Fallout Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Mam głośniki komputeroe+ podłączona wierza na tył.. no ale chciałbym coś lepszego.. zastanawiam sie .. czy lepiej jakiś zestaw 5.1 czy może jakiś Tuner+kolumny??? co byście polecili?? Głównie do filmów, słuchania muzy no i grania :D:d hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 tuner sluzy do sluchania radia, chodzilo Ci pewnie o amplituner. Ja bym wolal wzmacniacz + kolumny, ale to zalezy od zasobnosci Twojego portfela ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Dokładnie. Podłączenie do zestawu audio to najlepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 jesli ma byc glownie komp gry to jakis zestawik creativa logitecha do 1.500zl-2.000zl z thx a do muzyki tylko stereo :D tak jak napisal przedmowca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 hmm.. no myśle że raczej głównie muza.. a tak do 1000 to co byście polecili ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 najlepiej napisz jaka masz ta wieze jak jest cos lepszego to za np 1.4tys sa daimondy 8.3 przywoite glosniczki za ta cene , 6omow maja wiec pasuja do wiekszosci sprzetu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Creative MegaWorksTM 2.1 THX 250D za 899zł calkiem pozadny zestaw Logitech Z-2200 THX 963zł tez calkiem neizly zestaw te 2 zestawy sa juz calkiem pozadne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Creative MegaWorksTM 2.1 THX 250D za 899zł calkiem pozadny zestaw Logitech Z-2200 THX 963zł tez calkiem neizly zestaw te 2 zestawy sa juz calkiem pozadne Tylko ze za ta cene mozesz miec pozadny zestaw stereo a nie jakies tam glosniczki komputerowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 hmm no nie wiem... na razie mam 200 zł :D hehe no ale za jak najniższą cene co byłoby naprawde dobrym rozwiązaniem ?? Moja wierza to SONY CMT-CP1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 A co sadzicie o czyms takim ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 A co sadzicie o czyms takim ? :) Zależy do czego. Jeśli do kina to chyba nie ma wyboru, raczej nic lepszego nie znajdziesz, a jeśli chodzi o stereo to tu już można złożyć całkiem przyzwoity zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 hem no 2 tysiaki :D takiej kasy chyba na oczy nie zobacze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Ja mam Logitecha Z-640 5.1 i jest superek duza moc i ladnie graja zwlaszcza basy :> (480zl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 A co sadzicie o czyms takim ? :) Straszna lipa - nawet o tym nie myśl. Wooferek słaby - niewiele lepszy od tanich komputerowych. Poszukaj czegoś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Poszukaj czegoś lepszego.Mozesz mi wskazac kierunek? :) Ma to sluzyc do naglosnienia pokoju od 15m^2 do ok 22m^2, wiec nie musi to byc jakis super power (tymbardziej ze w domu nie moge sobie specjalnie posluchac na maxa bo zaraz siostra w pokoju obok ma pretensje :) ). Sprzet uzywany raczej do wszystkiego.. od muzy, przez filmy po gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 rotel ra921 + tannoy m2 (mx2) nad 312 + --------||----------- nad 314 + --------||----------- project 7 + --------||----------- jak masz kase to zamiast m2 mozna jbl lx2003 albo paradigmy monitor 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Ma to sluzyc do naglosnienia pokoju od 15m^2 do ok 22m^2, wiec nie musi to byc jakis super power (tymbardziej ze w domu nie moge sobie specjalnie posluchac na maxa bo zaraz siostra w pokoju obok ma pretensje :) ). Sprzet uzywany raczej do wszystkiego.. od muzy, przez filmy po gry. No wiesz - 22m2 to juz kawałek pomieszczenia, więc nie bierz byle słabizny. Typy Kamienia jak najbardziej słuszne - good luck. Tylko z Tannoyów wolałbym M2 a nie MX2. Zajrzyj też na topic o głośnikach. PS. Dobrze, że u mnie nikt nie ma pretensji - a czasem jest naprawdę głośno :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 jako bardzo dobra alternatywe dla Tannoy M2 uwazam Mission M71... slyszalem je niedawno i zrobily na mnie ogromne wrazenie... takie male a jaka z nich dynamika bije :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 a cos takiego ? Staram sie dazyc do 5.1 m.in. dlatego, ze w obu pomieszczeniach (pokoj w domu i w akademiku), ktore maja byc tym wspomagane mam cholernie malo miejsca, przez co takie 40cm molochy niespecjalnie mi sie mieszcza... pozatym imho to troche za duze kolumny do takiego pomieszczenia. W domu (ok 15m^2) mam obecnie wieze Sony (taki calkiem niezly sprzecik sprzed dobrych 10 lat) z glosnikami blizej nieznanej mi firmy SB (takie logo jest na nich - nie wiem co to). Wg tego co jest napisane maja moc 50/80W a naprawde wygar maja za duzy jak na ten pokoj, max co moge sluchac bez bolu glowy/uszu czy innych rzeczy to ok 2/2.5 w skali do 10 (o ile nie ma siostry za sciana :D). Kiedys mialem je rozstawione w duzym pokoju o powierzchni ok 35-45m i tam udalo mi sie puscic 5/10 ale to juz i tak bylo znacznie za duzo jak na normalne sluchanie. Nie chce z kolei kupowac jakis Creative'ow (choc sub z 4100 zrobil na mnie niezle wrazenie jak na zestaw za troche ponad 200zl), dlatego szukam czegos normalnego, wiec moze inaczej powinienem zapytac... jaki dobry (wzgledem komputerowych pierdziawek [ale tych troche lepszych] a nie paradigm'ow ;) ) zestaw 5.1 mozna kupic do 1500zl ? jako bardzo dobra alternatywe dla Tannoy M2 uwazam Mission M71...ladne, male, spasilyby ale cena jakby zaporowa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Pozwoliłem sobie nieco skrócić wypowiedź :) ... Staram sie dazyc do 5.1 m.in. dlatego, ze w obu pomieszczeniach (pokoj w domu i w akademiku), ktore maja byc tym wspomagane mam cholernie malo miejsca, przez co takie 40cm molochy niespecjalnie mi sie mieszcza... Popraw mnie - ale czegoś tu nie rozumiem - piszesz, że szukasz zestawu 5.1 ponieważ masz za mało miejsca ??? To chyba troszkę nielogiczne. Przecież jak wstawisz wszystkie te elementy 5.1 to dopiero będzie problem i ciasnota. IMHO - wystarczyły by Ci porządne 2 kolumienki zamiast tandetnego zestawu 3D. na czymś takim też fajnie ogląda się filmy, a do muzyki to już nie trzeba mówić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Popraw mnie - ale czegoś tu nie rozumiem - piszesz, że szukasz zestawu 5.1 ponieważ masz za mało miejsca ??? To chyba troszkę nielogiczne. Przecież jak wstawisz wszystkie te elementy 5.1 to dopiero będzie problem i ciasnota.Tak.. ale satelity od 5.1 maja max z 30cm wysokosci i kilkanascie szerokosci, a takie kolumienki stereo sa jakby wieksze :) Zreszta postaram sie zrobic w weekend jak bede w domu foty swojego pokoju to zobaczysz co mam na mysli :) IMHO - wystarczyły by Ci porządne 2 kolumienki zamiast tandetnego zestawu 3D. na czymś takim też fajnie ogląda się filmy, a do muzyki to już nie trzeba mówić.Wiesz... to jest tak ze dopoki nie uslysze takiego porzadnego zestawu stereo to chyba nie uwierze ;) Co prawda uwazam, ze to co mam w domu jest calkiem niezle ale jakos nie czuc tego stereo... moze to kwestia rozlozenia kolumn, musialem sie troche napocic zeby je jakos wcisnac a i tak nie jest symetrycznie, zreszta jak beda foty to pogadamy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Creative MegaWorksTM 2.1 THX 250D za 899zł calkiem pozadny zestaw Logitech Z-2200 THX 963zł tez calkiem neizly zestaw te 2 zestawy sa juz calkiem pozadne Tylko ze za ta cene mozesz miec pozadny zestaw stereo a nie jakies tam glosniczki komputerowe. Widac ze raczej nie slyszales zadnego z tych zestawow. Sam posiadam Creative Megaworks THX 250D + audigy 2 cena za wszystko ok 1200 za takie pieniadze nie ma lepszego zestawu do kompa (jakosc + moc a nie sama moc) mowimy oczywiscie o sprzecie nowym z gwarancja 2 letna zreszta. Goraco polecam taki zestawik ew z logitechem. P.s. Ci co mowia ze te zestawy do muzyki sie nie nadaja reczej nie maja pojecia o jakosci tych glosnikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Albo ty nie słyszałeś dobrych głośników, za tą cenę można mieć np. eltax libberty 5+. Dlatego lepiej poskładać sobie "normalne" stereo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Albo ty nie słyszałeś dobrych głośników, za tą cenę można mieć np. eltax libberty 5+. Dlatego lepiej poskładać sobie "normalne" stereo. za 1200 wysokiej jakosci glosniki + wysokiej jakosci wzmacniacz + wysokiej jakosci zrodlo dzwieku ? i wszystko nowe na gawarancji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Popraw mnie - ale czegoś tu nie rozumiem - piszesz, że szukasz zestawu 5.1 ponieważ masz za mało miejsca ??? To chyba troszkę nielogiczne. Przecież jak wstawisz wszystkie te elementy 5.1 to dopiero będzie problem i ciasnota.Tak.. ale satelity od 5.1 maja max z 30cm wysokosci i kilkanascie szerokosci, a takie kolumienki stereo sa jakby wieksze :) Zreszta postaram sie zrobic w weekend jak bede w domu foty swojego pokoju to zobaczysz co mam na mysli :) IMHO - wystarczyły by Ci porządne 2 kolumienki zamiast tandetnego zestawu 3D. na czymś takim też fajnie ogląda się filmy, a do muzyki to już nie trzeba mówić.Wiesz... to jest tak ze dopoki nie uslysze takiego porzadnego zestawu stereo to chyba nie uwierze ;) Co prawda uwazam, ze to co mam w domu jest calkiem niezle ale jakos nie czuc tego stereo... moze to kwestia rozlozenia kolumn, musialem sie troche napocic zeby je jakos wcisnac a i tak nie jet symetrycznie, zreszta jak beda foty to pogadamy ;] hmmmmm.... Tannoy M2 ma takie wymiary: Wymiary ( W x S x G w mm ) - 380 x 203 x 270 Mission M71 ma takie wymiary: Wymiary ( W x S x G w mm ) - 296 x 170 x 275 skoro uwazasz ze to sa duze kolumny hmmmm no to ja nie wiem czego szukasz :? jezeli sie zaprzesz to napewno znajdziesz obydwa zestawy w cenach 500-700zl do tego wzmacniacz ok 500zl i bedziesz mial zestaw ktorego ja nawet nie porownywalbym do jakiegos badziewnego 5.1 bo to by sie mijalo z celem.... kiedys poszedlem z kumplem (taki co aby "wieza" mrygala i umc umc robila to byl zadowolony) do sklepu audiofilskiego, staly tam Missiony M73 (takie jak M71 tylko ze podlogowki) podpiete pod Cambridga A500 i lecial film "Wróg u bram".... no to stanelismy i sluchamy a kumpel sie pyta " ty gdzie tu subwoofer i glosniki tylne??" :lol: heh jak mu pokazalem palcem te graja tylko dwie kolumny to on nie wierzyl ze potrafia taka przestrzen stworzyc :), teraz kumpel ma Rotela ra931 i jbl lx2004 i zbiera na dobry naped CD heheheh :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Widac ze raczej nie slyszales zadnego z tych zestawow. Sam posiadam Creative Megaworks THX 250D + audigy 2 cena za wszystko ok 1200 za takie pieniadze nie ma lepszego zestawu do kompa (jakosc + moc a nie sama moc) mowimy oczywiscie o sprzecie nowym z gwarancja 2 letna zreszta. Goraco polecam taki zestawik ew z logitechem. P.s. Ci co mowia ze te zestawy do muzyki sie nie nadaja reczej nie maja pojecia o jakosci tych glosnikow. Zgadza się - zestaw bardzo dobry i ładny, ale należy wyraźnie odróżnić zestawy komputerowe od zestawów H-Fi. To są dwa różne światy i nie ma sensu dokonywać ich mariażu. Różnica między dobrym hi-fi a nawet najlepszym zest. komputerowym jet naprawdę duża. Jest tylko kwestia ceny. Tak jak podał mefi - za 1200 zł (za pełny komplet 6.1 - głośniki + wzmacniacz + karta dzwiękowa) - nowe na gwarancji - trudno będzie kupić również nowe elementy hi-fi stereo, skoro przyzwoity wzmacniacz kosztuje ok 1000 zł. Dlatego dla osoby poszukującej kompletu 3D typowo do komputera