Destiny Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Proszę o opinie wszystkich użytkowników tych dysków. Chodzi mi o głośność, szybkość, awaryjność. Mile widziane porownania do innych 80tek, ale tylko jeśli ktoś posiada(ł) takowy i ma co porównywać a nie że "ja słyszałem". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=61690&start=30 Tam jest wynik HDtach. Poza tym dysk cichy, chłodny, szybki i wprawia moją obudowę w drgania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Jak mniemam nie masz zrobionego "gumka mod" tylko po prostu przykręcony?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Na początku był przykręcony. Zrobiłem własny mata mod i jest ledwo słyszalny i nic nie drży. To "ledwo słyszalny" odnosi się do odczytu/zapisu. W idle jest niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 A jak tam z szybkością przy ok 99% zapełnieniu dysku?? Bo moj Caviar to się strasznie muli jak mam go prawie pełnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Nie wiem. Jest / był max w 70% zapełniony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 A przy dopełnianiu odczuwasz jakieś spowolnienia?? Np dłuższe wyszukiwanie po partycji, itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Spowolnienie to odczuwam tylko z biegiem czasu po instalacji windy. Poza tym mam dysk podzielony na 4 partycje, ostatnia - teoretycznie najwolniejsza (7GB) jest zapchana - to moje "archiwum", do którego zresztą rzadko zaglądam. Za bardzo nie mam porównania. Poprzedni dysk miałem przez 3 lata - był to IBM i był on b. szybki (oczywiście w porównaniu ze swoimi rówieśnikami :D ). Ten jest w testach transferu prawie 2x szybszy i to się czuje. Raptor jest na pewno szybszy. Ale ja wolę cisze i zaoszczędzone fundusze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Polecam lekturę artykułu http://www.storagereview.com/articles/2003...25VLSA80_1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Dzieki Hanu. A nie macie może jakieś testy porównawcze z innymi 80tkami?? Bo ja nic nie mogę znaleść :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Długo szukałem ale nie znalazłem porównania z udziałem Hitachi 80GB. Dodam, że 80-tka inaczej wygląda niż 120 i większe, czyli inaczej niż tutaj: http://www.storagereview.com/articles/2003...25VLSA80_1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...