p481o Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 mam pytanie dostyczace podgladu co wykonuje plik .exe mam pewnien plik i chcialbym sie dowiedziec co dokladnie wykonuje gdzie daje wpisy do rejestru w jai sposob dziala :?: a moze jest mozliwosc przywrocenia zrodla :?: jesli tak to bede wdzieczny za kazda pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 W pakiecie "norton utilities 2002" był registry monitor, który afair monitorował zmiany w rejestrze, i chyba podawał, jaka aplikacja je zrobiła. Dawał też możliwość przywracania ich etc. Nie wiem, bo od dawna nie używam - ale pewnie w nowszych pakietach dalej jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 do samego rejestru to RegMon ( www.sysinternals.com - ogolnie mnostwo fajnych progsow maja i za friko). Co do reszty to jest mozliwosc przywrocenia kodu assemblerowego :) Do jezykow wyzszego poziomu raczej nie skompilujesz a gdyby nawet taki dekompilator istnial to napewno nie wygenerowalby on zrodla takiego jak autor napisal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Jeśli Dijkstra ma na myśli ten co ja to jest to Norton Registry Tracker (na 99%) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neji Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Najlepszy debugger to softice, tym szatanem wszystko wyłapiesz. Tyle, że drogie to cholerstwo :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Polecam darmowy InstallWatch Pro 2.5c - pozwala na sledzenie dzialan programu, np. instalatora. Po porownaniu ze 'snapshotem' pokaze ci co program/instalator modyfikowal, tworzyl lub usuwal (rejestr, dysk). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p481o Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 dzieki za odpowiedz licze na dalsze posty 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...