Skocz do zawartości
paczka01

AT na ATX co i jak??

Rekomendowane odpowiedzi

witam , mam taki problem:

kupilem na allegro obudowe big towerek AT , no i teraz problem jest z tym jak przystosowac tą bude do standardu ATX?? domyslam sie ze trzeba bedzie wiercic dziurki w tej plycie o trzyma mobo,ktos juz probowal??moze macie jakies inne pomysły jak wpakowac tam plyte,mam jeszcze stara obudowe ATX,mam zamiar jakby cos zrobic z dwoch jedna obudowe(oczywisci BigTowerka)

czy jeszcze roznia sie te standardy?

http://allegro.pl/show_item.php?item=21465946 to ta obudowa :) prawda ze słodka:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam identyczna obudowe, w srodku kiedys byl pentiak 60mhz... az sie lezka w oku kreci :) ale do rzeczy, wyjscia wejscia na plycie nie pasuja, musisz wyrznac kilka miejsc od kart rozszerzen, otwory na plyte tez nie pasuja, ja rozwiazalem to w ten sposob ze dalem podstawe pod plyte z innej budy i wkrecilem to na blachowkrety w miejsce na mobo ;) jest ok ale od plyty odchodza jakos 3 dolne pci bo nie maja "wyjscia" na swiat ;D ale reszta fajnie sie prezentuje, innej karty rozszerzen ladnie wchodza w miejsca dla nich przeznaczone w budzie, musisz jeszcze ofkoz przerobic wlacznik zasilania, zasilacz umiejscowiony jest tak ze w niczym nie przeszkadza jest dosc daleko od mobo i innych podzespolow :) powodzenia w pracach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi