Korkodyl Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Witam, Mam od pewnego czasu karte graficzna firmy DREAM GF4 TI 4200 i mam problem! Nie wiem co jest grane ale karta przy standardowym taktowaniu 250 dla core i 513 dla pamieci wyswietla artefakty :( Zeby bylo ok trzeba obnizyc taktowanie pamieci do 505 - wtedy jest ok. Karta zglasza sie jako GF4 TI4200 AGPx8 128MB... A sterowniki, 3Dmark itp twierdza ze karta ma 64 MB... Wogole jakies to wszystko dziwne! Czy to mozliwe zeby ktos "mieszal" z biosem karty ?? Szczegolnie interesuje mnie czy mozna zmienic bios karty zeby bylo taktowanie np.505 dla pamieci ?? A moze pomoga zwykle radiatory na pamieci ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 pamiec pewnie uszkodzona . a rdzen karty przegrzany . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 z tego co ja pamieam a miałem 2 egzemplarze TI 4200 to standart był 250-500 .ze sie zgłasza jako 128 mb wcale nie znaczy ze np . w biosie masz włączone 128 mb ale np 64 sprawdz .W biosie płyty nie karty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Moze cos z pamiecia ale rdzen ? Core chodzi na 290 i spox. Cholercia zeby mozna bylo zmienic ustawienia fabryczne pamieci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Na moje oko karta nadaje się do reklamacji. Spotkał mnie podobny przypadek na karcie GF4Ti4200 marki MSI, po obniżeniu taktowania procesora graficznego i pamięci śmieci z ekranu zniknęły. Oddałem do serwisu i dostałem nową - na standartowych ustawieniach nie przechodziła ( bez artefaktów ) żadnego benchmarka. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Moze cos z pamiecia ale rdzen ? Core chodzi na 290 i spox. Cholercia zeby mozna bylo zmienic ustawienia fabryczne pamieci... masz ustawione fabryczcne taktowanie pamieci 513MHz no chyab ze masz jakis lipny strasznie model jak np wersje prolinka które standard mialy 460 ale łądnie sie krecily Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaYks Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Mogli ci badziew sprzedać, dają pudełko i kfit na coś innego a masz co masz. Ja kupiłem (niby) ti4200 (chyba MINT) i lipne pamięci mam standardowe taktowanie 450mhz (a powinno być 513) max idzie na 480 puzniej artefakty. Ale dodaje że napewno kupiłem tą nowszą wersje 4200 (z agp 8x 128mb i dx8.1). Ale wcale dużo nie dałem jakies 520zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 albo lipny zasilacz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 520 zl nieduzo ??? ja za nowego radka 9500@pro dalem 500zl . nawet gdzies napisalem jak sie kreci :) mozesz zobaczyc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 jak masz artefakty to ustaw w BIOSie AGP Aperature Size na 128 MB albo na 64 MB, powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Jaki morał z tego tematu?? ATi RULEZZZZZZZZZZ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Jaki morał z tego tematu?? ATi RULEZZZZZZZZZZ :D Następnym razem oszczędź sobie bo tutaj ludzie lubią się kłócić o takie rzeczy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...