georgb Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Witam, jestem nowym użytkownikiem. Ostatnio interesowałem się troche moddingiem itp. Zmontowałem sobie kontroler obrótów wentylatorów. Teraz przyszła pora na LCD. Właśnie mam go dostać i moje pytanie: czy istnieje przejście między LPT na COM w LCD. Szukałem długo i nie znalazłem żadnego schematu. Czy ktoś mógłby mi pomóc? pzdr Grzegorz :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fac30FF Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Hmmm. Ciezko chyba, bo jak pogodzic port rownolegly z szeregowym. Oczywiscie od strony elektronicznej jest to mozliwe, trzeba by zastosowac jakis rejestr przesuwny rownoleglo-szeregowy z jednej strony i z drugiej odwrotny, ale pozostaje kwestia taktowania, calej masy innych, nie mowiac o opoznieniach jakie by to wprowadzalo. Nigdy nie widzialem czegos takiego. Update Oczywiscie chodzi mi tu o sama transmisje, pomijajac wszystkie sygnaly sterujace, typu stroby itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 znalazłem cus takiego http://img.allegro.pl/photos/oryginal/21/2151/215110/21511038 na TEJ AUKCJI jeżeli jest przelotka z męskiego - znajdziesz pewnie też żeńską. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 ale to jest przelotka do portu szeregowego !!! a georgb chce przerobic wyjscie rownolegle na szeregowe, a to nie jest sprawa przelotki, potrzeba tez elektroniki do tego troche ja nie widzialem arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
georgb Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Wiem, że najlepiej kupić LPT na PCI ale to drogi interes i cały koszt wyświetlacza wtedy jest większy :( Wydaje mi się, że pozostanie na razie przełączanie, drukarki używam sporadycznie... PS. A moze jest możliwa transmisja danych poprzez Game port? :cry: Znalazłem rozwiazanie!!! Przejścówka USB-Centronics koszt ok 40zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shch00r Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Wiesz co? lap mnie na gg (4198) to zobacze przy okazji jak w serwerowni bede czy nie mam jakiegos starego konktrolera drukarkowego.Za piwo albo dwa;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...