Skocz do zawartości
GrOOve

Asus P4C800 i P4P800

Rekomendowane odpowiedzi

Narazie blokada przez zasilacz na 3.3Ghz siada mi napiecie. Auto off :(

Pozatym WC w budowie wiec koncowy efekt jest jeszcze nie znany....

qrde ja rozbujałem go do 3.6 GHz. Potem widziałem POST'a na 3.75 GHz, ale coś mi się wydaje, że to Asus nie wyrabia. Miałem go za krótko, co prawda, ale pamiątki i zasiłką miały na pewno jeszcze zapasik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam troszkę inny kłopot ale dotyczy tej płyty.

Nie mogę zainstalować firmowego oprogramowania do płyty.

Chodzi o ASUS Update v.5.05.01 Wyskakuje okienko,że "setup program was detected no Asus motherboard" i zamyka instalację.

Tak się dzieje po instalacji dwóch nowych dysków i reinstalce systemu.

Czy macie jakieś pomysły?

Dzięki z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie, mam pytanko:

CPU-Z podaje mi takie info o pamieciach (screen). pytanie brzmi : to okienko "performance mode" oznacza, ze ten asusowski Memory Acceleretion Mode nie dziala?(mam i865PE). czy to jest jeszcze cos innego? bo wlasnie zobaczylem screena zrobionego na IC7-G i tam bylo 'enabled'. MEM mam w biosie wlaczony, tylko to info w cpu Z mnie denerwuje.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, Vincent, wiemy o tym.. :roll:

Pietrek, to oczywiste, ze masz enabled. na i875 nie mozna tego wylaczyc. masz na stale wlaczone. ja moge wlaczac i wylaczac :P

dzieki wielkie, Dares. miales racje, na 200 MHz jest enabled. czyli jak mam 250 MHz, to mimo ze pisze co innego, PAT (MEM) dziala, tak:?:

Dołączona grafika

aha... moze jeszcze jedna rzecz. komp, wlasciwie gra, zawiesza mi sie podczas grania w doom3. nigdzie indziej, tylko tu. sprawdzalem superPI, sprawdzalem prime i nic sie nie dzialo. stable. natomias w doom po jakis 20-30 min gra sie zatrzymuje. alt-ctrl-del i mozna ja zamknac. potem jak sie odpali znow po 20-30 min freeze. wiec wydaje sie, ze to nie przegrzanie (proc = 35 st C, reszta nie wiem, ale nie parzy :) ). zastanawiam sie, czy moze jednak radiatory na pamiec dac? albo to przez ten tryb MEM komp nie wyrabia? albo moze wogole pamieci sa jakies lewe. memtesta nie robilem (ile czasu to musi leciec, zeby byl wiarygodny wynik?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HELP!!!

kupiem niedawno zestaw

ASus P4P800 E Deluxe

P4 2.4A

2x256 Kingston - CL2.5

Ati 9600pro sapphire

segea'te 160 sata 8 mb

ogólnie jestem zadowolony ale próbowaem podkręcać procka

z napięciem na auto pójdzie na 2.8 z groszem a później lipa i xp przy uruchamianiu sie nie uruchamia.wiesza.przy fsb obliczonym zeby wyszlo np. 2.98 po twardym restarcie bios informuje że próba podkręcania nie powioda sie.zmieniaem napięcie na 1.55v i dalej to samo. procka mam z serii SL7E8. w ogóle to już moja 3 ta pyta bo dwie poprzednie spaliy się po użyciu USB. Mam chyba pecha.

doradżcie coś.aha mam pentagrama QC-80cu..na pierwszej plycie w spoczynku 36.max temperatura (bez podkręcania) 47 stopni. na drugiej dochodzilo do 61!!!!!!! teraz w spoczynku jest 36 a przy giercowaniu 49. przy procku na 2.8 (bez zmiany napiecia) wzroslo do 52 stopniu przy graniu. moja obudowa to modecom fine II. kolejny problem to jest przy plycie taki program AI overclkloking.mam Win XP + service pack 2, i po uruchomieniu wyskakują jakieś będy dotyczące allovercl.exe czy coś takiego i kolejny .otwierają się grupami, tzn wyskaje jeden, po nim drugi bląd itd. gdy wyklikam ok programik uruchamia się ale blędy wyskakują dalej.

ostatnio zmieniem fsb na 166 i się w ogóle wysypa. bios stwierdzi że sie zjeba... i niby miaem wgrać biosa na nowo. ale po kolejnym restarcie w końcu wykryl że próba overcklocingu nie pwoiodla sie. moze pomoze najnowszy bios???

proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej zaloz jakies radiatorki na pamieci.

Lepiej zalozyc nisz pozniej zalowac ze mogles to zrobic :)

Pozatym nikt ci nie powie ile konkretnie twoj egzemplaz wytrzyma.

Mosisz to sprawdzic samemu, ale najpierw zamontuj radiatorki na pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam pytanko - minowicie posiadam płytke Asusa P4P800 i moge na niej napiecie podnieść tylko do 1.6.

Czytając posty innych forumowiczów zauważyłem że podnoszą napiecie powyżej 1.6.

Pytanko - skąd te różnice ?

Druga rzecz:

Podkrecam procka bez podnoszenia napiecia 2.40 @ 3.17 ale jak chce bardziej go podkrecic zwiekszajac napiecie to wogóle nie reaguje.

Nie podnosi się wcale powyżej tych 3.17.

Pamieci mam HyperX 3200-256. :roll:

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie jak jest z tą temperaturą?? Ja mam w ASUS Probe stres-61 st. C tylko ze to przy ustawieniu coolera na low.

Z procka wyciagnołem 3,8 ghz ale pozniej wrocilem do standardowego fsb poniewaz mam jeszcze 300W zasilacz (420W ten z podpisu bede mial lada dzien) a po drugie mam lipne pamieci ale w przyszłym miesiącu bede kupowal :D Geil'a 2x512. Wtedy zacznie się ostry OC :twisted:

Z płyty ASUS'a jestem zadowolony :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupiłeś płytę to już był 1019? czy sam wgrywałes?

Jak się nie możesz do dosa dostać?

Znaczy co wkładasz dyskietkę dos i co nie widzi jej?

Nie ładuje dosa?

Masz dobrze podłączoną fdd? i boot na a:?

Ja mam rev 2.00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi