Skocz do zawartości
boox

o/c barton 2500 + , nf7-s v.2.0

Rekomendowane odpowiedzi

jezt zielony jeszczy w tych sparwach by bym widzieczny za pomoc kilka ustawien :) moze nowy bios , bo mam versje 19

abit nf7-s v.2.0 , barton 2500+ , 2X512 twinmos twister , chlodzenie zalman 7000a cu chyba jakos tak m dysk serial ata sagate baracuda 120 gb .

thx za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezt zielony jeszczy w tych sparwach by bym widzieczny za pomoc kilka ustawien :) moze nowy bios , bo mam versje 19  

abit nf7-s v.2.0 , barton 2500+ , 2X512 twinmos twister , chlodzenie zalman 7000a cu chyba jakos tak m dysk serial ata sagate baracuda 120 gb .  

thx za pomoc

A moglbys troche jasniej :) :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o ustawienia biosy , zeby moj bartonek smigal ladnie synchronicznie z pamiecia czyli z 2500+ na 3200+ na tych pamiatkach , ladnie stabilnie bez problemow jak narazi wszystkio mi idzie nie tak :(

nawet prtzy probie instalacji windy wyskakuje mi jakis problem zaraz po pytaniu o dodatkowe stary f6 , f 2 :) blad jakis d:ntbasebootsetuparcdisp.c :( ja sie chyba zajeb..... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz dysk SATa, wiec w czasie odpalania instalatora win2k/xp musisz wcisnac F6 potem wlozycdo napedu FDD dyskietke ze sterownikami od SATA, zainstalowac je a potem juz pojdzie jak z platka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Nie zakladam nowego tematu i pytam tutaj.

Sprzet :

Procesor :

Pole Wartość

Właściwości procesora

Typ procesora AMD Athlon XP-A, 1833 MHz (11 x 167) 2500+

Nazwa kodowa Barton

Seria A2

Zbiór instrukcji x86, MMX, 3DNow!, SSE

Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB

Pamięć podręczna L1 danych 64 KB

Pamięć podręczna L2 512 KB (On-Die, Full-Speed)

Informacje fizyczne procesora

Typ obudowy 453 Pin PGA

Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm

Liczba tranzystorów 54.3 milion(ów)

Technologia wykonania 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu

Rozmiar procesora (Die Size) 101 mm2

Napięcie rdzenia 1.65 V

Napięcie We /Wy 1.6 V

Typowa moc 53.7 - 60.4 W  (zależna od szybkości procesora)

Maksymalna moc 68.3 - 76.8 W  (zależna od szybkości procesora)

Płyta głowna: Abit NF7(-S) v.2.0 @ D26_ver.2.0.05_TaiPan_0.1_23.09.04

Pamieć: 1x512 DDR3200 TwinMOS

Zaislacz: Feel ESP-300ATXSP4

Moj problemik polega na tym, ze kiedy ustawiam procesor na 3200XP+(napiecie 1,65V-standardowe, mam mozliwosc wybrania w biosie miedzy User Define 2500 i 3200) podczas pracy w WinXP wystepuja co jakis czas "freezy" - wszystko stoi w miejscu, nie da sie ruszyc myszka itp.. Komputer sie nie resetuje, jesli idzie dzwiek to rowniez sie zwiesza...wszystko stoi w miejscu... Temperatura procka nie dochodzi do 50 stopni C... Przeszukalem dzis cale forum i w morzu tematow o Bartonie 2500@3200 na Abicie NF7 nie znalazlem podobnego przypadku. Prosze o jakies sugestie w tej sprawie... Z gory dziekuje...

ps. Bios plyty glownej ustawiony zgodnie z zaleceniami z tematu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=81124. Procek ma odblokowany mnoznik i chlodzony jest przez Thermaltake Silentboost.

Edytowane przez grzesie.k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...