Skocz do zawartości
metyl

Polski rekord 3dmarka 2003 @ pclab.pl ;)

Rekomendowane odpowiedzi

nie mozliwe...

www.ocinside.de

na forum maja powyzej 7000 na radkach 9800pro@9800xt !

a radki 9600xt maja poziom 9800se z 4 potoczkami.... :lol: czyli 4000 tys to koniec :lol: (no moze troche wiecej jak 4000)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja wam pokaze cosik innego :E  

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7575276 <--- MOJ WYNIK W 3dMARK2001se na radeonie 9100 z vodem  

Zwlaszcza uzytkownikow radkow9700 i wzwyz zainteresuje test NATURE :wink:

ciekawe ! jak to zrobiles ?? wiem ze byl jakis myk z O/C grafy i przez to 3dmark glupial ale niepamietam dokladnie

???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wiem jak dokladnie mi sie takie zeczy dzieja :D

Moge wam pokazac przynajmniej jeszcze 3 linki do testow gdzie na mojej karcie osiagam fps w nature >130 :wink:

ale jak to sie mowi " WIEM ALE NIE POWIEM " :]

Bardzo latwo jest jednak rozpozanc takie BUGI ... zobaczcie na wyniki innych testow w tym na 14k ZNACZNIE MNIEJSZE i logicznie rozumujac nikt nie da sie na cos takiego nabrac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zrobienie 3d Marka 2001 SE w jajo znam jeden sposób. Normalnie na 9200 podrasowanym do 280 na 480 mam 9200punktów a na 9000PRO 11000punktów. Program ten na tyle może pomieszać w Marku, że przy wyłaczeniu w nim np. oświetlenia i wymyszeniu DX 9.0 i takich tam na 9200 osiagam 18000punktów. Po wyłączeniu texturing, light i wymuszeniu DX 9.0 w marku mam 41000. Ten program nazywa się 3D-Analyzer. A jak nie wierzycie to moge pyknac foty tylko nie mam serwera jak ktoś będzie taki miły to mogę mu podesłać na maila i on udostępni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale lol i do tego te wyniki

GT1 - Wings of Fury 133.2 fps  

GT2 - Battle of Proxycon 224.1 fps  

GT3 - Troll's Lair 19.1 fps         ciekawe czemu tutaj tak nisko :lol:

GT4 - Mother Nature 101.6 fps

no nagle grafa dostała zadyszki :lol: a pozniejznow kopwdupe :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale lol i do tego te wyniki

GT1 - Wings of Fury 133.2 fps  

GT2 - Battle of Proxycon 224.1 fps  

GT3 - Troll's Lair 19.1 fps         ciekawe czemu tutaj tak nisko :lol:

GT4 - Mother Nature 101.6 fps

no nagle grafa dostała zadyszki :lol: a pozniejznow kopwdupe :twisted:

Napewno ten ktoś uzywał 3D analyzera ponieważ jak ja robię testy przy jego pomocy to niektóre teściki mam po 300Fps a niektóre po 70Fps ponieważ ten program wyłącza textury i np. oświetlenie a wszystkie obliczenia geometryczne robi normalnie więc zależy od ilości poligonów niektóre benchmarki opierają się głównie na texturach w wysokiej rozdzielczości inne na dużej ilości poligonów. A i zauważyłem jak kiedyś odpaliłem ten program na Geforce 2 pro gdzie normalnie mial 4100 w marku 2001 ze po właczeniu emulacji dx 9.0 dostawał za free 2000 punktów co dawało jakieś 6100punktów. Czyli moim zdaniem 3d mark nie jest wogole miarodajnym programem do sprawdzania wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zrobienie 3d Marka 2001 SE w jajo znam jeden sposób. Normalnie na 9200 podrasowanym do 280 na 480 mam 9200punktów a na 9000PRO 11000punktów. Program ten na tyle może pomieszać w Marku, że przy wyłaczeniu w nim np. oświetlenia i wymyszeniu DX 9.0 i takich tam na 9200 osiagam 18000punktów. Po wyłączeniu texturing, light i wymuszeniu DX 9.0 w marku mam 41000. Ten program nazywa się 3D-Analyzer. A jak nie wierzycie to moge pyknac foty tylko nie mam serwera jak ktoś będzie taki miły to mogę mu podesłać na maila i on udostępni.

skad mozna wziac ten program??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skad mozna wziac ten program??

Podaj mi maila to ci go przesle!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Razor wyslij mi na maila tego screena jak chcesz to Ci wsadze na server.. Napisalem Ci to w pw.. :/

Ok juz wyslalem ci na maila jak dostaniesz to wstaw do posta. Narazie kiepsko ( 31777 punktów ) bo cos musiałem spartolic, że jest tak mało ostatnio miałem ponad 40000punktów :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...