Skocz do zawartości
Gość

Problem z kompem: procek,plyta czy RAM nawala?

Rekomendowane odpowiedzi

kolezanka ma kompa na plycie ECS K7VZA(chyba tak sie nazywa - wiem na pewno ze to KT133A), procka Athlona 1Ghz, ram 128 (no name), dysk 20GB IBM(byl - juz ma inny ale o tym za chwile)

a wiec bylo tak ze mialem przyjsc bo dzialo sie takie cos ze ladowal sie Windows(XP btw) i na chwilke przed zaladowaniem(ulamki skundy doslownbie) pojawial sie niebieski ekran i reset samoczynny...i tak w koleczko...

doszedlem przy okazji ze dysk nawala bo zgrzytal, piszczal, strzelal itd...wiec niedlugo z pewnoscia padnie...no to sprzedalem jej swoj...

mialem nadzieje ze bedzie juz ok...moj dysk(SEAGATE) oczywiscie cichutko, pieknie chodzi..wiec instalujemy Wina XP...instalacja ok...uruchamia sie pierwszy raz windows...i teraz jest PROBLEM!! praktycznie kazdy program ktory chce zainstalowac nie moge,poniewaz komp od razu sie restartuje i sytuacja z niebieskim ekranem (o ktorym pisalem na poczatku) ponawia sie..efekt: windows nie zdatny do uruchomienia i tylko reinstal...no ale tak mozna w kolko

i teraz PYTANIE!! CO TO MOZE BYC?? czy moze to byc wina tego ze nie zaisntalowalem VIA 4in 1??(no ale jak to do cholery zrobic skoro komp po pierwszym uruchomieniu od razu sie restartuje???)...A MOZE wirusik ktory miala (w32 Welchia) spierdzielil plyte glowna??

a moze po prostu padla plyta, procek, ram??

ja juz nie mam pomyslow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukk ten Antek chodzi jej na 133 fsb czy 100 plyta ma czarny laminat v.3.0 wiec obsuguje FSB 133 ale sprawdz chipset czy sie nie przegrzewa i zalatw

jakas inna kostke ramu i sprawdz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukk ten Antek chodzi jej na 133 fsb czy 100 plyta ma czarny laminat v.3.0 wiec obsuguje FSB 133 ale sprawdz chipset czy sie nie przegrzewa i zalatw

jakas inna kostke ramu i sprawdz.

Ja mma na swoim k7vza 2.0 athlonaxp 1700 thoubred i po aktualizji biosu smiga bez problemu na 133.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi