Skocz do zawartości
Fallout

Jaki zestaw audio do kompa ??

Rekomendowane odpowiedzi

to na to, ze sie na tym nie znam za bardzo, bo to nie moja dziedzina

po prostu zdenerwowal mnie twoj komentarz odnosnie jakosci brzmienia

zestawu podlaczonego do soundstorrma

przeczytaj temat "Jaki zestaw audio do kompa ??"

jak jestes audiofilem, masz odpowiedni sprzet i kase na oryginalne CD, to po co zawracasz sobie glowe takim tematem i krytykujesz zestaw, ktory wcale nie jest taki zly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to na ro, ze sie na tym nie znam za bardzo, bo to nie moja dziedzina

po prostu zdenerwowal mnie twoj komentarz odnosnie jakosci brzmienia  

zerawu podlaczonego do soundstrorma

przeczytaj temat "Jaki zestaw audio do kompa ??"

jak jestes audiofilem, masz odpowiedni sprzet i kase na oryginalne CD, to po co zawracasz sobie glowe takim tematem i krytykujesz zestaw, ktory wcale nie jest taki zly

pojebalo cie ja mowie tylko ze z takim gownem(soundstorm) nie wykorzysta mozliwosc tych glosnikow ktorych sobie kupil :) i mnie to zdziwilo ze dzwiekk z tego jest zajebisty widac malo jeszcze slyszal :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchaj... z mojego punktu slyszenia dzwiek na SS jest dobry (wzgledem innych dzwiekówek, ktore slyszalem). To, ze moze narazie nie wykorzystuje tych kolumn w pelni nie znaczy ze ich pozniej nie wykorzystam. Pisalem, ze zamierzam dokupic do tego CD Playera i prawdopodobnie tez Tuner. A ze narazie budzet sie wyczerpal to nie moge tego zrobic teraz.

Mam sie dalej tlumaczyc czy Ci starczy ? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchaj... z mojego punktu slyszenia dzwiek na SS jest dobry (wzgledem innych dzwiekówek, ktore slyszalem). To, ze moze narazie nie wykorzystuje tych kolumn w pelni nie znaczy ze ich pozniej nie wykorzystam. Pisalem, ze zamierzam dokupic do tego CD Playera i prawdopodobnie tez Tuner. A ze narazie budzet sie wyczerpal to nie moge tego zrobic teraz.

Mam sie dalej tlumaczyc czy Ci starczy ? :>

spoko :wink: ja mam gorsze glosnki ja do sprzetu twojego nic nie mam a ss to jest lipa a reszta jest za dobra do ss :?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko  :wink: ja mam gorsze glosnki ja do sprzetu twojego nic nie mam a ss to jest lipa a reszta jest za dobra do ss :?  

pozdrawiam

Dlatego z czasem kupi sobie odtwarzacz CD i wykorzysta sprzęt w pełni.

Z czasem można będzie pomyśleć o czymś lepszym ... itd :) Mnie np. pomysły się nie kończą (szkoda tylko że kasa tak :().

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

live/audigy maja porownywalny poziom wytwarzanego przezen dzwieku... czyli taki nie najgorszy ani nie najlepszy, przecietniaki.... troche zamulaja dynamike i zamazuja szczegoly, dzwiek z ss wydaje sie jeszcze bardziej plastikowy, taki bardziej sztuczny - bardziej do techno, audigy2 juz potrafi zabic gwozdzia dynamika, muzykalnoscia i analitycznoscia i wbrew pozorom to jednak milowy krok w stosunku do live/audigy, jednak po kartach do 300zl ciezko sie spodziewac i wymagac aby zagraly jak dobrej jakosci odtwarzacz cd, taka jest prawda a co do klotni na temat wyzszosci ss nad live i na odwrot to glupota, obie produkuja podobnej jakosci dzwiek a roznice brzmieniowe to kwestia gustu, upodoban i sluchanej muzyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

live/audigy maja porownywalny poziom wytwarzanego przezen dzwieku... czyli taki nie najgorszy ani nie najlepszy, przecietniaki.... troche zamulaja dynamike i zamazuja szczegoly, dzwiek z ss wydaje sie jeszcze bardziej plastikowy, taki bardziej sztuczny - bardziej do techno, audigy2 juz potrafi zabic gwozdzia dynamika, muzykalnoscia i analitycznoscia i wbrew pozorom to jednak milowy krok w stosunku do live/audigy, jednak po kartach do 300zl ciezko sie spodziewac i wymagac aby zagraly jak dobrej jakosci odtwarzacz cd, taka jest prawda a co do klotni na temat wyzszosci ss nad live i  na odwrot to glupota, obie produkuja podobnej jakosci dzwiek a roznice brzmieniowe to kwestia gustu, upodoban i sluchanej muzyki

tak kamien to uwazasz ze ss na alc jest lepszy od live nie zgodze sie z toba :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej hej hej 8O czy ja napisalem ze lepszy dzwiek ma ss ?? raczej ze bardziej plastikowy niz live... i wedlug mnie w techno potrafi w miare dobrze zabrzmiec.

osobiscie bez zastanowienia wybralbym live bo jest bardziej muzykalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej hej hej  8O  czy ja napisalem ze lepszy dzwiek ma ss ?? raczej ze bardziej plastikowy niz live... i wedlug mnie w techno potrafi w miare dobrze zabrzmiec.

osobiscie bez zastanowienia wybralbym live bo jest bardziej muzykalny

spox :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanko, jaki by mi koledzy polecili wzmacniacz? Bo na allegro jest tego calkiem sporo, ale jestem lama w temacie i nie chce wtopic. Tylko ze bede mial na na niego tak 150-200zl. Wiem ze to troche malo :( Czy moze lepiej dolozyc troche i kupic cos za ok 300-400zl. Roznica w jakosci bedzie na tyle duza? Bo bede jechal na Audigy jedynce. Tannoy'ki M1 powinienem dorwac na allegro za ok 500zl. A moze jest tu ktos z Poznania kto mialby do opchniecia jakis interesujacy sprzecik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh za 150-200zl to jedynie cos z polskich wzmacniaczy z tym ze ten wzmacniacz ograniczalbyl audigy i tannoye, lepiej sie wstrzymaj i kup cos jak bedziesz mial 300-400zl np. tak jak FiDO TEACA lub Yamahe czy cos w tym stylu.... napewno zagra zdecydowanie lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym TEACiem to warto i na 400zl sie ugadac - bardzo dobry sprzecik, ale skoro nie masz kasy do dogaduj do tylu ile jest kup teraz za ta Yamahe, czyli 300zl

tu masz bardzo przyzwoity sprzet, naprawde wart swojej ceny

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22202695

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym TEACiem to warto i na 400zl sie ugadac - bardzo dobry sprzecik, ale skoro nie masz kasy do dogaduj do tylu ile jest kup teraz za ta Yamahe, czyli 300zl

Hmm, moze uda sie za 350, skoro mi sie udalo :)

Swoja droga, czy ktos wie jaka ten wzmacniacz ma moc ? Sugerujac sie nazwa mozna stwierdzic, ze 2x35W. Tak tez mozna przeczytac w kilku mejscach w necie. Specyfikacji producenta jakos znalezc nie moge.

W niektorych miejscach pisalo 2x80W (np. na allegro w ktorejs aukcji i gdzies jeszcze to widzialem).

Jak podlaczalem kolumny 40/80W to na TEAC'u gralo zauwazalnie glosniej niz na takim, ktory jest napewno 2x35W. Wiec juz nie wiem czy to wynika z tego, ze 2x35W != 2x35W czy faktycznie to jest 2x80...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy to wazne ile ma mocy ?? mi bardziej sie wydaje ze wazniejsze jak gra, a moc mocy nie rowna, bo ten Teac posiada duza moc w impulsie i moze nawet on faktycznie ma 2x35W a zagra wiele glosniej i dynamiczniej jak cos polskiego o mocy 70-100W

ps. FiDO na tabliczce znamionowej jaki jest podany pobor mocy ??

hehehe (!=) ..... FiDO czy ty przypadkiem w C za duzo nie programujesz ?? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy to wazne ile ma mocy ?? mi bardziej sie wydaje ze wazniejsze jak gra, a moc mocy nie rowna, bo ten Teac posiada duza moc w impulsie i moze nawet on faktycznie ma 2x35W a zagra wiele glosniej i dynamiczniej jak cos polskiego o mocy 70-100W

np. lepiej od radmora amplifikator tak :wink: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy to wazne ile ma mocy ?? mi bardziej sie wydaje ze wazniejsze jak gra, a moc mocy nie rowna,

Oczywiscie, zgadzam sie w pelni, to tylko czysta ciekawosc :)

Chocby sie okazalo ze jest to 2x5W nie zamienilbym go na unitre stojaca obok :)

160W, wiec 2x80 raczej odpada, bo wtedy uklady w srodku musialby miec 100% sprawnosc, a taka nie istnieje o ile sie orientuje :]

hehehe (!=) ..... FiDO czy ty przypadkiem w C za duzo nie programujesz ?? :wink:

Hehe, za duzo nie, mysle ze tak w sam raz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

160W pobieranej na 2x35W wyjsciowej to sporo, wiec latwo mozna wywnioskowac ze gra glosniej poniewaz posiada zapewne spora moc dynamiczna (zapas pradowy zasilania) co znaczaco poprawia niuanse przekazu :) (normalnie pisze jak w Audio albo jakims Hi-Fi :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj Kenwood ma tak:

Pobor mocy: (IEC) 200W

Moc wyjsciowa: (IEC) 63-12500Hz 0.7 T.H.D. przy 8ohm 2x65W

czyli 190-130=70W na straty i obsluge przedwzmacniacza

czyli ten Teac ma WIELKI zapas mocy na zasilaczu w takim wypadku

160-2x35=90W - sporo wiecej przy mniejszej mocy wyjsciowej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej no to dlaczego ja mam takiego lakomczucha - 380W - 2x42W ...

albo i nie sam juz nie wiem ktorej stronie wierzyc ... 

TU

jast napisane juz cos innego ...

Wunat kurde toz to piekielna maszyna, Technics w czystej klasie A, sie nie dziwie czemu tyle ciagnie, on niezaleznie czy gra glosno czy cicho ciagnie te 300W, za to jakosc pewnie jest super...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi