Skocz do zawartości
kowiczek

Nokia 6610 i kabel USB - drivers problem !!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam straszny problem z zainstalowaniem tego kabelka.

Juz wszystkiego probowalem, najpierw instalowalem driverki nokii do kabelka potem podlaczalem i nic, zawsze to samo, jak tylko wsadze kabelek to wykrywa mi go jako "USB device" i nigdzie nie moze znalezc driverkow do tego portu.

Co mam zrobic??

Jest moze jakas stronka z dokladnym opisem instalacji albo z tymi driverkami do USB.

PS. mam WinXP SP1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic z tego :(

Ciagle w menadzerze urzadzen jest "USB device" ze znakiem zapytania.

Jak ktos laczyl sie juz z n6610 przez kabel USB to niech napisze w jakiej kolejnosci instalowal wszystko.

Znajacych sie na tym kieruje do mnie na GG: 1182132

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez "niby" DKU-5 :)

Problem jakos rozwiazalem i wykrywa mi go Oxygen i Mobil Media Browser. PC suit nie wykrywa bo kabelek nie jest orginalny.

Ale co najgorsze to to ze przez ten kabelek nie moge nawiazac zadnego polaczenia z internetem lub przez GPRS. Jutro oddaje kabelek i biore IRDA pod USB, mam nadzieje ze wszystko bedzie dzialalo.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli rozumiem ze masz jakis kabelek na USB taki za okolo 40-50 zl kupiony na allegro albo gdzies w jakims sklepie gsm. czyli nie oryginalny. sprobuj sciagnac sterowniki ze stronki www.gsm2pc.pl i powinno dzialac bezproblemowo. u mnie tak jest przynajmniej. pozdrawiam i daj znac czy dziala, jak nie bedzie dzialac to bedziemy dalej myslec co z tym zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi