma i przy tym droga!!!!!!! , a cha jedyny słuszny wentyl w obudowie to taki którego umieści się idealnie naprzeciwko chłodzonka –naprawdę daje więcej niż 4 w różnych miejscach, niestety trzeba wywalić otwór!!!

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie czytam i chcę wam powiedzieć, że są też dobre tanie za 70zł zasiłki FEEL z regulowanymi obrotami 300W prawdziwe!!, Code szity im nie dorastają wiem bo mi się spalił i nie radzę kupować, poza tym  to prawda że w tych tanich napięcie spada pod dużym obciążeniem więc i temp. może spaść, co do temperatury to mój Solek ma odczyt z pod procka tz. CPU socked i z jądra procka  czyli Diody i muszę powiedzieć że jeżeli radiator nie był dobrze szlifnięty papierami to temp. może różnic się o 20C czyli gdy odczyt z CPU Socked 65C to faktycznie procek ma 85C – więc warto szlifować papierkami bo radiatory często są tylko zapicowane albo polakierowane co lepsze po szlifnięciu papierkami od 300 do 1200 temp odczytywana w Socked spadła mi tylko o 6 C ale w samym jądze aż o 19C, poza tym naczytałem się o Zalmanah i nie polecam to dziadowa firma i przy tym droga!!!!!!! , a cha jedyny słuszny wentyl w obudowie to taki którego umieści się idealnie naprzeciwko chłodzonka –naprawdę daje więcej niż 4 w różnych miejscach, niestety trzeba wywalić otwór!!!

Od kiedy to Feel to jest dobry zasilacz?! Może i lepszy od Codegena ale co najwyżej o jakieś 5% ;))))) I nie istnieje coś takiego jak "tanie i dobre" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie czytam i chcę wam powiedzieć, że są też dobre tanie za 70zł zasiłki FEEL z regulowanymi obrotami 300W prawdziwe!!, Code szity im nie dorastają wiem bo mi się spalił i nie radzę kupować, poza tym  to prawda że w tych tanich napięcie spada pod dużym obciążeniem więc i temp. może spaść, co do temperatury to mój Solek ma odczyt z pod procka tz. CPU socked i z jądra procka  czyli Diody i muszę powiedzieć że jeżeli radiator nie był dobrze szlifnięty papierami to temp. może różnic się o 20C czyli gdy odczyt z CPU Socked 65C to faktycznie procek ma 85C ? więc warto szlifować papierkami bo radiatory często są tylko zapicowane albo polakierowane co lepsze po szlifnięciu papierkami od 300 do 1200 temp odczytywana w Socked spadła mi tylko o 6 C ale w samym jądze aż o 19C, poza tym naczytałem się o Zalmanah i nie polecam to dziadowa firma i przy tym droga!!!!!!! , a cha jedyny słuszny wentyl w obudowie to taki którego umieści się idealnie naprzeciwko chłodzonka ?naprawdę daje więcej niż 4 w różnych miejscach, niestety trzeba wywalić otwór!!!

Od kiedy to Feel to jest dobry zasilacz?! Może i lepszy od Codegena ale co najwyżej o jakieś 5% ;))))) I nie istnieje coś takiego jak "tanie i dobre" ;)

dokladnie :wink: Feel to badziew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tani za 100....chryste, gdzie my żyjemy....:)

ja już kupiłem, na Allegro, Fortrona 300W, za 103 z przesyłką. Zobaczymy cóż to takiego.

Po kupnie pamięci i zasiłki na pół roku wara od kompa z nowymi rzeczami!! bo zbańczę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...