Gucio Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 zamowilem dzis Thermaltake TT-6025A-7000 Wymiary 60x60x25 mm Zasilanie 12V Start przy 7V Amper 0.17A(max) Pobór mocy - Obr./min. 7000 +-10% Przepływ powietrza 38 CFM Głośność pracy 39 dBa Typ łożyska podwójne łożysko Żywotność 50,000 godzin Podłączenie 3Pin Temp.pracy -10°C~+70°C Waga 60 g obecnie mam 5E34B3-H (Spire) (zestaw wentyl+radiator) ma ktos z Was tego thermaltake ? a moze powinienem zmienic na Y.S.Tech ale o 10dBa glosniejszego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 :arrow: ja mam Thermaltake 80x80 wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acego powietrze z obudowy. ale co do twojego 60x60 to mysle ze powinien sobie w 100% poradzic. a 39 dBa + 10 dBa to troche z duzo ... gdzie masz zamiar go zamontowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 wymienie wentylator na moim 5E34B3-H Spire Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 wymienie wentylator na moim 5E34B3-H Spire :arrow: i bardzo slusznie. nowy wiatrak napewno sie sprawdzi, a moze wogole zmienilbys Spire na jakis inny wiatrak. czy zamierzasz krecic swojego Athlona? P.S. jak sie sprawia DVD Toshib'y? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 narazie nie mam kasy na wymiane mojego spire, a chlodzi dobrze (w idlle mam 29stopni, stress max 46 otwarta buda z obu stron) a Toshiba jest zaj***, cicha, i nie ma problemow z kopiowaniem zabezpieczonych cd (dla porownania na moim starym lg52x nie moglem skopiwoac plyty zabezpieczonej safedisciem) mam nagrywarke lg 16x/10x/40x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 a jesli chodzi o krecenie, to zbieram kase na Athlona XP i watercooler (pompe i peltiera 150w juz mam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 :arrow: Gucio nagrywarke mamy ta sama - spoko jest. a co do wymiany Spire to rozumiem, ze lepiej wymienic narazie wiatrak, a kase zbierac na Athlona XP. jak zlozysz WC z nowym Athlonem to rzuc jakies zdjecia na forum. bierzesz Athlona XP 1600+ z seri AGOIA mam rozumiec? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 - Głośność pracy 39 dBa troche glosny .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 :arrow: Gucio nagrywarke mamy ta sama - spoko jest. a co do wymiany Spire to rozumiem, ze lepiej wymienic narazie wiatrak, a kase zbierac na Athlona XP. jak zlozysz WC z nowym Athlonem to rzuc jakies zdjecia na forum. bierzesz Athlona XP 1600+ z seri AGOIA mam rozumiec?zanim uzbieram kase na proca i plyte to pewnie kupie 2100+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 jeszcze nie wiesz co to jest te 39 dba z otwarta obudowa raczej nie wytrzymasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 mam w tej chwili 32dBa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ale wzrost o 3 dBa ( jesli sie nie myle ) to dwukrotny wzrost halasu tu nie ma liniowego wzrostu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 a jesli chodzi o krecenie, to zbieram kase na Athlona XP i watercooler (pompe i peltiera 150w juz mam) no moze zdradzisz skad masz takiego peltiera.. mozna gdzies takiego dostac ponizej 100zl ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 heh.. zobaczymy.. pewnie bede go miec w poniedzialek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 no moze zdradzisz skad masz takiego peltiera.. mozna gdzies takiego dostac ponizej 100zl ? peltier jest firmy cryotech, a dostalem go na urodzinki od woojka z usa :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 peltier jest firmy cryotech, a dostalem go na urodzinki od woojka z usa :))) :arrow: ja tez chce miec wojka (albo kogos innego) w usa... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 gucio-a nie kcial bys sprzedac wentyla od spirea??? bo aqrat potrzebooje wentyl;a 6x6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 gucio-a nie kcial bys sprzedac wentyla od spirea??? bo aqrat potrzebooje wentyl;a 6x6 raczej nie... tego zaloze na mojego GeForce :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 gucio-a nie kcial bys sprzedac wentyla od spirea??? bo aqrat potrzebooje wentyl;a 6x6 ja mam taki tylko nie wiem czy na zbyciu - kumpel go wzial i ma sie zastanowic do jutra (piatek) wieczorem - jak nie kupi to mozemy sie dogadac - w http://www.pccooler.com.pl/ kosztuje 23.10zl ja chce za moj okolo 15zl PS wiatraczek ma okolo 2-3 miechow i jest sprawny - sprzedaje bo okazal sie niepotrzebny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 no moj ma do 5500rpm... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 mam juz tego wentyla... temperaturka podczas normalnej pracy wynosi 30 stopni (dawniej 35 C), w stresie jeszcze nie sprawdzalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...