runforestrun Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Witam serdecznie! Planuje zakup nowej płyty głównej, zastanawiam się jednak jaką. Moja konfiguracja: Amd Athlon (Czasowo Barton) 2000+ Pamięc: Hmm były Kingston Hyper-X 400 512Mb teraz jest jakiś No-name 133 :-( ale Kingstonik wróci :-) SB Audigy 2 zs GeForce FX 5200 (długa historia :-( ) 2 dyski Caviar 160GB i stary Seagate Baracuda 4 40GB 2 napędy Ważniejsze od podkręcania (które też jest ważne) jest dla mnie wyposażenie. Co polecacie? Co do ceny to najlepiej 400-450 (ale na 500 też wyciągne) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 jeżeli mają to być płyty na nforce 2 to polecam abit nf7-s albo epox 8rda3+ a jak coś z via to może jakiś kt600 ale tarez zaczyna się pojawiać w sprzedazy kt 880 posiada tak jak nforce dual ddr i moze byc bardzo dobry chociaż jeszcze oficjalnych testów nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Jeżeli masz już dobry dźwięk to za 380 zł można zastanowić się na Abitem nf7 Abity nf7-s i nf7-sl mają więcej bajerów jak i leprzy dźwięk (SoundStorm) ale i kosztują odpowiednio więcej 520, 480 zł. Ja kupiłem nf7-sl za 480 jestem bardzo zadowolony jak wielu na forum. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Tak bedziesz miał Kinstony Hyper takze coś na NF2 tak jak poprzednicy od 450-550zł Abit NF7-S,Asus A7N8X-Delux,Epox 8RDA3+.Od 300-450zł to Abit NF7,Asus A7N8X-x lub Epox 8RDA3I , te drugie nie mają paru bajerów w stylu SATA i takie tam .Nic na VIA600 a te VIA 880 to czas pokarze co są warte ale stanowczo polecam NF2!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy__ Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 ostatnio rowniez wybieralem plytke do kompa, duzo osob mi radzilo wziac epoxa rda3+ (lub same epox rda+ - tansza) lub abita nf7-sl , czyli takie propozycje jakie juz widnieja wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Płyty na KT-600 polecam Ci tylko wtedy jeśli będziesz intensywnie korzystał z Serial ATA a podkręcanie ograniczysz do FSB podzielnych przez 33 (166, 200). Do podkręcania zdecydowanie coś na nForce2: Epox: 8RDA+ rev. 2.1 , 8RDA3+ Abit: NF7-S rev. 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Chciałem się zapytać, czy Epox 8RDA3+ ma płynną regulację częstotliwości szyny FSB. Mój kumpel ma tą płytę i w BIOS-ie ma FSB Frequency z możliwością regulacji 100, 133, 166, 200 MHz. To jak jest z tą częstotliwością :?: Ma Bartka 2500+ i pamięci DDR400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Abit KV7 ,a jezeli potrzebujesz RAID i FW to Epox 8KRA2+ Masz sporo dyskow ,jezeli te 160gb sa ATA to wez Epoxa 8KRA2+ ,bo mozesz podlaczyc 8 dyskow ATA i 2 SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 A co z tą częstotliwością FSB na Epox 8RDA3+ :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 na samej gorze musisz wybrac expert i bydzie :-) co 1mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Abit NF7-S(L). Ja we wtorek za SL dalem 445 zl :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 na samej gorze musisz wybrac expert i bydzie :-) co 1mhz nauczył sie i teraz sie chwali :P ( joke ofkoz ) dokładnie tam na samej górze w dziale gdzie masz zmiane fsb musisz zmienić na expert i bedzie co jeden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Tak wiele osób Abita propnouje nie wspominając, że te mobo prądożerne są, a kolega w sigu zasiłki nie podał, więc rewelacji chyba tam nie należy się spodziewać.Dziwne, że nikt Asuska nie polecił.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Ja polecam Asusa. Mam już trzecią płytę Asusa i jestem/byłem z każdej bardzo zadowolony. Za 550zł możesz kupić A7N8X-E Delux, lub coś tańszego z mniejszą ilością dodatków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Ja bym polecał jakiegoś EPoXA... Kiedyś miałem Abita i nie mam dobrych wspomnień z tego okresu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Chodzą słuchy o płycie DFI, że jest zajawiście do OC czy ktoś coś może czytał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Tak wiele osób Abita propnouje nie wspominając, że te mobo prądożerne są, a kolega w sigu zasiłki nie podał, więc rewelacji chyba tam nie należy się spodziewać.Dziwne, że nikt Asuska nie polecił.... Mobo nie jest bardziej prądożerne od innych, bo niby dlaczego. Tyle, że zasila procesor z linii +12V a nie +5V jak wiekszość płyt. No i niektóre zasilacze wymiękają, bo mają słabą linię +12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...