Gość Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 tak wogle to zebym mial wybierac dla siebie ktores z tej dwojki to bym posiwial chyba ;pnawet mnie nie denerwuj ;p no chyba ze ze wzgledu na to co sie slucha dokonac wyboru: -tannoye m2: jazz, soul, pop, muzyka powazna -mission m71: rock, dance, techno, pop Hmm, ja slucham z obu grup po trochu. A tak konkretniej to: duzo elektroniki, goth metal/rock (takiego bez goth tez troche jest), ambient, new age, troche popu i techno (nie takiego z imprez ;P) tez sie znajdzie, no i soundtracki roznej masci (od symfonicznych do takiego np. Resident Evil ;) ) Ogolnie nie ograniczam sie do typow muzyki, wiec nie wiem czy za miesiac jak cos fajnego uslysze nie zaczne sluchac nowego typu muzyki (chyba tylko do DP sie nie przekonam ;]) Co by bardziej pasowalo? :) unitry wzmacniacz (obojetnie jaki) mysle ze po parunastu sekundach bys odroznil od ww. TEACANa korzysc Teac'a mam nadzieje? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viruss_SNK Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 ejjjj wiecie, tak to czytam i mi sie juz powoli nie chce :) caly czas o jakosciach itd, a ja Wam mowie: kupcie dwie estradowki, mocny wzmacniacz i niech Wam basy wytrzesa mozgiami :) nie bedziecie juz gadali o pieknych dzwiekach, glebi, klasach itd :) pewnie sie na mnie za chwile gromy posypia, ale trudno :twisted: ESTRADOWKI RULEZZ (ja jestem zadowolony) pozdrawiam ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 ejjjj wiecie, tak to czytam i mi sie juz powoli nie chce :) caly czas o jakosciach itd, a ja Wam mowie: kupcie dwie estradowki, mocny wzmacniacz i niech Wam basy wytrzesa mozgiami :) nie bedziecie juz gadali o pieknych dzwiekach, glebi, klasach itd :) pewnie sie na mnie za chwile gromy posypia, ale trudno :twisted: ESTRADOWKI RULEZZ (ja jestem zadowolony) pozdrawiam ;-) Hehe :P - zawsze powtarzam to co powiadali juz starożytni Rzymianie : "De Gustibus" Skoro tak lubisz - proszę bardzo. Jesteś zadowolony - ok. Ale moc to nie wszystko - dla mnie akurat dużo bardziej liczy się właśnie jakość. W przypadku sprzętu dobrej jakości może być i głośno i czysto. Podejrzewam, że gdybym Cię zamknął u mnie w pokoju to nie dojechałbyś nawet do godziny 12 na wzmacniaczu :lol: - no chyba że jesteś wyjątkowy twardziel :). Kolumny estradowe to zupełnie inna bajka - nastawione tylko na imprezy - jakość zupełnie się nie liczy - grunt że ma byc głośno. Poza tym IMHO wygladają paskudnie i zagracają pokój :lol: . Ale raz jeszcze powtarzam - to tylko i wyłącznie moja opinia - nikogo do niej nie zmuszam. Pozdro. Update: PS - aha i uważaj z tym basowym trzęsieniem - jak widzę na ulicach umc-umc-kający samochodzik (na dodatek z bzrdękającym zderzakiem lub tylna klapą :P ) to stwierdzam, że tym osobnikom chyba juz wszystko z główki wytrzęsło :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Hmm, ja slucham z obu grup po trochu. A tak konkretniej to: duzo elektroniki, goth metal/rock (takiego bez goth tez troche jest), ambient, new age, troche popu i techno (nie takiego z imprez ;P) tez sie znajdzie, no i soundtracki roznej masci (od symfonicznych do takiego np. Resident Evil ;) ) Ogolnie nie ograniczam sie do typow muzyki, wiec nie wiem czy za miesiac jak cos fajnego uslysze nie zaczne sluchac nowego typu muzyki (chyba tylko do DP sie nie przekonam ;]) Co by bardziej pasowalo? :) unitry wzmacniacz (obojetnie jaki) mysle ze po parunastu sekundach bys odroznil od ww. TEACANa korzysc Teac'a mam nadzieje? ;) -to z tego co widze to missiony by ci lepiej pasowaly :) -oczywiscie ze na korzysc teaca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viruss_SNK Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Podejrzewam, że gdybym Cię zamknął u mnie w pokoju to nie dojechałbyś nawet do godziny 12 na wzmacniaczu :lol: - no chyba że jesteś wyjątkowy twardziel :) heh :lol: u mnie nie dochodze do 9:35, bo szklanki tancza na szafkach :twisted: P.S. nie wiecie dlaczego akustyka.pl nie dziala:(? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 P.S. nie wiecie dlaczego akustyka.pl nie dziala:(? Żadnych problemów nie stwierdzono :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 FiDO zobacz to: http://www.hi-fi.com.pl/index3.asp?strona=...full.asp&idt=69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Ale slodzą ;) (tylko pliterki sie jakby popsuly i ciezko sie czyta) Prawdopodobnie uda mi sie je dorwac jeszcze o 100 taniej niz tam podaja, wiec chyba nie ma co sie zastanawiac. Dzieki za caloksztalt pomocy :) Jeszcze Was troche pomecze o kable... Ktore maja wieksze znaczenie, te ktore ida od kompa do wzmacniacza czy te wzmaczniacz-kolumny ? Intuicyjnie wydaje mi sie ze te pierwsze.. No i jeszcze sprawa: ustawienie tych kolumn. Pewnie dla uzyskania najlepszego efektu powinny stac mniej wiecej na wysokosci uszu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Na wysokości uszu i to najlepiej na ciężkich podstawkach które też troche kosztują :( A co do kabli to wszsytkie są ważne ;) Co z tego że kupisz kabelek głośnikowy za 40zł/m jak kabel sygnałowy będzie za 5zł Alphard :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 jedne i drugie sa wazne kable ale bez przesady, interkonekt w granicach 20-30zl i glosnikowe po ok 10-20zl za metr spokojnie wystarcza az na zas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 jaki interkonekt mi polecisz kamien? taki w granicach 20zl czy to raczej nie ma wiekszego znaczenia i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> byle by byl za 20;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 w granicach 20zl to nie znajdziesz nic normalnego za okolo 40zl bedzie cos takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21722784 poszukaj, ja widzialem ten kabelek za 34zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 a moze i kupie taki;] ale najpierw do glosnikow cos lepszego;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Panowie, a czy pomyślałm ktoś z Was, że żeby przyjemnie słuchać muzyki z kompa to przydałoby się go skutecznie wyciszyć? Wskazane byłoby bezgłośne WC. Przecież na nic zdadzą się wszystkie super-niskoszumne ultralinearne wzmacniacze, kable z miedzi beztlenowej i wypasione kolumienki, jeśli w tle będzie słychać brzęczenie wiatraków. W końcu przecież rozmawiamy tu o zestawie audio do kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Panowie, a czy pomyślałm ktoś z Was, że żeby przyjemnie słuchać muzyki z kompa to przydałoby się go skutecznie wyciszyć? Wskazane byłoby bezgłośne WC. Przecież na nic zdadzą się wszystkie super-niskoszumne ultralinearne wzmacniacze, kable z miedzi beztlenowej i wypasione kolumienki, jeśli w tle będzie słychać brzęczenie wiatraków. W końcu przecież rozmawiamy tu o zestawie audio do kompa... W moim przypadku muzyki słucham głównie z CD. Z kompa jedynie oglądam filmy lub słucham coś przy okazji robienia czegoś innego - ale wtedy nie słychać w żadnym przypadku komputera - do typowego "odkurzacza" na szczęście sporu mu brakuje :P. Poza tym nie mieszkam w bloku, więc mogę sobie pozwolic na "chwilę zapomnienia" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 wiem co to za bol szumiacy komp, szczegolnie jak wieczorkiem dire stratis sie zachce posluchac, na cale szczescie ja zlozylem WC i odtad komp jest praktycznie nieslyszalny (no chyba ze ucho przyloze :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Ja tez slucham tylko wlasciwie muzyki z odytwarzacza CD nawet nie mam wystarczajaco dobrej karty zeby sluchac z kompa bo dzwiek jest jak by nie bylo sporo gorszy, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jak widac (sig), skompletowalem juz