Dares Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Ja sprawdzalem nowy 1018beta Biosik do P4P800 Delux dziala OK Velocity ile wyciągnęłeś ze swojego Prescott'a na tym Asusie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Narazie blokada przez zasilacz na 3.3Ghz siada mi napiecie. Auto off :( Pozatym WC w budowie wiec koncowy efekt jest jeszcze nie znany.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Narazie blokada przez zasilacz na 3.3Ghz siada mi napiecie. Auto off :( Pozatym WC w budowie wiec koncowy efekt jest jeszcze nie znany.... qrde ja rozbujałem go do 3.6 GHz. Potem widziałem POST'a na 3.75 GHz, ale coś mi się wydaje, że to Asus nie wyrabia. Miałem go za krótko, co prawda, ale pamiątki i zasiłką miały na pewno jeszcze zapasik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Mam troszkę inny kłopot ale dotyczy tej płyty. Nie mogę zainstalować firmowego oprogramowania do płyty. Chodzi o ASUS Update v.5.05.01 Wyskakuje okienko,że "setup program was detected no Asus motherboard" i zamyka instalację. Tak się dzieje po instalacji dwóch nowych dysków i reinstalce systemu. Czy macie jakieś pomysły? Dzięki z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq99 Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 panowie, mam pytanko: CPU-Z podaje mi takie info o pamieciach (screen). pytanie brzmi : to okienko "performance mode" oznacza, ze ten asusowski Memory Acceleretion Mode nie dziala?(mam i865PE). czy to jest jeszcze cos innego? bo wlasnie zobaczylem screena zrobionego na IC7-G i tam bylo 'enabled'. MEM mam w biosie wlaczony, tylko to info w cpu Z mnie denerwuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Ja mam P4C i CPU-Z pokazuje enabled. Może spróbuj upgradnąć biosik ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Gdzieś to już było opisane, że przy podniesionym FSB, CPU-Z pokazuje PAT na Diseabled. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq99 Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 ale chodzi mi o taka rzecz - nie na wszystkich i865PE da sie odpalic PAT (MEM). wiec jezeli mam disabled mimo wlaczenia w BIOS, to moze u mnie sie nie da :/. dobra, dzieki za info. ide sprawdzic na fsb/mem 200 MHz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Gdzieś to już było opisane, że przy podniesionym FSB, CPU-Z pokazuje PAT na Diseabled. No tak, ale zdaje sie chyba tylko na P4P (i865PE). P4C to i875P a co za tym idzie - inna para kaloszy. Mam P4C i CPU-Z pokazuje enabled. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq99 Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 tak, Vincent, wiemy o tym.. :roll: Pietrek, to oczywiste, ze masz enabled. na i875 nie mozna tego wylaczyc. masz na stale wlaczone. ja moge wlaczac i wylaczac :P dzieki wielkie, Dares. miales racje, na 200 MHz jest enabled. czyli jak mam 250 MHz, to mimo ze pisze co innego, PAT (MEM) dziala, tak:?: aha... moze jeszcze jedna rzecz. komp, wlasciwie gra, zawiesza mi sie podczas grania w doom3. nigdzie indziej, tylko tu. sprawdzalem superPI, sprawdzalem prime i nic sie nie dzialo. stable. natomias w doom po jakis 20-30 min gra sie zatrzymuje. alt-ctrl-del i mozna ja zamknac. potem jak sie odpali znow po 20-30 min freeze. wiec wydaje sie, ze to nie przegrzanie (proc = 35 st C, reszta nie wiem, ale nie parzy :) ). zastanawiam sie, czy moze jednak radiatory na pamiec dac? albo to przez ten tryb MEM komp nie wyrabia? albo moze wogole pamieci sa jakies lewe. memtesta nie robilem (ile czasu to musi leciec, zeby byl wiarygodny wynik?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 maniaq99 sprawdziłem ten PAT i jeżeli dam na auto to pokazuje disabled !!! co ty na to ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Ej chyba moje mobo zaczyna fixować bo nie tylko z PAT'em cuda ale i zwiechy się pojawiają :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_s18 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 HELP!!! kupiem niedawno zestaw ASus P4P800 E Deluxe P4 2.4A 2x256 Kingston - CL2.5 Ati 9600pro sapphire segea'te 160 sata 8 mb ogólnie jestem zadowolony ale próbowaem podkręcać procka z napięciem na auto pójdzie na 2.8 z groszem a później lipa i xp przy uruchamianiu sie nie uruchamia.wiesza.przy fsb obliczonym zeby wyszlo np. 2.98 po twardym restarcie bios informuje że próba podkręcania nie powioda sie.zmieniaem napięcie na 1.55v i dalej to samo. procka mam z serii SL7E8. w ogóle to już moja 3 ta pyta bo dwie poprzednie spaliy się po użyciu USB. Mam chyba pecha. doradżcie coś.aha mam pentagrama QC-80cu..na pierwszej plycie w spoczynku 36.max temperatura (bez podkręcania) 47 stopni. na drugiej dochodzilo do 61!!!!!!! teraz w spoczynku jest 36 a przy giercowaniu 49. przy procku na 2.8 (bez zmiany napiecia) wzroslo do 52 stopniu przy graniu. moja obudowa to modecom fine II. kolejny problem to jest przy plycie taki program AI overclkloking.mam Win XP + service pack 2, i po uruchomieniu wyskakują jakieś będy dotyczące allovercl.exe czy coś takiego i kolejny .otwierają się grupami, tzn wyskaje jeden, po nim drugi bląd itd. gdy wyklikam ok programik uruchamia się ale blędy wyskakują dalej. ostatnio zmieniem fsb na 166 i się w ogóle wysypa. bios stwierdzi że sie zjeba... i niby miaem wgrać biosa na nowo. ale po kolejnym restarcie w końcu wykryl że próba overcklocingu nie pwoiodla sie. moze pomoze najnowszy bios??? proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq99 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 pytanko - jak sprawdzic z jakim napieciem pracuja pamieci? i do ilu V mozna bezpiecznie zwiekszyc napiecie hynixow d-43 bez radiatorow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Najlepiej zaloz jakies radiatorki na pamieci. Lepiej zalozyc nisz pozniej zalowac ze mogles to zrobic :) Pozatym nikt ci nie powie ile konkretnie twoj egzemplaz wytrzyma. Mosisz to sprawdzic samemu, ale najpierw zamontuj radiatorki na pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Ciszą powiało :) Chyba wszystkie problemy ustąpiły :D Nie ma to jak mieć ASUSa !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Tak jak w podpisie tylko 250MHz synchro z pamięciami i na st. v-core 3,75GHz moze będzie więcej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Czy da się wyłączyć AGP Fastwrite na P4C800-E Dlx ?? jeśli tak to gdzie bo nie mogę namierzyć :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Tomecki= Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Witam. Mam pytanko - minowicie posiadam płytke Asusa P4P800 i moge na niej napiecie podnieść tylko do 1.6. Czytając posty innych forumowiczów zauważyłem że podnoszą napiecie powyżej 1.6. Pytanko - skąd te różnice ? Druga rzecz: Podkrecam procka bez podnoszenia napiecia 2.40 @ 3.17 ale jak chce bardziej go podkrecic zwiekszajac napiecie to wogóle nie reaguje. Nie podnosi się wcale powyżej tych 3.17. Pamieci mam HyperX 3200-256. :roll: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Jak mi w stresie Asus Probe pokazuje 40 st .C temp. procka to ile jest naprawde ? Wiem, ze sa jakies przeklamania, ale podobno inne w stresie a inne w idle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Własnie jak jest z tą temperaturą?? Ja mam w ASUS Probe stres-61 st. C tylko ze to przy ustawieniu coolera na low. Z procka wyciagnołem 3,8 ghz ale pozniej wrocilem do standardowego fsb poniewaz mam jeszcze 300W zasilacz (420W ten z podpisu bede mial lada dzien) a po drugie mam lipne pamieci ale w przyszłym miesiącu bede kupowal :D Geil'a 2x512. Wtedy zacznie się ostry OC :twisted: Z płyty ASUS'a jestem zadowolony :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Czy da się wyłączyć AGP Fastwrite na P4C800-E Dlx ?? jeśli tak to gdzie bo nie mogę namierzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Mam BIG PROBLEM :( Pomóżcie !!!! Nie mogę odpalić kompa z dyskietki startowej tzn nie odpala się DOS i nie mogę również odpalić instalki windowsa. Czy ktoś z was spotkał się może takim dziwnym przypadkiem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Jaki masz BIOS Pietrek? Czy ktoś z was ładował BIOS 1019? Podobno FINAL. Jeśli tak to proszę o wrażenia. Jak ładujecie nowy BIOS to używacie z dyskietki czy z z programu pod windows ASUSUpdate ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Podobno lepiej uzywac tylko dyskietki - takie info jest na stronie Asusa gdzies. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 MAM 1019 FINAL I NIESTETY MUSIAŁEM ŁADOWAĆ Z WINDY BO DO DOSA NIE MOGĘ SIĘ DOSTAĆ :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Jak kupiłeś płytę to już był 1019? czy sam wgrywałes? Jak się nie możesz do dosa dostać? Znaczy co wkładasz dyskietkę dos i co nie widzi jej? Nie ładuje dosa? Masz dobrze podłączoną fdd? i boot na a:? Ja mam rev 2.00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Dyskietke widzi ale podczas odczystu dyskietka się zatrzymuje to samo dzieje się z instalką XP i tylko czarny ekran :( a ja mam rev 1.xx :( buuu jutro ją oddaję do serwisu !! zdzire jedną :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Faktycznie, w takim układzie lepiej jedź, bo może być walnięta. Chyba teraz sprzedajątylko 2.00. Ja swoje mobo kupiłem w kwietniu. A próbowałeś skopjować wszystkie pliki z dyskietki startowej na dysk twardy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 tak ! pod windą wszystkie napędy działają bezproblemowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...