TMiN Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 w poniedziałem kupuje kartę ...... po wysłuchaniu opini na temat Radka 9200 trochę się zmartwiłem........ i coraz mocniej myśle o 9600....... nie znam sie na radkach bo zawsze miałem nVidie..... więc proszę o łopatologiczne wywody wiem wiem..... poczytać w archiwum ... ale tam głównie są metody wykręcenia z tego siudmych potów..... a mnie podkręcanie i interesi ( narazie) interesują mnie opinie użytkowników...... moja obecna karta to GF4 MX 440 64 MB AGPx 4 więc chyba rozumiecie dlaczego chcę zmienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 zmieniajac na 9200 rzeczywiscie raczej nie zauwazylbys przyrostu wydajnosci, a raczej spadek ilosci klatek w grach. 9600 jest zdecydowanie lepsza karta o ile jest to wersja 128 bitowa. Wersja 64 bitowa ma wydajnosc znacznie nizsza od MX440 128 bitow oraz 9200 128 bitow. Co do podkrecania 9600 - ma zablokowana mozliwisc podkrecania w sterownikach bodajze od ctalyst 3.4 wzwyz - tak wiec bedziesz musial poszukac stweakowanych sterow (nie widze problemu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 a czy taniej nie wyjdzie 9500@9700 :D :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 to nie sluchaj TYLKO CZYTAJ I SZUKAJ !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMiN Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 kolega chyba nie dość dokładnie przeczytał mój post................ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMiN Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 a czy taniej nie wyjdzie 9500@9700 :D :?: tylko że 9500 nigdzie w cennikach nie widzę....... przynajmniej w lokalnych hurtowniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 www.allegro.pl :lol: nie bierz nowej 9500 bo nie masz gwarancji, ze pujdzie na 9700 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 zerknij na Hall of Fame 2003 tam radki 9600 okupuja pierwsze miejsca ;) a tak naprawde to poczytaj testy na kilku portalach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Miałem Radka 9600 i wcale nie miał zablokowanej możliwości o/c (Minta). Leciał bardzo ładnie i dociągnąłem na nim 3k w 2003. A ja zaproponowałbym 9500@9500Pro -> koszt to ok 560zł więc jak dla mnie zakup ekstra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T800 Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 To już lepiej kup sobie Radka 9500,jeśli nie uda ci się zmodować to i tak będzie wydajniejszy od 9600,a ceny raczej podobne 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp7kbi Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 WItam Ja posiadam radka 9600 Saphira i jestem z niego zadowolony. Ale jakoś jeszcze nie zebrałem się do podkręcania, ciekaw jestem ile wyciągnie na wyntylu od proca i radiatorkach na pamieciach. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 ja wlasnie mam radka 9600 szafirka i powiem wam ze kreci sie swietnie tzn rdzen chodzi na 450 mhz ale z pamiatkami jest u mnie gorzej - nie chca isc powyzej 460 mhz, w tych nowych ficach wiem ze memorki chulaja na 560 mhz. takze kupno tego radka to dobry wybor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 kupuj RADEONa 9600Pro, są od 500 do 700 zł na Allegro, w sklepach po 600 zł do 800 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobelik Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Popieram 9600pro ja mam od his-a clasic... patrz na podpis. Zanim go kupiłem miałem 2 9800se (chodziły gorzej) oraz 9600xt bez podrecania tez gorszy od 9600pro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 9600xt bez podrecania tez gorszy od 9600pro...Chyba pomyliles Ati z Nvidia... chyba ze miales na mysli podkreconego pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
del Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 mam radka 9600xt saphira, w zasadzie to jest mój już trzeci radeon z tej serii, na pierwszym nie krecił sie rdzeń, myślałem że to przez zasilacz, wymieniłem zasilacz, i to samo, pamięci szły na 702 bez problemu, drugi był używany-serwisowy i wszystko sie kręciło OK, ale wiartaczek strasznie furczał i go wymieniłem, teraz mam nówke sztuke, rdzeń sie kręci za to ramy przy 702MHz wywalają artefakty, ogólnie jestem zadowolony z kart:) do grania w FacCry, Colina, Morrowinda i inne wystarcza, naprawde pomyśl o dobrym zasilaczu jeśli będziesz chciał ją kręcić pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobelik Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 9600xt bez podrecania tez gorszy od 9600pro...Chyba pomyliles Ati z Nvidia... chyba ze miales na mysli podkreconego pro.No chyba mowilem zeby patrzec na podpis nie ??? jak widac w podpisie krecony jest :))) a zasialasz mam jakiegosz codeshita 400W i trzyma :) Chodzi o to ze nie ma sensu przepłacać za XT bo taki lekko krecony 9600 pro zrobi to samo co XT a nawet lepiej a ponad 100 w kieszeni a chyba tez sie to liczy?!?!? PS. Dodam ze ten 9600 pro classic od hisa ma pamiatki bga hynix 2,8 ns :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 panowie ja chcialbysm dodac tez cos swojego. otoz mam radka 9600 i mogdel z orginalnym wentylem na GPU rdzen idzie na ponad 550 MHz bez zwisow w 3D2k3 wynik jak w opisie ale na kreceniu tez jak w opisie. wiec mowie ja mam GeXCube taki producent jest tej karty .pozdro to all:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 panowie ja chcialbysm dodac tez cos swojego. otoz mam radka 9600 i mogdel z orginalnym wentylem na GPU rdzen idzie na ponad 550 MHz bez zwisow w 3D2k3 wynik jak w opisie ale na kreceniu tez jak w opisie. wiec mowie ja mam GeXCube taki producent jest tej karty .pozdro to all:) tak? a moj chodzi na gpu 430 i mam wiecej punktow od Ciebie w 3dmark01 takze cos tu jest nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Cze.Mam r9600 od sapphirka od 3 dni , chlodzony tylko radiatorem (grzeje sie strasznie wiec zalozylem jakis wentyl i jest chlodniutko :) Sa na niej kosci hynixa 5ns (tak mi sie wydaje-w serii maja na koncu 5 i tak jest w opisie) Ale wyciaga mniej w 3dm01 niz w testach sklepu (nie pamietam jakiego) ale to tylko 500 pt (reinstalka sys, nowe stery i bedzie ok) Czy ktos instalowal omegi do tej karty (pewnie tak :arrow: ) ale jakie przynioslo to efekty ? Problemem sa u mnie artefakty, ktore pojawiaja sie w far cry po wczytaniu save'a (tzn wczytanie-artefakty na screnie z paskiem wczytujacym [tylko na samym koncu]-wejscie do gry jest juz ok ) w zadnych innych sytuacjach nie bylo problemow (gry) ale mam karte dopiero 3 dni. Drugi problem to opoznienie ekranu podczas restaru/wczaczenia kompa tzn:po wlaczeniu kompa wczesniej od razu bylo widac wykrycie karty ,proca ,pamieci itd--teraz ekran swieci dopiero po ok 5 s :?: :?: :?: O co biega, przeciez to nie ma nic wspolnego ze sterami bo na tym etapie tylko bios rzadzi. Czy aby to nie te kwasy miedzy n-forsem a ATI ??? Co do podkrecania to dodam ze probowalem Power Stripem i po podkreceniu o ok 20% karty wydajnosc wzrosla w 3dm2k1 o 1000 pt i wynosi 9525. Ps.Przy podkreceniu o 25% to zaczely pojawiac sie artefakty,pewnie to kosci nie wytrzymuja bo gorace byly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...