[Misiek] Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Witajcie! Mam wieeellką prośbę: czy mozecie wkleic mi zawartosc pliku boot.ini ?? Prosba skierowana jest do posiadaczy Win XP i 98. Konkretnie chodzi o to,że miałem w98 zainstalowałem xp na ten sam dysk ale inny katalog i po restarcie odpala sie autoamtycznie XP. Chcialbym zeby ktos napisal mi co musi byc w boot.ini zeby bylo menu na win xp i win 98 do wyboru ktory sie chce uruchomic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 98 i XP na jednym dysku to same problemy. Lepiej zainstaluj od nowa kazdy na innej partycji bo wczesniej czy pózniej oba systemy przestana poprawnie działac. Jeżli chodzi o boot.ini to w sekcji Operating system pownno wystarczyć dopisanie wiersza c:="Windows 98" Polecam też wyszukiwarke forum, bo było o tym wiele razy. Update. Uruchom komputer z dyskietki startowej w DOS i wykonaj polecenie sys a: c: potem polecenie debug.exe L 100 2 0 1 N C:Win9x.w9x R BX 0 R CX 200 W QDopisz w sekcji operating system w boot.ini C:Win9x.w9x="Microsoft Windows 98" Na koniec uruchom komputer z płyty XP i w konsoli odzyskiwania wpisz FIXBOOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...