swoj Sound System. Tyle co przed chwila przyjechaly kolumny. Narazie jade na "zwyklych" kablach, ale jak znajde czas to przejde sie do jakiegos sklepu audio po cos lepszego. Mimo wszystko zestaw daje sobie niezle rade. Mission'ki sa malutkie, ale wbrew pozorom moga zagrac naprawde glosno. Pierwsze co zawazylem w porownaniu do zestawu kolegi (Unitra + "jakies kolumny") to czystszy dzwiek. Da sie wylapac wiecej intrumentow, nie zlewaja sie tak. Ogolnie jestem zadwolony, dzieki P_i_t_t, dzieki kamien 8) Ps. zaraz bede testowal jak sie sprawuja z filmami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jak widac (sig), skompletowalem juz swoj Sound System. Tyle co przed chwila przyjechaly kolumny. Narazie jade na "zwyklych" kablach, ale jak znajde czas to przejde sie do jakiegos sklepu audio po cos lepszego. Mimo wszystko zestaw daje sobie niezle rade. Mission'ki sa malutkie, ale wbrew pozorom moga zagrac naprawde glosno. Pierwsze co zawazylem w porownaniu do zestawu kolegi (Unitra + "jakies kolumny") to czystszy dzwiek. Da sie wylapac wiecej intrumentow, nie zlewaja sie tak. Ogolnie jestem zadwolony, dzieki P_i_t_t, dzieki kamien 8) Ps. zaraz bede testowal jak sie sprawuja z filmami ;] Miło słyszeć - kolejna zadowolona osoba :). Potestuj sobie też na jakiś koncertach - bo na tym najlepiej można usłyszeć zmiany. Polecam coś z listy : :arrow: Mike Oldfield - Tubular Bells II (Live at Edinburgh) :arrow: Wall, The (feat. Pink Floyd) :arrow: Mythodea - Music for the Nasa Mission : 2001 Mars Odyssey :arrow: Nightwish - From Wishes to Eternity :arrow: Depeche Mode - One Night in Paris - The Exciter Tour 2001 :arrow: Robbie Williams - Concert At Royal Albert Hall :arrow: Diana Krall - Live in Paris :arrow: Queen - Live At Wembley '86 :arrow: Roger Waters - In The Flesh :arrow: Pink Floyd - Live At Pompeii (1972) :arrow: Joe Satriani - Live in San Francisco :arrow: Robbie Williams Show, The (2003) :arrow: Sade - Live In Concert (San Diego Open Air Theatre 1993) :arrow: Corrs - Live in London, The :arrow: Sade - Lovers Live :arrow: Dream Theater - Scenes From New York :arrow: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (2003) :arrow: Scorpions - Moment of Glory Miłego słuchania :). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 FiDO, kolumienki z czasem zaczna lepiej grac daj im pare dni aby materialy glosnikow sie rozruszaly, czasem daj troche czadu ;) ....zobaczysz po paru dniach jeszcze lepiej beda graly z czego muzyki sluchasz?? z kompa ? z cd? jaka masz muzyczna ?? a tak wogole to gratuluje zestawu i ciesze sie ze jestes zadowolony pozdrawiam :) ps. napisz cos wiecej o odczuciach poodsluchowych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flix Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Pytanko do znawcow tematu, co sadzicie o kolumnach Tawo. Konkretnie chodzi mi o ten model, na allegro da sie je wyrwac juz za ok 300zl. Brac czy lepiej polowac na Tannoy M1? Chociaz pewnie bedzie bardzo ciezko dostac je za ok 500zl, bo tylko tyle mam do wydania :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 FiDO, kolumienki z czasem zaczna lepiej grac daj im pare dni aby materialy glosnikow sie rozruszaly, czasem daj troche czadu ;)No czasem troche im dam, ale nie zawsze moge bo koledzy z pokoju sie buntuja :) z czego muzyki sluchasz?? z kompa ? z cd? jaka masz muzyczna ??W tej chwili z kompa (muzyczna: SoundStorm z Epoxa), ale w jakiejs blizej nieokreslonej przyszlosci dokupie jeszcze CD i Tuner. ps. napisz cos wiecej o odczuciach poodsluchowych :)Narazie moge napisac tyle co Ty gdzies wczesniej. Nie spodziewalem sie, ze z takich malych. Sa naprawde male w porownaniu do stojacych obok 40W kolumn (sa tak wysokie jak tamte szerokie - tamte leżą wiec ladnie widac :) ), a wcale wiele im nie ustepuja glosnoscia. Nawet na tym wzmacniaczu