tf@plusnet.pl Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Mam pytanko, na ile moge podkrecic Athlona XP 2200. Płyta główna Asrock K7S8X, mam 512 Ram dwa dyski twarde Ata 40G 7200 i dwa CdRw, DVD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Na to pytanie nikt ci nie odpowie bo kazdy procesor jest inny. Kręc i sam zobacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 kup sobie kryształową kule, ona prawde ci powie, ewntualnie zgłoś się do jakiejś wróżki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Ja na Asusie A7N8X-x puściłem FSB na 200Mhz, tak dla sportu i chodził stabilnie. Rdzenia na razie nie kręciłem bo mnie to nie bawi. kup sobie kryształową kule, ona prawde ci powie, ewntualnie zgłoś się do jakiejś wróżkiLudzie, te wróżki przestają już być zabawne, każdy nowy spotyka się z taką odp. Wiadomo, że w tej materii trudno coś przewidzieć ale jakieś PRZYKŁADY by nie zaszkodziły. To forum jest naprawdę duże i nie dziwie się że komuś nowemu trudno coś znaleźć. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Facet, jakie przykłady ? Ktoś poda przykład i co z tego? Później będą pretensje do całego świata "...dlaczego ja tyle nie mam...?" albo "..hurra!!! Mam więcej niż xxx na tym samym sprzęcie...". Z resztą popatrz jak pytanie jest zadane, ręce opadają... Może kolega ma procesor z lepszej serii i pójdzie mu od razu na 13.5x166 a może ma wypierdka co się będzi krzaczył juz na lekko podniesionej magistrali ? A może ma Codegena 300W i przy próbie podkręcenia walnie ze 30V na linię 12V i się kolega pożegna z komputerem? Jacex, puściłeś swojego na XP2200 na 13.5x200 ?? Moje gratulacje :lol: bo tak by wynikało z tematu topika i Twojej odpowiedzi. A ja swojego puściłem jak w podpisie, no i co z tego jak nic to nie daje pytającemu. Nie jestem za tym żeby gnoić nowych, bo to nie o to chodzi ale to pytanie jest bez sensu. Ja też jak kupowałem procesor to nie wiedziałem 'na ile się podkręci'. Uffff.... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Jacex, puściłeś swojego na XP2200 na 13.5x200 ??Nie no, aż takim magikiem to nie jestem FSB było 200 ale x10=2000, nie wiem czy to w ogóle można nazwać OC. Pretensje nie powinny wchodzić w grę bo jak ktoś decyduje się cokolwiek podkręcić to musi się liczyć z ryzykiem. IMHO przy dzisiejszej wydajności podkręca się nie po to by ją jeszcze podnieść a raczej dla sportu, eksperymentu, zabawy, ryzyka...a może ma wypierdka co się będzi krzaczył juz na lekko podniesionej magistrali ? A może ma Codegena 300WŚwięta prawda, ktokolwiek opisuje swój problem powinie podać DOKŁADNĄ kofigurację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...