Walker3d Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Sorry za OT Jeżeli już o skrótach mówimy to mam taki problem. Na serverze mam prawie zdechłego szczura i wszystko musze robic klawiaturą . Z poruszaniem się i prostymi zadaniami nie mam problemu , bo jak chce własciwości to trzymam alt i naciskam enter , między oknami poruszam się tabem etc. Ale jak u licha przy instalacji zaznaczyć coś ptaszkiem ??? Przemieszczenie zaznaczenia tabem i naciśniecie entera odpada bo cały kreator instalacji przechodzi do następnego okna tak jakbyśmy nacisneli next. ALT + litera też nie przynosi rezultatu ponieważ nie każdy setup ma takie opcje. I jeszcze jedno jak przy pomocy klawiatury przejść do Traya ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Sorry za OT Ale jak u licha przy instalacji zaznaczyć coś ptaszkiem ??? Spacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Hehe wszystkiego kombinowałem ale o tym nie pomyślałem :wink: Dzięki za odpowiedz , przy najpliższej okazji wypróbuje . A co z Trayem ?? Jak tak sie dostać przy pomocy klawiatury?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Jaki to system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Ale ze mnie gapa :oops: Oczywiście chodzi o win98 se , bo w Xp sprawa jest prosta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 W win2003 po nacisnięciu klawisza z logo windows moge tabem poruszać się w prawo po całym pasku zadań. Po dojsciu to traya poruszanie się po ikonkach w nim następuje strzałkami. Nie wiem czy w 98 będzie tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Tylko jest jeden problem bo ja na klawiaturze od servera nie mam klawisze od windowsa . Jest to stara kalwiatura jeszcze na wejście, nie wiem czy fachowo to określe, piątke. Więc może jakieś inne pomysły ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 W win2003 po nacisnięciu klawisza z logo windows moge tabem poruszać się w prawo po całym pasku zadań. Po dojsciu to traya poruszanie się po ikonkach w nim następuje strzałkami. Nie wiem czy w 98 będzie tak samo. w XP tak samo ;) @walker3d klawisz z logo windows = ctrl + escape Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Własnie szukałem tego skrótu. Chodzi o to zeby na poczatku wywołac menu start. Tak jak napisal Gie-eN-Zet > CTRL+ ESC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Naciśnięcie CTRL + ESC faktycznie wywołuje menu start , ale ten sam efekt osiągałem poprzez dwukrotne naciśnięcie tab i enter. Ale nawet jak wywołam menu start to nie moge przemieszczać się na boki , tylko i wyłącznie po całym menu start . A jak naciśne ESC to wracam do punktu wyjścia i wszystko zaczyna się od początku. Pamiętajcie że rozchodzi sie o win 98 SE. Sorry |Micro| , jak moderatorzy oznają to za stosowne o oczyszczą twój topic z moich postów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 No więc sprawdziłem w 98 i zdaje się ze to nie działa. Jedyne co przychodzi mi teraz do gowy to w panelu sterowania w opcjach ułatwień dostepu na zakładce mysz włączyć opcje sterowania kursorem za pomoca klawiszy na klawiaturze numerycznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Hehe może byc . Świetnie właśnie o coś takiego mi chodziło . Jeszcze raz dzięki wielki za pomoc , teraz już nie będe musiał się gimnastykowac ze zdechłym szczurem bo wcelować w ikonke w trayu przy jego pomocy było niezwykle trudne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Jeszcze w ramach ścisłości napisze jak sie poruszać klawiaturą numeryczną. A wiec poruszamy się 4 - w lewo 6 - w prawo 8 - góra 2 - dół 7 - skos - góra-prawo 9 - skos - góra-lewo 1 - skos - dół-lewo 3 - skos - dół-prawo 5 - standardowe kliknięcie / - uaktywnia lewy przycisk myszy - - uaktywnia prawy przycisk myszy (menu podręczne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 (...)Ale nawet jak wywołam menu start to nie moge przemieszczać się na boki , tylko i wyłącznie po całym menu start . A jak naciśne ESC to wracam do punktu wyjścia i wszystko zaczyna się od początku. (...)Jezeli jeszcze Cie to interesuje: Naciskasz lewy [Alt] - menu start znika, ale jest zaznaczone - [tab] pozwala wtedy przechodzic miedzy czesciami paska i pulpitem. Niestety traya nie da sie obsluzyc :/ Btw. Przypomnialo mi sie kilka przydatnych skrotow z klawiszem Win... (i nie tylko :) ) [win]+[r] = uruchom [win]+[m] = pokaz pulpit [win]+[shift]+[m]= cofa poprzednie [win]+[e]= eksplorator windows [win]+[pause/break]= wlasciwosci systemu [win]+[f]= znajdz [lewy alt]+[spacja]= menu podreczne aktywnego okna [lewy alt]+[enter](juz tu bylo) = wlasciwosci [F6](lol) = podswietla przycisk Start prtScr nie bede opisywal :) Jak jeszcze sobie cos przypomne, to dopisze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Dzięki za podpowiedz ale teraz dzięki numerycznej mam już nareszczie działającą "myszke" i z dostępem do traya nie mam teraz żadnych problemów :wink: Jeżeli znacie jeszcze jakieś skróty albo porady jak się poruszać po windowsie samą klawiaturą to czekam na propozycje . Zawsze moze się numeryczna popsuć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Cos mi sie przypomnialo :D Dwa przktyczne skroty: wylaczanie kompa z kbd: wpisz w Uruchom (albo spod konsoli DOS) - rundll.exe user,exitwindows Restart kompa- rundll.exe user,exitwindowsexec (przez chwile moze sie nic nie dziac :) ) Te polecenia sa poza tym bardzo praktyczne, jak sie chce kogos wkurzyc - podmieniasz skroty do ulubionych gierek tymi wlasnie (dajesz pelna sciezke :) ) i mlodsze rodzenstwo sie na poczatku dziwi, a potem daje sobie spokoj z grami :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...