tanaka Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 fsb 162 czy nie zaduzo, na mobo mozna max 166 , czasem winda niechce sie ladowac mozna cos zrobiz zeby zawsze sie ladowala ? moze ktos z forum na atlona 1500xp+ i na ile poszedl mu taki antek, dobrze by bylo jak by poszedl na 166 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 a jakie dales napiecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 podnioslem o 0.050 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 To masz dobry egzemplarz procesora. Miałem te sam procesor i tą samą płytę i nawet z napięciem 1.85 (tzn. ok. 1.81V) doszedłem max do 151MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 poszedl na 165 ale 3dmarka2k1 nie przechodzi na drugim tescie wypada , oplaca sie teraz zmienic proca na jakis szybczy czy poczekac na cos innego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Moj po ustawieniu fsb 166 wylatuje z 3d marka, niezaleznie od napiecia. 10 x 160 vcore 1,725 i full stable, meczylem go 6h CPU Stability Test :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Ja bym poczekał aż AMD wypuści lepsze serie XP 0.13um.... Wtedy będzie dopiero zabawa w O/C... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 moze to wina pamieci bo to sa jakies sroty i pozatym ukruszone jak proca sciagalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 :arrow: tanaka na twoim miejscu ustawilbym fsb na stabilnym poziomie, tzn. zeby wszystkie testy w 3dmarku przechodzily bez zwisu. no i tak pociagna jeszcze przez pol roku i czekal co sie bedzie dzialo przez ten czas Athlonami XP <2200+ i wtedy cos sobie kupil, bo jak narazie to krecony 1500+ w zupelnosci wystarczalby mi i tobie pewno tez :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ale ja chce jak wlanczam kompa zeby bylo 2000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 moze to wina pamieci bo to sa jakies sroty i pozatym ukruszone jak proca sciagalem Bardzo możliwe, że pamięci na więcej nie idą. Tylko, że na Shuttle'u mój XP szedł max na 151 FSB i nic. A teraz te same pamięci idą na 170MHz bez Vcore.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ale ja chce jak wlanczam kompa zeby bylo 2000 :arrow: to jak bardzo chcesz to krec dalej - powodzenia. a jezeli nie mozesz juz dalej krecic, a bardzo chcesz widziec 2000+ to poprostu sobie go zakup. ale ja i tak sklaniam Cie do mojej poprzedniej wypowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 moze tez za goraco antkowi jak kupie to cudo PAPST Typ 6248-008 Wymiary: średnica:172 mm, wysokoość 52 mm Zasilanie: 28-56 V DC(prąd stały) Moc: 16W (dla 48 V) Wydajność ~410 m3/h (czyli ponad 200 CFM !) Czas bezawaryjnej pracy(MTBF): 80 000h Łożyska: kulkowe ('Ball bearing') to zobaczymy moze pojdzie na 1670 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 moze tez za goraco antkowi jak kupie to cudo PAPST Typ 6248-008 Wymiary: średnica:172 mm, wysokoość 52 mm Zasilanie: 28-56 V DC(prąd stały) Moc: 16W (dla 48 V) Wydajność ~410 m3/h (czyli ponad 200 CFM !) Czas bezawaryjnej pracy(MTBF): 80 000h Łożyska: kulkowe ('Ball bearing') to zobaczymy moze pojdzie na 1670 :) Zaloz WC i wtedy o/c ! Na air na pewno tyle nie wyciagniesz, szkoda kasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 lubie huk wiatrakow to jak dobry wydech w samochodzie , a swojego antka niemozesz bardziej na wc pocisnac ? moj na 1900 chodzi stabilnie ale na 2000 nie chce juz , moze cos kontrolel scsi wywala moze za slabe pamieci :( a moze na zielono i wlas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ale ja chce jak wlanczam kompa zeby bylo 2000Qp P4. A tak serio to wyciaganie z kompa ostatnich potow jest ryzykowne. Pozatym co to za komp co sie wiesza itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 fsb 162 czy nie zaduzo, na mobo mozna max 166 , czasem winda niechce sie ladowac mozna cos zrobiz zeby zawsze sie ladowala ? moze ktos z forum na atlona 1500xp+ i na ile poszedl mu taki antek, dobrze by bylo jak by poszedl na 166 :)Ty masz problem że nie możesz dojśc do maxa. a ja na mnożniku 7 zamknąłem licznik tzn 166. pamieci na max. (cl2. timingi najszybsze, 1cmd, bank 4) tylko napięcie na pamiątkach 2,7. Wszystko szło. ale na mnożniku 7,5 nie zmknąłem licznik 164 i za chiny nie mogłem więcej! Lepiej spróbuj go odblokować i zwiększ mnożnik o 0,5 i już będziesz miał te upragnione xp 2000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 moj poprzedni proc trybil stabilnie w mojej plytce na fsb166mhz wsadzilem xp1500+ i dojezdzam do fsb 163 i dalej nie chce :? wywala mnie z 3d marka. nie wiem czego to wina, pamieci spokojnie dzialaly z poprzednim procem na fsb166. moze moj proc wiecej pojsc nie chce. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 narazie spokojnie chodzi sobie na 160fsb , moze zwiekszyc napiecie na pamieciach ? bo teraz mam 2,60 albo podniesc napiecie na procesor ? teraz dodalem 0,075 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 jeszcze ewentualnei spróbuj na procku 1,85 ( bo więcej i tak się nie da) i na pamięciach 2,7. Jak nie pójdzie to zmniejsz timingi na pamięciach i jak nic to nie zmieni to po prostu proc ma dość i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...