wamak Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Chciałbym się dowiedzieć, czy z moją płytą jest wszystko ok.(sprzęt, jak w podpisie) Mianowicie od naciśnięcia przycisku "power" do pojawienia się info o karcie mija czasem nawet 5-6 sekund(przez ten czas wentylatory tylko chodzą).Jak już pojawi się grafika, a potem bios, to dalej wszystko jest w normie. Sprawdzałem na innej karcie graficznej(nawet starej pci), zasilaczu, pamięci też inne i uruchomienie komputera bez zmian. Bios zaktualizowałem na najnowszy. Podczas restartu też muszę czekać kilka sekund(monitor zdąży się wyłączyć i włączyć ponownie), czasami trochę mniej. Ze stabilnością nie ma problemów, a to długie uruchamianie jest od zawsze. Może mi ktoś powiedzieć, czy coś takiego jest w normie? Po prostu nie spotkałem się z czymś takim na innym komputerze, a poza tym to komp działa bez zastrzeżeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejsi Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 witam no widac epoxy tak maja mój tez bardzo długo postuje po włączeniu powera mija kilka sekund potem zapala sie monitor nastepnie sprawdzenie klawiatury tzn .migniecie diód i dopiero start systemu.mysle ze nie ma sie czym przejmowac ja na skreconym duronie i podniesionym v core tak jade spokojnie. jak kupowałem ta płyte to koles w sklepie mówił ze ona długo postuje takze i to prawda płyta to epox 8K9A7i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Dzięki za info, przynajmniej wiem, że płyta nie jest wadliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAROD Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 zgadzam sie z kejsim ,epox to do siebie ma ze dlugo posta robi (przynajmniej ten model 8K9A7i bios mam ze stycznia i rowniez dlugo sie laduje ale to chyba nie powinno wam przeszkadzac 3-5 sek dluzej to zaden problem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 EPOX sie laduje BAAARDZO dlugo - ja mam wrazenie ze moje procka to dwa razy odpala :) Ale to przez to ze sprawdza wsystko czy dziala - popatrz sobie czasem na wyswietlacz na laminacie - zobacz ile on tam sprawdza zanim dojdzie do FF :) Ewentualnie - kwestia za malego VCORE - za malo mocy - zwieksz o 0.025 i moze bedzie lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Ale to przez to ze sprawdza wsystko czy dziala - popatrz sobie czasem na wyswietlacz na laminacie - zobacz ile on tam sprawdza zanim dojdzie do FFW 8KRAI nie ma wyświetlacza LED (chociaż na stronie producenta płyta na zdjęciu ma LED) Ewentualnie - kwestia za malego VCORE - za malo mocy - zwieksz o 0.025 i moze bedzie lepiej...U mnie to nie zależy od Vcore. EPOX sie laduje BAAARDZO dlugo - ja mam wrazenie ze moje procka to dwa razy odpalaWłaściwie ten długi post mi tak nie przeszkadza, tylko po prostu na innych komputerach bios pokazuje się od razu i myślałem, że mam walniętą płytę. Teraz wiem, że wszystko jest ok. Może dzięki temu Epoxy są stabilniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 moj 8K9AL tez troche dlugo odpala... ale po 4sek pojawia sie mily oczu obraz " POWERED BY GAINWARD" a potem post :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...