slavok Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Witam mam takie pytanko Czy jest jakis program albo czy wogole jest taka możliwość by zwiększyć obroty wentylka na procesorku bo narazie mam około 2100 obr a to trocem mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Predzej by sie znalazlo cokolwiek coby zmniejszylo obroty. Zwiekszyc IMHO sie nie da przynajmniej nie w ten sposob, ale dlaczego piszesz, ze te 2100 to za malo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Jaki wentyl ?? Jak ma autoregulacje to można, jak nie to też, ale trudniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Zasugerowalem sie pytaniem o program. Poza programem faktycznie sa mozliwosci, ale dosc ryzykowne (zwiekszenie napiecia na wentylatorze - na szczescie z zasilacza sa tez minusowe napiecia wyprowadzone, ale naprawde to moze sie okazac ryzykowne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Jaki masz cooler ?. Jak masz wentyl czujnikiem termicznym to wystarczy polączyć nóżki przed czujnikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Ok panowie dzięki za porady zrobiłem tuning tego ternistorka co tempa mierzy :P a swoją drogą to jest to też debilnie w tym moim collerku zrobione ( GlaciaTech Diamond 2100 ) czujnik jest tuż pod wentylatorkiem i obroty są uzalażnione od temperatury powietrza wdmuciwanego przez wentyl a nie od teperatury radiatora Ale chyba tak czy inaczej wymienie go na WinsperRocka IV jak myślicie czy to jest opłacalny krok ?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Ale chyba tak czy inaczej wymienie go na WinsperRocka IV jak myślicie czy to jest opłacalny krok ?? pozdro http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=628...383ca7c64cad9af I tak z ciekawosci powiedz mi ile wyciskasz na swoim sprzecie smarkow w 2001se bez krecenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 bez kręcenia około 7700 ale jakoś niewieże tym 3Dmarkom a zwłascza 2003 a z kręceniem około 9tyś pozatym tak mi się wydaje że to słabe wyniki jak myślicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Ok panowie dzięki za porady zrobiłem tuning tego ternistorka co tempa mierzy :P a swoją drogą to jest to też debilnie w tym moim collerku zrobione ( GlaciaTech Diamond 2100 ) czujnik jest tuż pod wentylatorkiem i obroty są uzalażnione od temperatury powietrza wdmuciwanego przez wentyl a nie od teperatury radiatora Ale chyba tak czy inaczej wymienie go na WinsperRocka IV jak myślicie czy to jest opłacalny krok ?? pozdro Ale trafilem tak myslalem ze masz tego GlacialTecha i dlatego mowlem o tym owinieciu nozek heehehehehe - tez go mialem - jedyna zaleta - cisza !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Cisza to jest pojęcie względne napewno nie przy 3000 obr/min :):) kupuje winsperRocka IV A i znacie jakieś dobre tanie sklepy komputerowe na PCCooler mają tego winspera ale nie mają Zalmanka NB32 na chipset płyty a chiałbym kupić wszystko razem by nie płacić 10 razy za przesyłkę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Komputronik chyba ma to i to a co do whisperrocka bardzo go sobie chwale (moze nie choodzi jakos niesamowicie dobrze, ale napewno wystarczajaco, i jest cichy):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 :(:( Co za pech :evil: W komputroniku winsper jest tylko na zamuwienia i pewnie będe czekał z 2 tygodnie aż mi to przyślą, nic szukam dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrcin Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 w siriusie (www.sirius.pl) maja go na bank, wysylka nie trwa wiecej niz 5 dni (roboczych). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...