Skocz do zawartości
e!Gr00bY

Kingston vs. Elixir

Rekomendowane odpowiedzi

zastanawiam się czy pójdą jako DDR333..... czy musze qpic pamięci DDR 333......

Pojda pojda :lol: :lol:

I to nawet na najszybszych ustawieniach 8O z odrobinka szczescia

mi wytrzymaly do 177+++~ = 354 DDR :lol: 8O ( najwolniejsze ustawienia)

A KINKSTON sa cieniutkie 145 na najszybszych 155 MAX na najwilniejszych :x :x

Remik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przypuszczałem, że mam tak dobre pamięci... No to nic. Pamieci zostają tylko teraz opchnąc płytke i qpic ASUS'ka.......... Marzy mi się tak płytka ze wględu na O/C i na DDR333 - przeciez jak wiadomosc P4 "dusi" się na DDR266. Z tym ostatnim mam racje chyba. Bo przeciez AMD i tak korzysta tylko z szyny 266 (2*133) lub kiedyś 2*100) a P4 z 400mhz (4*100) lub w przyszłosci (4*133).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Nie przypuszczałem, że mam tak dobre pamięci... No to nic. Pamieci zostają tylko teraz opchnąc płytke i qpic ASUS'ka.......... Marzy mi się tak płytka ze wględu na O/C i na DDR333 - przeciez jak wiadomosc P4 "dusi" się na DDR266. Z tym ostatnim mam racje chyba. Bo przeciez AMD i tak korzysta tylko z szyny 266 (2*133) lub kiedyś 2*100) a P4 z 400mhz (4*100) lub w przyszłosci (4*133).

Niestety wszystko zależy od serii Eliksirów - niektóre "TW" chodzą na 166cas2, inne na 160cas2.5, "SG" chodzą na 150.... na prawdę różnie bywa, wiec nie ma co wpadać w euforię.. po prostu dopóki nie sprawdzisz - nie wiesz. Ale jak masz znajomego w sklepie - zawsze mozesz dostac partie do testów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że jedne napewno chodzą na 151 cas 2 bo testowalem. Wiecej nie mogłem bo nie odblokowalem mnożnika w swoim XP1500+. Aha - było to przy vmem 2.7 (no prawie bo zasialacz mniej podawał) i nie płycie Shuttle AK31 v.3.1 więc nie O/C dream. Licze na to, że pójdą na więcej. A jak nie to bede musiał wymienić w sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marzy mi się tak płytka ze wględu na O/C i na DDR333 - przeciez jak wiadomosc P4 "dusi" się na DDR266.

Jesli do OC i PIV z z mniejszym mnoznikiem np 1.6A 16x to daruj sobie tego ASUSA na SIS bo obsluga 333 raczej ci sie nieprzyda :cry: :cry:

Bys mosial miec pamieci pracujace na ponad 200 ( 400 DDR) a te kosztuja zbyt duzo tyle lub wiecej od dobrej plyty za 256 MB ( to chore :evil: :evil: )

ASUS z sis 645 jakos wypada kiepsko w recenzjach np. http://www.extremepc.pl/recenzje/p4northwo...wood/index.html i tu tez kilka osob ma problemy z SIS 645 :cry: :cry:

Remik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...