Skocz do zawartości
Hawk

Ati Radeon 9000 od MINT????????????????????????????

Rekomendowane odpowiedzi

Cholera ... wahalem sie miedzy 7500 i 8500 a teraz mi jeszcze 9000 do wyboru przybylo .... ktora z tych kart wg. was ma najlepszy stosunek wartosc/cena ???

zakladajac ze:

7500 64 DDR- 350 zł

8500 64 DDR - 700 zł

9000 64 DDR - 550 zł

Cholera ... POMOCY

aha zalezy mi na Hydravision wiec nvidia odpada ;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera ... wahalem sie miedzy 7500 i 8500 a teraz mi jeszcze 9000 do wyboru przybylo .... ktora z tych kart wg. was ma najlepszy stosunek wartosc/cena ???

zakladajac ze:

7500 64 DDR- 350 zł

8500 64 DDR - 700 zł

9000 64 DDR - 550 zł 

Cholera ... POMOCY 

aha zalezy  mi na Hydravision wiec nvidia odpada ;)))

Jezeli juz wybierac z radeonow to 9000 pro.

W cenie R8500 jest gf4ti4200 ktory go rozpier.... na atomy. No ale nie chcesz o nim slyszec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzizaaasss ta karta to padaka. Nie mialem bladego pojecia, ze jest taka slaba !!!

Nawet w wersji PRO ktora bedzie kosztowac nie mniej niz 600 pln jest kiepska. (look link Intensa).

Ciekawe bo mam je sklepie za 533 PLN :P a poza tym ta karta zastępuje Radka 7500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W cenie R8500 jest gf4ti4200 ktory go rozpier.... na atomy. No ale nie chcesz o nim slyszec :)

Gość który ma manię na punkcie Nvidii - trzymajcie mnie! Nie czaisz że ATI prezentuje inny poziom grafiki i obrazu od GF?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość który ma manię na punkcie Nvidii - trzymajcie mnie! Nie czaisz że ATI prezentuje inny poziom grafiki i obrazu od GF?

Hmm, nie czaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, nie czaje.

no właśnie :P

miałem w kompie wszystkie modele GF i ATI jakością obrazu bez problemów je rozwala. Nawet głupie gierki mają przyjemniejsze kolorki i ładniej wyglądające tekstury. Jak dla mnie - EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz MInta 8500!!!!!!!!! Ta karta tak wymiata, że szok!!!!! I chszanić to, co mówią o SISie, ECS, Mintach itp.!!! Ja to wszystko mam i jestem zachwycony!!! Chcesz siepozbyć podzespołów i jeszcze kupić tanio części? Polecam ci www.twojepc.pl- dział giełda- tam masz oferty! Dogadaj się, a będzie cacy!!! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten Radeon 9000 to można sobie mniej więcej porównać do Geforce4MX460- ATI zrobiło to samo prawie co NVIDIA, tyle, zę zamiast kastrować cały układ, zabrano z każdego potoku teksturującego 1 TMU( a były 2 na potok), przez co karta w teorii jest słabsza o 50% od Radeona 8500, a w praktyce ok. 30-35% 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tych kart jeszcze nie ma na rynku. Z tego co wiem to R9000 bedzie dostepny w europie na przelomie wrzesnia i pazdziernika, a wy juz tu cenami rzucacie :D Mam takie pytanko: czy takiego R9000 oplaca sie kupic jak sie ma C733@916?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na Tom's Hardware są testy, karta starciła jednostkę TMU na potok ,ale za to w jednym cyklu nakłada 6 ,a nie 3 teksury, co oczywiście jest gorszym rozwiązaniem ,ale na czymś trzeba zaoszczędzić, co więcej ,okazuje się ze R200 miał dwie jednostki Vertex shader a Radeon 9000 ma jedną...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tych kart jeszcze nie ma na rynku. Z tego co wiem to R9000 bedzie dostepny w europie na przelomie wrzesnia i pazdziernika, a wy juz tu cenami rzucacie  :D  Mam takie pytanko: czy takiego R9000 oplaca sie kupic jak sie ma C733@916?

po 1 tak sie sklada ze juz sa - looknij TU

po 2 sam sie zastanawiam czy go brac do mojego zabytku (Asus P2B + Celek 1000@1120 1.85V) ale poczekam na Szafirki z samym radiatorem 8) - majac byc pod koniec sierpnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten Radeon 9000 to można sobie mniej więcej porównać do Geforce4MX460- ATI zrobiło to samo prawie co NVIDIA, tyle, zę zamiast kastrować cały układ, zabrano z każdego potoku teksturującego 1 TMU( a były 2 na potok), przez co karta w teorii jest słabsza o 50% od Radeona 8500, a w praktyce ok. 30-35% 8)

Nie cała karta jest słabsza o 50% tylko jednostka texturująca. W praktyce okazuje się nagle, że poprzez lepiej zoptymalizowane sterowniki np. w Commanche'u R9000 rozkłada R8500 na łopatki. Przeczytajcie test na Tomshardware.pl to zobaczycie.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na Tom's Hardware są testy, karta starciła jednostkę TMU na potok ,ale za to w jednym cyklu nakłada 6 ,a nie 3 teksury, co oczywiście jest gorszym rozwiązaniem ,ale na czymś trzeba zaoszczędzić, co więcej ,okazuje się ze R200 miał dwie jednostki Vertex shader a Radeon 9000 ma jedną...

R8500 też nakłada w jednym cyklu 6 tekstur...A Geforce3-4.....4 tekstury :lol: :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....a Kyro1-2 i tak jest najleprze w tym- 8 tekstur na cykl...szkoda, że w sumie tylko w tym :( , bo bym wtedy na pewno nie sprzedawał..ale i tak wymiatało :)  :!:

A ile ciągnąłeś na tym kyro2 w q3 w demku 001 (przy 1024x768 i max ustawieniach)no i jakie ustawienia kyro miałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R8500 też nakłada w jednym cyklu 6 tekstur...A Geforce3-4.....4 tekstury :lol: :lol: 8)

Tylko widze ,że coś nie rozumiesz, R8500 nakłada 6 texture ,ale 3 na jedną jednostkę teksurującą ,a ma 2 ,natomiast R9000 ma jedną jednostkę ,ale ona nakłada 6 textur ( oczywiśnie rozwiązanie R8500 jest sporo wydajniesze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....a Kyro1-2 i tak jest najleprze w tym- 8 tekstur na cykl...szkoda, że w sumie tylko w tym :( , bo bym wtedy na pewno nie sprzedawał..ale i tak wymiatało :)  :!:

Kto Ci takich głupot naopowiadał, KYRO nie nakłada 8 texture tylko jedną multitexture która może być ,aż 8 warstwoawa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak szalec to szalec :) moze pomoge niezdecydowanym :)

Zamienie swojego GF 3 aka StarForce 822 VIVO na tego wlasnie _nowego_ Radeona 9000 z mint'a. Co wy na to? :D

Kiedy będziesz miał tego Minta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamienie swojego GF 3 aka StarForce 822 VIVO na tego wlasnie _nowego_ Radeona 9000 z mint'a. Co wy na to? :D

Nie tak, jezeli ty kupisz tego minta, to sie z toba zamienie na swoja karte. (jakies cztery miechy temu w komputroniku stala za ~1000zl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tak, jezeli ty kupisz tego minta, to sie z toba zamienie na swoja karte. (jakies cztery miechy temu w komputroniku stala za ~1000zl)

:lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...