Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

fsb 162 czy nie zaduzo, na mobo mozna max 166 , czasem winda niechce sie ladowac mozna cos zrobiz zeby zawsze sie ladowala ? moze ktos z forum na atlona 1500xp+ i na ile poszedl mu taki antek, dobrze by bylo jak by poszedl na 166 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: tanaka na twoim miejscu ustawilbym fsb na stabilnym poziomie, tzn. zeby wszystkie testy w 3dmarku przechodzily bez zwisu. no i tak pociagna jeszcze przez pol roku i czekal co sie bedzie dzialo przez ten czas Athlonami XP <2200+ i wtedy cos sobie kupil, bo jak narazie to krecony 1500+ w zupelnosci wystarczalby mi i tobie pewno tez :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze to wina pamieci bo to sa jakies sroty i pozatym ukruszone jak proca sciagalem

Bardzo możliwe, że pamięci na więcej nie idą. Tylko, że na Shuttle'u mój XP szedł max na 151 FSB i nic. A teraz te same pamięci idą na 170MHz bez Vcore....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja chce jak wlanczam kompa zeby bylo 2000

:arrow: to jak bardzo chcesz to krec dalej - powodzenia. a jezeli nie mozesz juz dalej krecic, a bardzo chcesz widziec 2000+ to poprostu sobie go zakup. ale ja i tak sklaniam Cie do mojej poprzedniej wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze tez za goraco antkowi jak kupie to cudo

PAPST

Typ 6248-008

Wymiary: średnica:172 mm, wysokoość 52 mm

Zasilanie: 28-56 V DC(prąd stały)

Moc: 16W (dla 48 V)

Wydajność ~410 m3/h (czyli ponad 200 CFM !)

Czas bezawaryjnej pracy(MTBF): 80 000h

Łożyska: kulkowe ('Ball bearing')

to zobaczymy moze pojdzie na 1670 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze tez za goraco antkowi jak kupie to cudo 

PAPST 

Typ 6248-008 

Wymiary: średnica:172 mm, wysokoość 52 mm 

Zasilanie: 28-56 V DC(prąd stały) 

Moc: 16W (dla 48 V) 

Wydajność ~410 m3/h (czyli ponad 200 CFM !) 

Czas bezawaryjnej pracy(MTBF): 80 000h 

Łożyska: kulkowe ('Ball bearing') 

to zobaczymy moze pojdzie na 1670 :)

Zaloz WC i wtedy o/c !

Na air na pewno tyle nie wyciagniesz, szkoda kasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lubie huk wiatrakow to jak dobry wydech w samochodzie , a swojego antka niemozesz bardziej na wc pocisnac ? moj na 1900 chodzi stabilnie ale na 2000 nie chce juz , moze cos kontrolel scsi wywala moze za slabe pamieci :( a moze na zielono i wlas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fsb 162 czy nie zaduzo, na mobo mozna max 166 , czasem winda niechce sie ladowac mozna cos zrobiz zeby zawsze sie ladowala ? moze ktos z forum na atlona 1500xp+ i na ile poszedl mu taki antek, dobrze by bylo jak by poszedl na 166 :)

Ty masz problem że nie możesz dojśc do maxa. a ja na mnożniku 7 zamknąłem licznik tzn 166. pamieci na max. (cl2. timingi najszybsze, 1cmd, bank 4) tylko napięcie na pamiątkach 2,7. Wszystko szło. ale na mnożniku 7,5 nie zmknąłem licznik 164 i za chiny nie mogłem więcej!

Lepiej spróbuj go odblokować i zwiększ mnożnik o 0,5 i już będziesz miał te upragnione xp 2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj poprzedni proc trybil stabilnie w mojej plytce na fsb166mhz

wsadzilem xp1500+ i dojezdzam do fsb 163 i dalej nie chce :?

wywala mnie z 3d marka. nie wiem czego to wina, pamieci spokojnie

dzialaly z poprzednim procem na fsb166. moze moj proc wiecej pojsc

nie chce. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze ewentualnei spróbuj na procku 1,85 ( bo więcej i tak się nie da) i na pamięciach 2,7. Jak nie pójdzie to zmniejsz timingi na pamięciach i jak nic to nie zmieni to po prostu proc ma dość i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...