Real_VooR Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Witam i od razu na wstepoie blagam o pomoc... Sprawa wyglada tak: Mam sobie kompa w miare nowego. Dane: Celeron 2.4, 256 ramu, plyta Abit Be-7 raid, WinXP Dwie grafiki: Leadtek WinfastA170DDR-T, GF4mx440z agp8x. Problem jest taki: Przy uzywaniu aplikacji potrzebujacych 3d (z leadtekiem), po chwili komp umieral, znaczy sie bylo takie pikniecie jak przy naciskaniu za duzej ilosci klawiszy i nic oprocz twardego resetu lub wylaczenia nie dalo sie zrobic, a przy wlaczaniu za chwile komp przewaznie nie odpalal monitora. W miare lepszego chlodzenia karty (domontowanie wiatraczka, lepsza pasta pod radiatorem) czas pracy wydluzal sie, ale w koncu komp i tak padal. Wzialem od kumpla GF4mx440 jakis noname i po godzinie testow wygladalo na to, ze wszystko chodzi i sie nie wiesza i ogolnie jest luz. No wiec przywiozlem sobie z chaty (~400km) jakiegos GF4 z agp8x zamontowalem z radoscia, ze znowu bede mogl sobie normalnie pouzywac, a tu ten sam objaw:( Ja sie chyba zabije:( W miedzyczasie przeinstalowalem z 5 roznych sterownikow, w tej chwili mam najnowsze nvidia (53.03). Moje pytanie brzmi - co moze byc przyczyna? Plyta raczej byla dobra, bo chodzila wczesniej dluzszy czas w innym kompie, pamiec w sumie tez. Jedyne co mi przychodzi do glowy, to to, ze moglo cos pasc w transporcie (wiozlem kompa 400km pociagiem (sic!)). Blagam, pomozcie mi, bo od dwoch tygodni mnie qrrrwica strzela... Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc VooR voor[at]wp.pl, gg# 825451 PS. Wczesniej system chodzil na PIII 700 i byl nadinstalowywany, czy to moze byc przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkoti Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 sprobuj postawic system od nowa.nie dlabym za to glowy ze cos da.potetsuj dokladnie jeszcze zlacze agp bo moze jest kopniete. widzialem podobne objawy na asusie tylko nie pamietam jakim modelu.ale z nowszych jakims.moze cos ci powie jakis lepszy test agp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Wydaje mi się że wine może ponosić właśnie tak zainstalowy windows, spróbuj zrobić reinstall systemu. A jeszcze spróbój pożyczyć grafe od innego kumpla i sprawdź czy będzie dobrze działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...