ser_visant Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Witam, Zrobiłem testy... i wydajnościowo sam procek jest OK, natomiast po zagłębieniu się w różne "fachowe" artykuły doszedłem do kilku wniosków: - Procesor Athlon XP nie jest wykorzystywany w 100% na chipsecie KT133A+SDRamy - Na Epoxie dioda termiczna jest "daleko" od CPU, więc wskazania mogą się nieznacznie różnić. (choć na TB1000@1333 temperatury raczej się zgadzały). Niestety nie mam dokładnego termometru. - Co jak co, ale obudowa MODE-COM NEXT jest baaardzo przewiewna wewnątrz obudowy zaledwie 20-kilka stopni (yyy... może tu też być błąd pomiaru) Jak wróce do domu to wkleje wyniki z SisoftSandra ale jeszcze sprawdzę na Sys-marku. A teraz poważnie zastanawiam się nad zmianą MB (na jakąś KT333) niestety brak kasy spowodował że nie zrobiłem tego od razu. Czytałem w testach jakie są różnice po zastosowaniu DDR266 na KT333 vs SDR na KT133A :) Maaaasakra :) Jeszcze jedna uwaga do programu CPU COOL faktycznie fajnie schładza CPU, ale tylko w pracy typowo biurowej, zawsze te parę stopni to coś. Pod obciążeniem wszystko wraca do "normy". Nie zauważyłem istotnej zmiany szybkości systemu po zainstalowaniu tego programu (sprawdzałem podczas kompresji MPEG4). Polecam :) (wczoraj podczas korzystania z internetu i słuchania MP3 temp. spadła do 32,5 C !) Pozdrówka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Wiam, Raczej kończąc już ten temat podam tylko przykładowe wyniki w SiSoft Sandra, z braku czasu nie zdążyłem niczym innym zrobić :( oto one: 4878 MPIS 2384 MFLOPS Multimedia: integer .... 9606 it/s Floating .... 10636 it/s Przypomne że to jest Athlon 2000+XP puszczony na 140 MHz (1750) na EPoXie 8KTA3+ KT133A RAID, SDR PC133 CL2... Wynik może być lekko ZANIŻONY gdyż nie wyłączałem specjalnie ZONE ALARM'a i Antywirusa a mój system operacyjny jest delikatnie mówiąc "zapchany" Pozdrówka. P.S. A może mała podpowiedź od Was czego najlepiej używać do pomiaru prędkości CPU ? Np w flasku (chyba 0.595 - AMD opt.) przy max quality, max resolution (1:1) idzie 10,5-11,5 FPS. Tu niestety daje o sobie znać za mała przepustowość RAM'ów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...