Skocz do zawartości
_RAZOR_

Jak rasują się wasze Ati 9200 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Ati 9200 Gigabyte 64Mb 128bit 250Mhz 400Mhz i chodzi stabilnie tylko na GPU 270 na 450Mhz. Zmieniłem mu chłodzenie na radiator od P4 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7144 oraz radiatorki na pamięci z drugiej strony ( temperatura na pewno mu już nie grozi a rasować więcej nadal się nie chce. Zauważyłem jednak, że Gdy nie rasuję pamięci albo GPU ta druga chodzi na duzo wyższych taktowaniach gdy rasuje sam rdzeń chodzi stabilnie do 280Mhz a gdy pamięć chodzi na 500mhz – nie tak jak w 9000PRO :). Moim zdaniem jedyna nadzieja to zwiększenie napięcia ( jeśli ktoś bawił się w takie rzeczy to proszę o kontakt ). Mój wynik na podrasowanym 9200 to marne 8700 punktów :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może mi ktoś wytłumaczyc dlaczego nie mogę rasować tego 9200 innym programem niż Power stripem, każdy inny program albo nie zapisuje ustawien np. R3d tweaker, albo riva tuner. Naprzykład jak ustawiłem na 260GPU i zastosowałem i chciałem właczyć grę albo sprawdzić innym prog czy są te ustawienia okazywało się, że on ich nie zastosowuje. A np. red linker powodował zawieszanie systemu. Taksamo działo się z V-tune dołączonym z tym 9200 nie chciał działać. W jednym poscie przeczytałem, że niektóre karty mają fabrycznie zablokowaną funkcję OC. Napiszcie czy to jest prawda i co trzeba zrobić by to ominąć. Chociaż mogę kożystać i rasować w Power Stripie, ale nie jestem przekonany do tego programu, zdaza się, że po włączeniu tego programu na standardowych ustawieniach wyskakują śmieci, więc pewnie jest to jego wina. A na Ati tool Max GPU dochodzi do 280 z pamięciami na 250 ale nie mozna zastosowac tych ustawien, zeby byly uzywane w czasie np. grania. Za każdą odpowiedz z góry dzięki. P.S. na Mojej 2 karcie jest wszystko ok głównie uzywam V-tune i chodzi jak burza a to badziewie coś nie bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno i ostarnie pytanie. Zainstalowalem najnowsze catalisty i Redlinker działa, np. ustawiam sobie GPU na 270Mhz i włączam żeby startowało system z tą wartością. Gdy zrestartuje system i sprawdzam Aidą pokazuje poprawnie, że GPU jest 270Mhz, ale gdy włączę jakąkolwiek aplikację np. Unreala i sprawdzę jaka jest częstotliwośc GPU jest ona zawsze ustawiona na default.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do nowych/rzadko nas odwiedzających użytkowników- WAŻNE!

Nawet jeżeli Twój problem jest dla Ciebie ważny, palący i niecierpiący zwłoki, nie dopisuj się w swoim temacie co 5 minut, ponawiając prośbę o pomoc. Nikt nie weźmie Ci za złe, jeżeli zrobisz to raz-dwa razy dziennie, ale takie dopisywanie się co chwilę bardzo przeszkadza innym.

Masz przycisk Dołączona grafika i masz z niego korzystać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi