Skocz do zawartości
Daethar_Rumarth

sleczenie przed PieCem, bolace nadgarstki, rady na to itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Za duzo kompa, za duzo klikania, za duzo bebnienia w klawiature :lol:

Bola mnie nadgarstki :? , co radzicie, tzn, jakie cwiczenia czy cos. Ciezarow prosze nie proponowac, mam. Moze jakies systemy podtrzymywania kondycji lapek komputerowca ktos wymyslil, i skuteczne :?: :)

Stworzmy tweakowy szpital z poradami dla cierpiacych, inaczej ciezko bedzie wytrzymac nocke w multi za kolejne pare lat klikania non stop :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za duzo kompa, za duzo klikania, za duzo bebnienia w klawiature  :lol: 

Bola mnie nadgarstki  :? , co radzicie, tzn, jakie cwiczenia czy cos. Ciezarow prosze nie proponowac, mam. Moze jakies systemy podtrzymywania kondycji lapek komputerowca ktos wymyslil, i skuteczne :?:  :)

Stworzmy tweakowy szpital z poradami dla cierpiacych, inaczej ciezko bedzie wytrzymac nocke w multi za kolejne pare lat klikania non stop  :D

Podkladka pod klawiature.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za duzo kompa, za duzo klikania, za duzo bebnienia w klawiature  :lol: 

Bola mnie nadgarstki  :? , co radzicie, tzn, jakie cwiczenia czy cos. Ciezarow prosze nie proponowac, mam. Moze jakies systemy podtrzymywania kondycji lapek komputerowca ktos wymyslil, i skuteczne :?:  :)

Stworzmy tweakowy szpital z poradami dla cierpiacych, inaczej ciezko bedzie wytrzymac nocke w multi za kolejne pare lat klikania non stop  :D

Podkladka pod klawiature.

+ Podkladka myszowata z zelem, pod nadgarstek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde to ile Ty siędzisz przed kompem bo nadgarstki zaczynają boleć dopiero po 24-30 godzinach ostrego klikania(np w klikanke diablo2 :) ) / wcześniej zaczynają boleć oczy / tak gdzieś po 16/ ale aqrat ten ból przechodzi sam z siebie i spoko mozna działać dalej tylko lepiej nie lookać w lustro bo mozna się przestraszyć

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy chodzi o taka, ze jest prostokacik do posowania myszki, i dodatkowy wyzszy na reke? W kazdym razie niewygodnie sie jezdzi po malych podkladkach, wole po pustym blacie. A jak podkladka, to tylko materialowa i nie mniejsza niz 260x220 - lecz ostatnio zrezygnowalem wlasnie dla samego blatu :)

Pod klawiature podkladke mam.

Ale chodzilo mi o jakies cwiczenia, nie mowcie mi ze nie cwiczycie..?

qrde to ile Ty siędzisz przed kompem 

~4h-6h-8h/24h -> moze i niewiele co do twoich ilosci diablo ;) ale po kilku latach daja sie we znaki nawet 4h dziennie, bo pozycja trzymania mychy jest nienaturalna dla dloni wg lekarzy, i wlasnie dowiedzialem sie ze to prawda..

Jezeli chodzi o ogolna kondycje, to o nia dbam, ale tak jakos w moim zestawie cwiczeniowym nie ma nadgarstkow(palce sa).. :idea: Moze przydaly by mi sie takie usztywniacze jak maja tenisisci :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy chodzi o taka, ze jest prostokacik do posowania myszki, i dodatkowy wyzszy na reke? [/]W kazdym razie niewygodnie sie jezdzi po malych podkladkach, wole po pustym blacie. A jak podkladka, to tylko materialowa i nie mniejsza niz 260x220 - lecz ostatnio zrezygnowalem wlasnie dla samego blatu :)

Pod klawiature podkladke mam.

Ale chodzilo mi o jakies cwiczenia, nie mowcie mi ze nie cwiczycie..?

~4h-6h-8h/24h -> moze i niewiele co do twoich ilosci diablo ;) ale po kilku latach daja sie we znaki nawet 4h dziennie, bo pozycja trzymania mychy jest nienaturalna dla dloni wg lekarzy, i wlasnie dowiedzialem sie ze to prawda..

Jezeli chodzi o ogolna kondycje, to o nia dbam, ale tak jakos w moim zestawie cwiczeniowym nie ma nadgarstkow(palce sa).. :idea: Moze przydaly by mi sie takie usztywniacze jak maja tenisisci :?:

Nie !

Chodzi mi o taka w ksztalcie eliptycznego nalesnika

Na wezszym koncu jest taki wzgorek z zelem, swietnie sie na tym trzyma lape.

Wykonana z miekkiej gumki, pokrytej textylem jakims, color = black, polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie !

yyy, nie widzialem takich.. masz moze linka jakiegos do takiego cudenka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie !

wiec tak - reed~XP mowi zapewne o czyms TAKIM - moze przypadkiem o modelu TL-GL-008A bo akurat taki posiadam i jestem z niego zadowolony 8)

BTW mozna kupic w MINT/ACTION - poszukaj w Twoim miescie firmy ktora zamawia w ACTION i juz - aha cena okolo 25zl brutto - na gieldzie widzialem nawet za 35-40zl 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie !

wiec tak - reed~XP mowi zapewne o czyms TAKIM - moze przypadkiem o modelu TL-GL-008A bo akurat taki posiadam i jestem z niego zadowolony 8)

BTW mozna kupic w MINT/ACTION - poszukaj w Twoim miescie firmy ktora zamawia w ACTION i juz - aha cena okolo 25zl brutto - na gieldzie widzialem nawet za 35-40zl 8O

No faktycznie ciekawa "zabawka". Dzieki za cynk, poszukam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie !

Thx benek

Dokladnie o to mi chodzilo (tyle ze mam czarna). :

Dołączona grafika

Nie pamietam z jakiej firmy to kupilem, ale dalem w granicach 25 zl.

Kupilem juz jakis czas temu (w REALu) i nadal jestem zadowolony.

Naprawde dobrze ten pad robi na nadgarstki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem od znajomego dokładnie taką samą (kolor czarny, chyba Herlitza) i od niej mnie nadgarstek bolał :D. Winne temu jest moje biurko komp. które ma dość wysoko umiejscowiony blat i jak położę nadgarstek na tym żelowym wzgórku, wówczas jest on wygięty i po chwili mnie napierdziela :) . Jak ktos ma niżej blat niż u mnie to zapewne wygodnie ma. Ja wywaliłem do szafki ta podkładkę i korzystam ze starej dobrej reklamówki firmy xxxx GSM :D

Taka podkładke ma tez znajoma i zauważylem że nie kladzie ręki na tym żelowym wzgorku tylko obok (obraca podkładkę) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Taka podkładke ma tez znajoma i zauważylem że nie kladzie ręki na tym żelowym wzgorku tylko obok (obraca podkładkę) :D

moze ma kompleksy - ze ten wzgorek jest wiekszy niz jej 2 "pagorki" :lol: :lol: :lol:

A moze ten wzgorek kojarzy jej sie z innym wzgorkiem , ktory tez ma ? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Taka podkładke ma tez znajoma i zauważylem że nie kladzie ręki na tym żelowym wzgorku tylko obok (obraca podkładkę) :D

moze ma kompleksy - ze ten wzgorek jest wiekszy niz jej 2 "pagorki" :lol: :lol: :lol:

No co ty ta koleżanka akurat na tym punkcie nie może miec kompleksów :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos jest z ZG i jest chętny kupic taka żęlową podkładkę to mogę odstąpić swoja (po co ma leżeć w szafie) za 25 PLN , na terenie ZG dowóz gratis  :lol:  :lol:

jak poczekasz do roku akademickiego to wezme :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos jest z ZG i jest chętny kupic taka żęlową podkładkę to mogę odstąpić swoja (po co ma leżeć w szafie) za 25 PLN , na terenie ZG dowóz gratis  :lol:  :lol:

jak poczekasz do roku akademickiego to wezme :)

spox jak nie znjadzie sie chętny do rozpoczęcia roku akademickiego to nie ma sprawy. Jakbys byl chętny teraz to w sobotę jade autem do Warszawy i będe jechał przez Wolsztyn (z Babimostu) i mógłbym podrzucić....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na dzien dzisiejszy mam lekko ujemny bilans, wiec sam wiesz.. :)

chociaz z drugiej strony to moglbys ja wziazc, chociaz bym zobaczyl jak to wyglada, dotknal bym sobie ;) bo na zywo to takie cos tylko raz widzialem, jakies 3-4 lata temu, ale jeszcze nie mialem okazji wyprobowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najdłużej to siedziałem podczas grania w ufo2 i last time podczas gry w ft / d2 jest nudne na duższa metę jak się nic ciekawego nie znajduje /

a moze by tak wyżej podłokietniki w fotelu ustawić / mnie nadgarstki nie bolą ale mam poobcieranie łokcie od grania / podczas pracy w normalnych progsach taki problem nie występuje :) tak zę nie wiem co lepsze /

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie !

Thx benek

Dokladnie o to mi chodzilo (tyle ze mam czarna). :

Dołączona grafika

Nie pamietam z jakiej firmy to kupilem, ale dalem w granicach 25 zl.

Kupilem juz jakis czas temu (w REALu) i nadal jestem zadowolony.

Naprawde dobrze ten pad robi na nadgarstki.

w empiku jest po 16zł...

świetna rzecz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slyszeliscie o tym :

Impotencja

Ujawnia się po długotrwałej, nieprzerwanej pracy przy komputerze. Przyczyny niejasne, przypuszczalnie elektrostres. 8O 8O 8O

Zespół cieśni nadgarstka (ryc. 15)

Następstwo nieprawidłowego ułożenia rąk podczas korzystania z klawiatury (przeguby uniesione ku górze!) W najwęższym miejscu przeguby dłoni, tzw. kanale nadgarstka nerwy są zbyt mocno ściśnięte.

Objawy: nadwrażliwość, drętwienie, mrowienie oraz ból kciuka i trzech kolejnych palców oraz całych dłoni i nadgarstków.

czyli w takim raze treba pozbyc sie podstawek podnoszacych klawiture i zaopatrzyc sie w jakies podpurki pod nadgarsti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi