Skocz do zawartości
helmut8

Co mam zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwną płytę główną :?: :

Na pudełku pisze CLAYTON, a AIDA32 wykrywa OCTEC RHINO. Mam pytanie co mogę z nią zrobić.

I jeszcze dwa małe pytanka do ilu moge podkręcić DURONA 1000Mhz FSB 100 i gdzie mogę znaleźć bios do grfiki (te co próbowałem nie chodzą-obraz zamienia się w kwadraty (mój bios ma 52kb, a te co ściągałem 47kb))?

POMOCY!!!!

Aha jeszcze jedno pytanie dlaczego jak szukam biosu do Radeona 9000

wszędzie pisze że ma procek r200 a ja mam rv250. Czym to się różni?

Moja kofiguracja:

CLAYTON CVAS 991(OCTEC RHINO 2K370), RAM 256MB 266Mhz, DUROM 1000, HIS EXCALIBUR RADEON 9000 128Mb, FORTE MEDIA FM 801-AU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta: co z nia zrobic? UZYWAC

procek: nie masz na plycie mozliwosci zmiany mnoznika ani napiecia - nie podkrecaj na wiecej niz 115MHz FSB (o ile z ogole mozesz je zmieniac) - na ile pojedzie sam musisz t osprawdzic tego nikt ci nie powie

grafa: masz w podpisie ze to HiS - wal na strone produzenta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

helmut8, zapoznaj się z tym: Do nowych/rzadko nas odwiedzających użytkowników- WAŻNE! i zmień tytuł wątku (potrzebny do tego przycisk "zmień", jak widzę, już znasz), bo tytuł "Co mam zrobić?" jest nieregulaminowy.

Aha jeszcze jedno pytanie dlaczego jak szukam biosu do Radeona 9000 wszędzie pisze że ma procek r200 a ja mam rv250. Czym to się różni?

Jakie wszędzie? :? http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi