MadMat Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 mam dylemat: w mandrake jak czegos potrzebowalem z dyskietki wchdzilem mnt/floppy/ i mimo ze jest dyskietka w stacji folder jest pusty podobnie jest z mnt/cdrom - któryt jest poprawnie nagreany i jest identycznie mnt/hda wchodze i pusty folder. potrzebuje pewnego pliku skąd mam go wziąc ?? (mam go na CD dyskietce i dysku) moze mozna jakos zrobic zeby go bylo widac?? P.S. Salckware obsluguje FAT32 ?? jak nie to napiszcie czy mozna jakos zrobic zeby obslugiwal z góry THX !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Zamountuj ten dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 moesz jasniej wez podaj kmendy plz !! a tak propo teraz widzi mi tylko CD-ROM ale mimo wszystko chcil bym miec wglad do plikoow na dysku. P.S. gdybys moogl napisz tutaj i na gg: 5266555 tzn kk :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak_PL Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 moze pogooglaj!!!CDrom sie montuje #mount /dev/cdrom /mnt/cdrom a dyski to chyba jak masz fat to bedzie #mount -t vfat /dev/hda1(hda2 lub inne -zalezy ktora partycja) /mnt/katalog dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Madmax, moze zajrzyj sobie na www.linux.pl i troche sie poucz. Poza tym nie zaszkodzilo by poczytac przyklejonych tutaj tematow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 na skrooty.... daj cie jeszcze gotowe polecenie do zamontowania dyskietki bo ja niec nie rozumiem z man mount Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Wyjdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 na skrooty.... daj cie jeszcze gotowe polecenie do zamontowania dyskietki bo ja niec nie rozumiem z man mountzainstaluj winde... jakiez to proste, prawda? Wyjdź.bez takich!! oplulem ekran ze smiechu! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Wyjdź.a ja wyszedlem :lol: nie rozumiem z man mountto najpierw wpisz #man man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Jak sie czyta takie cos to sie plakac chce tylko nie wiem czy ze smiechu czy ze smutku. Pisac wchodze do katalogu /mnt/cdrom ( nie zamontowany ) i katalog jest pusty coz za niespodzianka. Apropos tego typu pytan jeden za znajomych postanowil sie uczyc linuxa a jak ja to uslyszalem to mi sie nogi ugiely bo od razu najgorsze mysli przyszly po co on mnie o tym informuje :[... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Timm, gdyby Twój znajomy (czy też MadMat) chciał się uczyć a nie czekał na gotowce, to mały problem. Ja sam się uczę a jeszcze nie zadałem tu (ani gdzie indziej) żadnego pytania. Po prostu czytam, czytam a w dodatku czytam. Do tego trochę kombinuje i powoli dochodze do tego co i jak. Dzięki temu wiem co i dlaczego mi działa :) Tu podziękowania dla grupy trzymajacej władze w dziale *nix za polecanie Slacka. Dawno temu probowałem RedHata i zostałem co nieco przez niego przywalony wszystkim co tam się znajdowało i działało lub nie - choć to też mozna zrzucić na moją słabą wtedy motywację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...