Ghazi Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Witam! Ostatnio na strychu natknąłem się na dość ciekawe urządzonko :] Ponieważ widziałem jak podobny (2x40W) przy 60% rozwala mieszkanie ;-) postanowiłem sobie podłaczyć do PC. Sęk w tym ze nie bardzo orientuje sie jak. Wyżej są forki wszystkich wejść / wyjsć. O ile z głośnikami nie będe miał problemu to ze skołowaniem przejściówki z minijacka (myzyczna) na Takie_DUże_Coś będzie problem. Jutro wybiore sie na elektroniczą, ale mam pytania: 1. Jak podłaczyć przewody z minjacka do gniazda (no i jak sie te gniazdo nazywa - żebym widział co kupić, również te od głośników) 2. Którego wejscia użyć? 3. Ile te pierdułki mnie orientacyjnie będą kosztować ? (5 czy 40zł?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 to jest din bodajze ;) Tez takie mialem i dzialalo luxik ;] Co do kabelkow, to kupilem minijack-din w sklepiku i nie bylo problemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Kupić musisz wtyczkę DIN 5-stykową (około 1zł), wtyczkę mini-jack stereo (około 1zł) i kabel audio 2-żyłowy w ekranie (około 1zł za metr). Popatrz sobie tu i powinieneś wiedzieć jak to polutować: http://www.hardwarebook.net/connector/av/dinaudio.html http://www.hardwarebook.net/connector/av/tele35s.html A jak nie będziesz wiedział, to poproś znajomego elektronika. Aha, w tym radiu trzeba kompa podłączyć pod gniazdko oznaczone O_O (magnetofon) i wcisnąć przycisk wyboru tego wejścia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 oo mam cos podobnego tylko wlasnie 2x40w wyglada to mniej wiecej tak.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 no i pojwaił sie nowy problem :( Kupiłem przewód, podłaczyłem głośniki (Salto 80W/110W 92db 8Ohm) i do PC. I co? 100% w kompie, 100% na wzmacniaczu i jakbym słuchał ze swoich Crativów na 20% :/ Nie wiem co jest :( Jak puszcze muzyczke z wbudowanego tunera to jest spoko dzwięk (znaczy głośność) a tak.... Przewód jest chyba OK (kupilem gotowy)... Wiecie co może sie dziać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 a nie widzisz ze tam jest napisane 4(ohmy) a nie 8 bo takie masz glosniki???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 A nie widzisz ze napisałem ze jak puszcze z wbudowanego tunera to jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 sprawdz kabel ktorym laczysz kompa z wzmacniaczem, ja mialem tak ze jeden glosnik byl ok a 2 gral ultracicho okazalo sie ze jeden kabel byl podlaczony nie do wejscia a do wyjscia (we wtyczcze din) wtyczka din ma wejscie i wyjscie moze masz przylutowane kableki zamiast do wejscia to do wyjsci i niegra :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 nie chce byc bezczelny ale nacisnales przycisk "magnetofon" ? bo u mnie na innym starym Polskim wzmacniaczyku nawet bez nacisniecia bylo slychac zrodlo tylko wlasnie tak cicho (jakies przebicia ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Z kolegą doszliśmy do wniosku ze kupiłem kabel DIN -> Minijack a nie MiniJack -> DIN :D Zaraz go rozbiorę i zobaczymy co jest... update: Lol, kabel ma w srodku 5 przewodów, tak jakby był "dwustronny" Updaet 2: Wystarczyło rozlutować kabel i dobrze podłaczyć :D Miałem kiedyś wieże Soniaka podłaczoną niby 2x80 ale ona wymieka przy tym sprzęcie :] a to jest tylko 20W :] Dzięki wszystkim za podpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Chyba czas ruszyć mojego radmora 5102 ;] Nie orientuje się nikt m/w ile będzie kosztowało przerobienie go na wysokiego fm'a i ewentualnie gdzie można przerobić w warszawie/okolicach? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 worcław 50zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Tylko trochę daleko ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 jak masz podstawowy sprzet i pojecie to mozesz sobie sam przerobic. Wiekszosc howto jest na forum www.elektroda.pl w duzej liczbie przypadkow wystarczy wywalic kilka kondensatorow i ustawic odpowiednie napiecia przy pomocy miernika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 ParanoiK na Wolumenie Ci to zrobia, a za ile ? tego niestety nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 S.Youth: thx, oblookam. wunat: na wolumen daleko... i boję się, że mnie obrobią ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 obrabia ? toć to moje osiedle tam nie kradna ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...