sa glosniejsze niz te "duze" na Unitrze 2x35W. Teoretycznie ta sama moc, ale widze ze to jak z zasilaczami, Codegen 300W != Chieftec 300W ;) Co jeszcze moge napisac? Ano chyba tyle, ze nie załuje ze mnie przekabaciliscie z tego 5.1, ktore poczatkowo chcialem kupic :) no i nie zaluje ani zlotowki (w sumie i tak wiekszosc posrednio sponsorowala uczelnia przez stypendium :) ) wydanej na ten zestaw, choc tanio nie bylo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Pytanko do znawcow tematu, co sadzicie o kolumnach Tawo. Konkretnie chodzi mi o ten model, na allegro da sie je wyrwac juz za ok 300zl. Brac czy lepiej polowac na Tannoy M1? Chociaz pewnie bedzie bardzo ciezko dostac je za ok 500zl, bo tylko tyle mam do wydania :( ehhh ta kolumna robi jako monitorek, duzoego basu z niej nie wycisniesz z uwagi na to ze ma ona obudowe zamknieta, niskotonowiec w niej ujdzie gdyz tesla produkuje bardzo przyzwoite glosniki, jednak wysokotonwoka alpharda w niej to juz kompletne nieporozumienie.... jak juz masz kupic to szukaj tannoyi m1 moze zastanawiales sie aby samemu zlozyc kolumienki?? jakies fajniutkie monitorki o pojemnosci 10l , obudowa bass-reflex, niskotonowka Tesla ARN 150-03-8 (bardzo dobry glosnik i kosztuje 35-40zl), do tego wysokotonowka tonsila GDWK 11/100 (naprawde bardzo ladnie szczegolowo i mieko grajacy glosnik, posiada membrane z bawelny, koszt ok 90zl za sztuke, w necie znajdziesz po 50-60) FiDO, no to fajnie ze sprzecik sie podoba :) sound storm moze byc :) a szczegolowosc i analitycznoisc dzwieku tych missionkow pewnie wgniata te unitry w ziemie :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 W tej chwili z kompa (muzyczna: SoundStorm z Epoxa), ale w jakiejs blizej nieokreslonej przyszlosci dokupie jeszcze CD i Tuner. takie kolumienki i sluchac muzyki z badziewnego soun storma tylko nie mow mi ze terzaz na sond stormie te kolumienki ci zajebiscie graja?? :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Pytanko do znawcow tematu, co sadzicie o kolumnach Tawo. Konkretnie chodzi mi o ten model, na allegro da sie je wyrwac juz za ok 300zl. Brac czy lepiej polowac na Tannoy M1? Chociaz pewnie bedzie bardzo ciezko dostac je za ok 500zl, bo tylko tyle mam do wydania :(kup te focusy 70 http://www.tonsil.com.pl/products/speakbox...ox/focus_se.htm lub takie jak moje sat1.1 cena pierwszego za szt 249 a za te drugie para 330zl:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Jak widac (sig), skompletowalem juz swoj Sound System. Tyle co przed chwila przyjechaly kolumny. Narazie jade na "zwyklych" kablach, ale jak znajde czas to przejde sie do jakiegos sklepu audio po cos lepszego. Mimo wszystko zestaw daje sobie niezle rade. Mission'ki sa malutkie, ale wbrew pozorom moga zagrac naprawde glosno. Pierwsze co zawazylem w porownaniu do zestawu kolegi (Unitra + "jakies kolumny") to czystszy dzwiek. Da sie wylapac wiecej intrumentow, nie zlewaja sie tak. Ogolnie jestem zadwolony, dzieki P_i_t_t, dzieki kamien 8) Ps. zaraz bede testowal jak sie sprawuja z filmami ;] Miło słyszeć - kolejna zadowolona osoba :). Potestuj sobie też na jakiś koncertach - bo na tym najlepiej można usłyszeć zmiany. Polecam coś z listy : :arrow: Mike Oldfield - Tubular Bells II (Live at Edinburgh) :arrow: Wall, The (feat. Pink Floyd) :arrow: Mythodea - Music for the Nasa Mission : 2001 Mars Odyssey :arrow: Nightwish - From Wishes to Eternity :arrow: Depeche Mode - One Night in Paris - The Exciter Tour 2001 :arrow: Robbie Williams - Concert At Royal Albert Hall :arrow: Diana Krall - Live in Paris :arrow: Queen - Live At Wembley '86 :arrow: Roger Waters - In The Flesh :arrow: Pink Floyd - Live At Pompeii (1972) :arrow: Joe Satriani - Live in San Francisco :arrow: Robbie Williams Show, The (2003) :arrow: Sade - Live In Concert (San Diego Open Air Theatre 1993) :arrow: