bogdans1 Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Ostanio pojawił się w ofercie Tepsy taki oto modemik z wbudowanym switchem. Nigdzie nie znalazłem opinii o tym routerku a jestem ciekawy jak się sprawuje, bo chcę go nabyć. Rozważam jeszcze Asmaxa 800 lub US Roboticsa 9105 (chyba to ten model) wszystkie są w podobnej cenie ok 400 zł, ale chciałbym wybrać takie z którym będzie najmniej problemów. Najwięcej informacji jest o Asmaxach.... a całkowity brak o tych nowych Thomsonach.... więc zachęcam do wpisywania opinii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Jeżeli już to SpeedTouch 510 v4. SpeedTouch 530 to jest w zasadzie 510 + port USB Bardzo elastyczna konfiguracja (coprawda wszystko dostępne tylko z CLI nie z GUI), wydajnościowo ma się bardzo elegancko, Firmware stosowany ten sam co jest w 510 (aktualnie 4.2.5.0.0). Brakuje jedynie MultiVC dla poszczególnych portów ale są VLANy więc można to obejść, pomijając fakt że w neostradzie nic Ci po tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Dzięki... oczywiście chodziło mi o v4 :) Jeszcze male pytanko, bo ja zaczynam dopiero się w to bawić... jaka to różnica coprawda wszystko dostępne tylko z CLI nie z GUI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 tzn, że wszystko ustawiasz z CLI (po prostemu, via telnet), a nie z GUI (www) - z GUI możesz ustawić dosłownie 1/15 wszystkich opcji, raczej nic ciekawego. no ale instrukcje dostajesz więc CLI nie takie straszne Ci będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...