w tym przedziale na pewno lepszym rozwiązaniem będzie zakup właśnie jakiegoś zestawu komp. Jeśli natomiast mowa o sprzęcie używanym - to za wspomiane 1200 zł można już sobie złożyć całkiem fajne stereo, przy którym komputerowe 3D czy 2.1 nie ma zadnych szans. W samym sprzęcie Hi-Fi jest również coraz bardziej widoczna rónica, między typowym stereo a coraz bardziej panoszącym się "kinie domowym". Na ogół towar gorszy jakościowo trafia właśnie do "kina", gdyż tam nie jest potrzebna taka wierność prezyzji, dokładność, stereofonia itd. jak w stereo - gdzie ludzie oczekują dzwiękowych fajerwerków. Ułomności poszczególnych głośników są maskowane przez ich ilość oraz zagłuszający wszystko bas z subwoofera - gdyż to w mniemaniu wielu oznacza "kinowy dzwięk". Stereo to juz bardziej kultura i skupienie się na przekazie - tu liczy się wszystko i wszystko też składa na dobry dzwięk jaki odbieramy. Wiele zestawów komputerowych (zresztą nie tylko takich), które słyszałem jest również nastawionych na tzw "efekt 5-minut". Wyeksponowany bas i skrajne wysokie tony - co daje wrazenie potęgi i szczegółowości. Tymczasem coś takiego jak kontrola basu, średnica i detaliczność zupełnie się nie liczy. Kolejna kwestia to źródło dzwięku. Jeśli ma być to tylko komputer + mp3 to nie usłyszy się na tym wszystkich niuansów muzyki. Trzeba też o tym pomyśleć przy ewentualnym wyborze - a co najważniejsze - czy taki sprzet hi-fi jest mi akurat potrzebny, bo w wielu przypadkach jest to tylko owczy pęd i chęć bycia na czasie w relacji sąsiad-ja :). Najlepiej samemu ocenić co się akurat podoba - ja przykładowo zaczynałem od zestawu Altus 200 + Technics SAEX120 - co wydawało mi się to istną rewelacją :) - ale jak wiadomo - apetyt rośnie w miarę jedzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 P_i_t_t dobrze prawi, polac mu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Tannoy M2 ma takie wymiary: Wymiary ( W x S x G w mm ) - 380 x 203 x 270 Mission M71 ma takie wymiary: Wymiary ( W x S x G w mm ) - 296 x 170 x 275 [...] jezeli sie zaprzesz to napewno znajdziesz obydwa zestawy w cenach 500-700zl do tego wzmacniacz ok 500zl i bedziesz mial zestaw ktorego ja nawet nie porownywalbym do jakiegos badziewnego 5.1 bo to by sie mijalo z celem.... A ktory z tych zestawow jest lepszy ? Tzn. oba pewnie maja swoje zady i walety... bardziej rozmiarem pasowalby mi ten mission, a jeszcze piszesz ze ich rozmiar wcale nie znaczy, ze malo potrafia :) A tutaj w promocji maja po calkiem chyba niezlej cenie jak na nowke i w dodatku przesylka na ich koszt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Tannoy M2 ma takie wymiary: Wymiary ( W x S x G w mm ) - 380 x 203 x 270 Mission M71 ma takie wymiary: Wymiary ( W x S x G w mm ) - 296 x 170 x 275 ... A ktory z tych zestawow jest lepszy ? Tzn. oba pewnie maja swoje zady i walety... bardziej rozmiarem pasowalby mi ten mission, a jeszcze piszesz ze ich rozmiar wcale nie znaczy, ze malo potrafia :) A tutaj w promocji maja po calkiem chyba niezlej cenie jak na nowke i w dodatku przesylka na ich koszt... Posłuchaj obu i sam zdecyduj - nie będzie wtedy rozczarowania i ewentualnych pretensji do nikogo :) A co do wielkości głośników a ich możliwości brzmieniowych to uwierz, że niektóre "maluchy" potrafia naprawdę zadziwić. Przykład - Audiovawe 141 (Polska produkcja) Dzwięk - ehh - trzeba posłuchać samemu :). PS. Fotki z ostatniego Audio Show 2003. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Posłuchaj obu i sam zdecyduj - nie będzie wtedy rozczarowania i ewentualnych pretensji do nikogo :)Zebym tak jeszcze mial gdzie :) A co do wielkości głośników a ich możliwości brzmieniowych to uwierz, że niektóre "maluchy" potrafia naprawdę zadziwić.Czy te w/w zaliczaja sie do tych niektorych? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...