Skocz do zawartości
b165

Czy procesorowi robi roznice? (FSB 133/166/200)

Rekomendowane odpowiedzi

jak mam taktowanie takie jak w podpisie to mam bledy w prime po 13 tescie.

ale jak dam 13.5x133 to juz jest spoko, czy to od ramow???

bo mam 2 koscie ... 1 266mhz i 2 400 mhz (ta 1 jest @ do 333 i nie ma wiekszego napicia wiec to hyba od tego te bledy??

ciekawe ze jak ustawie dla proca 166 a dla ramu 266 to pc nie wstaje,

czy jedynym ratunkiem dla mnie jest wywalenie tych pamiatek 266 i kupienie np. 333 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam doświadczenie, że lepiej kupić bardzo dobre pamiątki i od żałować tą różnicę w cenie niż potem patrzeć jak

- na fsb 190 wszystko śmiga stabilnie komp od miesiąca pracuje 24h na dobę liczy seti, syn gra w nowe gry, filmy, mp3 udostępnia net dla dziadka,

- na fsb 196 pracuje prawie stabilnie jak wyżej tylko czasem co kilka godzin gdy gra się w nowe gierki wywalał się do Widy lub przeładowywał się,

- na fsb 200 komp wstaje ładuje WinXP tylko zaraz przy mp3 lub odpaleniu gierki restart - najbardziej prawdopodobne pamiątki nie wyrabiają mam 2x256 333 kingston y lub za słaba zasiłka mam ModeCom 300W, albo obie naraz.

Teraz w pupę się skrobię, że nie kupiłem lepszych pamięci. Wolałbym by zasilacz robił problemy, bo i tak na lato jest planowane kupno nowego a ten pójdzie do kompa budżetowego (Duron 1400 na AsRocku)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...