abramakabra Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Witam, mam problem z moją grafą (G4 4400) a mianowicie wyskakują mi cay czas kszaki, nawet w biosie, wydaje mi się że to wina chodzenia bo jak dotykam coolera do bardzo gorący a jak go zdjęlem to pasta termoprzewodząca plywala (czy to normalne?) no i niewiem czy kupić do niej jakiegoś orba czy może coś innego. A i zastanawiaem się nad tym, co o tym myślicie ? Można sprawdzić jakoś jaka jest temperatura na GPU ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 mozesh ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> miernik cyfrowy i przylowyc do tylu GPU.a cio do chlodzenia to moze szykuje cie WC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Skoro i tak musisz zmienić chłodzenie grafy to się szarpnij i zrób WC całego kompa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 a moze on ma juz wc ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 na razie poki masz malo forsy a chcesz poprawic jakosc to go kup albo jesli masz innego kompa/inna grafe to korzystaj z nich i zbieraj na WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 a moze on ma juz wc ... To niech sobie kupi Bloczek na GPU i się podpina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 niezanosi sie na WC :) bo mój pentiak 1,8 chodzi bez Vmoda na 2,2 stabilnie a niemam tyle kasy i chęci żeby na samą grafe WC zakadać, chodzi mi raczej o powietrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 A co to za suuper karta graficzna ze nawet w biosie sa krzaki??? PrZEca to niemozliwe !! :) Hmm no chyba ze to Prolink :D Ale to i tak niemozliwe zeby w biosie byly artefakty. Sprawdz jakie masz napiecie na AGP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 zelman 123 92x92 dwa takie wiatraki wygnij ramie zeby wialo od spodu karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 a więc mam w biosie pokazane ze napiecie Agp jest 1,50 V, ale w moim epoxie jest takie coś jak PC Heatl co monitoruje różne żeczy to wyskakuje tam 1,60 V :? A w biosie niekture literki są kolorowe itp. No i dodam że czasami chodzi normalnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Co to za karta????!! Qrwa czy nie mozna po prostu jak sie ma z czyms problem napisac DOKLADNIE z czym???! ludzie.... troche rozumka wam trzeba ?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 no tak, sory wydawwalo mi sie ze napisalem, karta jest Creative Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 to co, myslicie ze to nie wina temperatury ? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ja mam podobny problemik mam taki maly alu coolerek z malym wiatraczkiem moze z 3cm i karta (plaitdytona gf4ti4200) na standardowych sterach wiesza sie przy zamknietej budzie jak zainstalowalem denki 30.8 niepamietam :) jusz nie tak czesto ale zaraz po starcie windy jak zrobie resecik jest spoko wedug mnie to moze byc problem ze agp jest 2x (plyta nie obsluguje 4X) za duza czestotliwosc agp (fbs=83) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 zajebista firma polecam soundBlastera 128 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Taaaa... super, bardzo śmieszne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 to co, myslicie ze to nie wina temperatury ? :( skoro robia ci sie krzaki to najprawdopodobniej pamieci sie przegrzewaja. zastanawiam sie nad jednym, jaki jest ses kupowac karte, modyfikowac jej chlodzenie (pozbedziesz sie prawdopodobnie gwary, dolozysz jeszcze wiecej kasy) skoro karta jest na gwarancji i fabrycznie nie chodzi dobrze. produkt jest niesprawny i to nie twoja wina, ze chodzenie jest chu.... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 zaraz zaraz ale cos nietak z ta karta niemoze nic sie kaszanic jak niejest podkrecona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Do Arniego: Człowieku, po co Ci GF4Ti4200 i Pentium II??? Nie lepiej było kupić Athlona i GF3? Wracając do tematu. Karta jest kręcona? Może to wina pamięci, sprawdź czy są bardzo gorące, jak tak, to zainstaluj radiatorki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 to co, myslicie ze to nie wina temperatury ? :( skoro robia ci sie krzaki to najprawdopodobniej pamieci sie przegrzewaja. zastanawiam sie nad jednym, jaki jest ses kupowac karte, modyfikowac jej chlodzenie (pozbedziesz sie prawdopodobnie gwary, dolozysz jeszcze wiecej kasy) skoro karta jest na gwarancji i fabrycznie nie chodzi dobrze. produkt jest niesprawny i to nie twoja wina, ze chodzenie jest chu.... :wink: Karta niejest na gwarancji :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ten coolerek z 4maxa zajebisty jest sam bym taki chcial ale czy ja wiem czy za ta kase, szmalu troszke jest. jesli robia ci sie na ekranie "artefakty" to mozesz byc pewien, ze pamiec sie przegrzewa. zastosuj jakies osobne coolery na pamiec i osobne na gpu. propozycja 4maxa jest fajna ale za droga moim zdaniem. sam bym pokombinowal ze starych coolerow :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 u mnie tak radiatorki na pamieciach i na nich z obu stron wentyl 60x60x15 i jest ql Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Kup jakiś coolerek na procesor i zamontuj, chłodzenie będzie porównywalne, może nawet lepsze, a zaoszczędzone pieniądze przeznacz na inną rzecz. ( Ja wrzuciłem coolermastera 6x6x4 i chłodzi super) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Sprawdzalem grafe na drugim kompie i tak samo :( Karta byla zimna i odrazu po wlaczenie wyskakiwaly artefakty, a wiec czy to rzeczywiscie wina przegrzewajacych sie ramów, czy one się tak szybko mogą przegrzać ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 No to myślicie że kupno qlerka i radiatorków na RAM pomoże ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Mysle, ze nie pomoze skoro zimna karta tez szwankuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 hmmm... Ale do czasu kiedy mi się cooler nie obluzowal wszystko bylo quul :cry: A mozna to oddac do jakiegos serwisu albo czegos podobnego jak nie jest na gwarancji zeby chociaz sprawdzili o co chodzi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 a ja polecam Ci to : http://www.zalman.co.kr/english/product/fb123.htm zajebiscie Ci schłodzi grafę i chipset-wentyl ma 92x92 więc jest cichy i wydajnty a kosztuje raptem 30 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 niezanosi sie na WC :) bo mój pentiak 1,8 chodzi bez Vmoda na 2,2 stabilnie a niemam tyle kasy i chęci żeby na samą grafe WC zakadać, chodzi mi raczej o powietrze. No to Kupuj CrystalOrb-a. Dobry miedziany cooler na grafike... Ewntualnie GF4 Cooler takze ThermalTake, ale duzo drozszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 A myślicie że zmiana qlera poradzi coś ? Bo jak nie to niewarto tego qpować tylko zbierać na nową grafe :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Jak uzbieram kase to akurat tanio bedzie R300 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...