Corrs - Live in London, The :arrow: Sade - Lovers Live :arrow: Dream Theater - Scenes From New York :arrow: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (2003) :arrow: Scorpions - Moment of Glory Miłego słuchania :). Pozdrawiam. ja do tego dorzuce: :arrow: King Crimson Larks Tongues Aspic, Part One ( 5min powalajaca solowka na basie) :arrow: King Crimson Book of Saturday :arrow: King Crimson Lament :arrow: King Crimson Fracture :arrow: King Crimson Trio :arrow: King Crimson Epitaph :arrow: King Crimson 21st century schzoid man ( swietna solowka) :arrow: King Crimson Moonchild :arrow: King Crimson Caly album "Red" :arrow: King Crimson The Great Deceiver :arrow: King Crimson Album Thark :arrow: King Crimson Exiles ogolnie polecam King Crimson jak ktos chce sobie troche poszerzyc/ polepszyc gust muzyczny trudno powiedziec jaka to jest kategoria mieszae rock / rock progresywny elementy jazzu. Pitt sluchales kiedys? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 ogolnie polecam King Crimson jak ktos chce sobie troche poszerzyc/ polepszyc gust muzyczny trudno powiedziec jaka to jest kategoria mieszae rock / rock progresywny elementy jazzu. Pitt sluchales kiedys? Jasne - słuchałem - o ile pamiętam ostatnio album "The Power to Believe". Kawałek "Facts of Life" doskonale może posłużyć do testu przestrzenności systemu, jak również głębi i czystości brzmienia. Zresztą w ogóle zespół jest naprawdę godzien polecenia. Na ostatnim Audio Show poprosiłem o puszczenie "Dangerous Curves" na zestawie Marantz PM-17 MkII + CD-17 MkII + B&W CDM7NT - efekt - zadowolone miny słuchaczy i potupywanie nogą w rytm perkusji :) A co do mojej wcześniejszej listy - to podałem tam tylko koncerty, które aktualnie mam, spodobały mi się i warto na nich przetestować kolumny. Gdybym miał podać albumy lub pojedyńcze kawałki to lista była by naprawdę sporawa i K.Crimson też by się znalazło :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 W tej chwili z kompa (muzyczna: SoundStorm z Epoxa), ale w jakiejs blizej nieokreslonej przyszlosci dokupie jeszcze CD i Tuner. takie kolumienki i sluchac muzyki z badziewnego soun storma tylko nie mow mi ze terzaz na sond stormie te kolumienki ci zajebiscie graja?? :lol: :lol: :lol: krytykowac potrafi kazdy glupiec a z tego co widze, to posiadasz live'a, ktory jest na chyba slabszy od soundstorma a gwarantuje ci, ze gdybys uslyszal jak gra wave w foobarze z wtyczka ASIO i sterami kx project przy latency na 2.66ms, kopara by ci zjechala Obecnie slucham koncertu Keitha Jaretta z Koln @ wav :wink: ale najpierw trzeba wiedziec co to jest ASIO i poswiecic troche czasu na konfiguracje sterow i playera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 W tej chwili z kompa (muzyczna: SoundStorm z Epoxa), ale w jakiejs blizej nieokreslonej przyszlosci dokupie jeszcze CD i Tuner. takie kolumienki i sluchac muzyki z badziewnego soun storma tylko nie mow mi ze terzaz na sond stormie te kolumienki ci zajebiscie graja?? :lol: :lol: :lol: krytykowac potrafi kazdy glupiec a z tego co widze, to posiadasz live'a, ktory jest na chyba slabszy od soundstorma a gwarantuje ci, ze gdybys uslyszal jak gra wave w foobarze z wtyczka ASIO i sterami kx project przy latency na 2.66ms, kopara by ci zjechala Obecnie slucham koncertu Keitha Jaretta z Koln @ wav :wink: ale najpierw trzeba wiedziec co to jest ASIO i poswiecic troche czasu na konfiguracje sterow i playera mozesz sobie konfigorowac :lol: :lol: :lol: ale <span style="color:red;">[ciach!]</span>owego przetwornika d/a nie zmienisz;) alc jakis tam lepszy od staca lol p.s ty znasz sie w ogole na tym czlowieku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 o czym ty czlowieku rozmawiasz przetwonka ...od staca :lol: widze, ze kozak jestes :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...