Vincent de Marco Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 czy podczas O/C jakies elementy nie wymagaja chlodzenia ? Ktos z was macal wasze asusy po mosfetach ? :D albo SB jak sie nagrzewa ? U mnie przy FSB=250 SB jest raczej chlodny, ale mosfety znaaaaaacznie bardziej gorace niz przy standardowym FSB=200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Co do mosfetów - orientuje się co to ale nie wiem gdzie są dokładnie - a przynajmniej jakos nie zwracałem uwagi. Odnośnie kręcenia P2.4C na P4P800 znalazłem artykuł na xbitlabs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 No ciekawe ile taki mosfet wytrzymuje. Rozne sa opinie na ten temat, ale niektorzy przy zabawie z kreceniem montuja na mosfety male smieszne radiatorki. Warto ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 No ciekawe ile taki mosfet wytrzymuje. Rozne sa opinie na ten temat, ale niektorzy przy zabawie z kreceniem montuja na mosfety male smieszne radiatorki. Warto ??? no właśnie sam się zastanawiam, czy nie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> sobie czegoś takiego: http://www.csklep.pl/product_info.php?cPat...products_id=156 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Ooo calkiem fajna propozycja. Przezorny = ubezpieczony. Bo co sie stanie jak walnie mosfet ? Aha, czy zna ktos jakis sklepik w Wawie z takimi rzeczami bo nie chce mi sie czekac na przesylke, a tak to bym podjechal sobie raz-dwa i po krzyku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 mogłby ktoś dać jakąś fotke... gdzie sie znajdują te mosfety ?? na P4C800 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Jak mosfet padnie to ciezko sprawdzic miernikiem czy jest sprawny czy nie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanss Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Siemka.Ja mam pytanie odnosnie chipsetu na P4P800Deluxe,sciagnolem radiator zeby zobaczyc czy przypadkiem nie brakuje tam pasty termoprzewodzacej,ku mojemu zdziwieniu zamiast czarnego kwadratu jak to mialo miejsce w TUSL2-C sa tam jakies malenkie scalaki a na spodzie radiatora wzdluz krawedzi jakas substancja piankopodobna-jak teraz chlodzic???Czy bede mogl zalozyc jakis nizszy radiator z wentylem czy moze ta niby pianka ma za zadanie izolowac spod radiatora od tych scalakow???Plyta narazie czeka na zlozenie ale zrobilem sobie jej przeglad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq99 Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 to są mosfety: mam nadzieje ze sie wklei dobrze :) mam natomiast pytanko dot. temperatur na asusie p4p800. bo mam dosc niskie - po kilku godzinach pracy pod obciazeniem temp. CPU nie przekracza 36-38 st C. slyszalem, ze te asusy zanizają. czy to prawda? i jeżeli tak, to o ile zaniżają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 No coz, Asusy zanizaja troche, ale niewiele w sumie, jakies 5 st.C. Czyli temperature masz OK. Podobno warto dac jeszcze radiatorki oprocz mosfetow na jakies PLL czy PLC czy cos takiego. Jak to wyglada i gdzie to siedzi na plycie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Co do mosfetów - orientuje się co to ale nie wiem gdzie są dokładnie - a przynajmniej jakos nie zwracałem uwagi. Odnośnie kręcenia P2.4C na P4P800 znalazłem artykuł na xbitlabs Dałeś złego linka, przynajmniej u mnie się nic nie wgrywa. Bezpośredni link: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/print...4-2400c-oc.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 No coz, Asusy zanizaja troche, ale niewiele w sumie, jakies 5 st.C. Czyli temperature masz OK. 5 st.C to zaniża przy postoju - w stresie przyjąłbym że jest to 10st.C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq99 Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 a swoja droga, jak ten rysunek bazgralem, przyszlo mi do glowy - nie za duzo tych mosfetow? asus pod AMD (a7n8x) ma 4, abit (nf7(S)) i epox (8RDA+) po 6. a tutaj az 9. czemu tak duzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Chyba kazda plyta ma rozna ilosc mosfetow, po prostu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Czy ktos wie ktore elementy (oprocz mosfetow i PLL-a) grzeja sie jeszcze przy OC tzn. na ktore elementy dawac radiatorki ? http://www.biwa.ne.jp/~yok/P4C800DX/P4C800DX.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Witam! Jaki macie rev. płyty ponieważ ja kupiłem kilka dni temu i mam rev 1.xx ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Do P4P800-E Deluxe pojawil sie nowy BIOS w wersji beta. Ma moze go juz ktos? Jak tak, to prosilbym o jakies info, co zmienia, co poprawia.. sami wiecie o co chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 czy podczas O/C jakies elementy nie wymagaja chlodzenia ? Ktos z was macal wasze asusy po mosfetach ? :D albo SB jak sie nagrzewa ? Mosfety grzeja jak dzikie, ale niektore bardziej a niektore mniej, ciekawe dlaczego. Swoja droga, mam ich na plycie 12 sztuk - duzo nie ? SB zimny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwin Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 P4C800 czy P4P800? Ktora wybrac? Nie znam ceny tej pierwszej, ale ta druga (Asus P4C800 Deluxe Intel 875P + LAN 1 Gb + SATA + IEEE1394) moge meic za 400zl jak kupie z PIV 2.8GHz (500zl)... Czym sie one roznia procz chipsetem? Ktory chipset lepszy? Moze glupie pytania i powinno byc oczywiste, ze nowszy... Ale chce znac wasze zdanie ;] Pozdro Pingwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 P4C800 czy P4P800? Ktora wybrac? Nie znam ceny tej pierwszej, ale ta druga (Asus P4C800 Deluxe Intel 875P + LAN 1 Gb + SATA + IEEE1394) moge meic za 400zl jak kupie z PIV 2.8GHz (500zl)... Czym sie one roznia procz chipsetem? Ktory chipset lepszy? Moze glupie pytania i powinno byc oczywiste, ze nowszy... Ale chce znac wasze zdanie ;] Pozdro Pingwin Bierz P4C800, generalnie mniej problemow przy kreceniu, np. FSB 250 1:1 z pamieciami. Tego nie potrafi P4P800 - wysypuje sie powyzej FSB 215-220 1:1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Bierz P4C800, generalnie mniej problemow przy kreceniu, np. FSB 250 1:1 z pamieciami. Tego nie potrafi P4P800 - wysypuje sie powyzej FSB 215-220 1:1.Khm skąd wziales takie glupoty? :lol: . Mi tam jakoś synchro chodzi na 270Mhz :P. Z 3:2 i 5:4 też nie mam problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Co do dzialania plyty Asus P4P800 synchro 1:1 z pamieciami to niema ona z tym najmniejszych problemów. Pisanie ze ma kopoty z synchro 215-220 jest smieszne. Nie wprowadzajmy ludzi w bląd !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Bo za malo macie RAMu - te klopoty o ktorych pisalem pojawiaja sie przy 2 slotach, zreszta poczytajcie sobie to, nic z palca nie wyssalem: http://www.abxzone.com/forums/showthread.php?t=62275 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Bo za malo macie RAMu - te klopoty o ktorych pisalem pojawiaja sie przy 2 slotach, zreszta poczytajcie sobie to, nic z palca nie wyssalem: http://www.abxzone.com/forums/showthread.php?t=62275 No to akurat to co podales to fakt, tylko ze jedynie dla pamieci OCZ, a nie z uwagi na malo ramu. Wiec, z laski swojej, nie mow jak nie masz. Mi spokojnie chodzi ponad 220FSB i nie narzekam. I co oznacza 'przy dwoch slotach'? cztery kosci wsadzone czy po prostu zwykly dual channel? Bo jesli to drugie, to sie grubo mylisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Jak dla mnie to juz jest powod zeby NIE brac P4P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Jak dla mnie to juz jest powod zeby NIE brac P4P. Jeszcze zeby OCZy sie czyms szczegolnym wyroznialy... oprocz zbyt wysokiej ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq99 Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 za przeproszeniem Vincent, ale gadasz glupoty. 250 MHz fsb synchro to ta plyta wogole nie zauwaza. dziala rownie dobrze jak na standardowych ustawieniach .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeffik Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Bo za malo macie RAMu - te klopoty o ktorych pisalem pojawiaja sie przy 2 slotach, zreszta poczytajcie sobie to, nic z palca nie wyssalem: http://www.abxzone.com/forums/showthread.php?t=62275 no ja mam np 2*256 ramu i chodza synchroonicznie z prockiem na FSB 231 a moga napewno wiecej tylko jeszcze nie sprawdzalem takze ze tak powiem nie zalezy to tylko od plyty ale takze od pamieci pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Witam! Ktoś sprawdzał może nowy BIOSik 1019-03beta pod P4C-E Dlx?? http://www.tcmagazine.info/modules.php?nam...rticle&sid=7888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Ja sprawdzalem nowy 1018beta Biosik do P4P800 Delux dziala OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...