krzysio Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Witam mam problem z Abitem BE6 i PIII 500Mhz dokręcam go do poziomu tylko 500@550 ponieważ w manualu jest napisane że tylko tyle się da :( oczywiście znalazłem biosy które umożliwiają obsługę wyższych procesorów ale ile można pociągnąć go później na boxowym coolerku :?: i dlaczego temperatura w MBM czy też w speedfanie jest niepokazywana :? przecież na http://mbm.livewiredev.com/ jest napisane że spokojnie płyta główna współgra z MBM jak ustawie windbond 1 - to mam -48'C 8O jeśli 2 inne możliwości to płyta piszczy i temperatura rośnie do poziomu 120'C :? Może ktoś używa/używał takiej płyty i też miał takie problemy :?: Pozdrawiam i czekam na jakiegoś fachowca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 czlowieku,a co to niby stowarzyszenie wrozbitow i mamy ci powiedziec na ile pojdzie. im wiecej tym lepiej,a jak to osiagniesz to nie nasza sprawa. nie pokazuje ci temp bo nie masz czujnika! w abicie jest on na kablu podpietym do plyty obok ktoregos pci,albo isa, juz nie pamietam. mam ta plytke,ale zagladac mi sie nie chce. tez go nie mam i nie jest mi potrzebny,bo temp proca mam gdzies. wazne zeby chodzil jak najszybciej. powodzenia w oc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Dziękuje Souler za oświecenie 8) , chociaż ton twojej odpowiedzi mógłby być milszy :wink: A może jakiś inny forumowicz kręcił PIII na tej płycie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 ja kręciłem PIII 500 MHz na BE6-II. Max co udało mi się "wycisnąć" to 550 MHz i... nic więcej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Dares czyli tyle co ja :) kto da więcej :?: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczek Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Ta plytka jest na bx wiec mozesz zastosowac moda blokujacego pci/agp (bylo o tym niedawno) ale jesli zrozumiesz tamten opis to mozesz sprobowac ;).Po takiej operacji i podniesieniu napiecia proc moze ruszyc na magistrali 133 a moze nawet 150 mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 smoczek ona ma mnoznik 1/3 i 1/4 wiec nie potrzebny jest zaden mod :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 smoczek ona ma mnoznik 1/3 i 1/4 wiec nie potrzebny jest zaden mod :!: No ma ale jak ustawisz np FSB 200 to co ustawisz dzielnik 1/4?? Właśnie dlatego to jest potrzebne, dopiero przy wysokich FSB. Ja tego proca wykreciłem chyba na 640 :):) na tym samym ABICIE a dokładnie BE6-II v1.1 procek chodził lux Vcore ustawiłem chyba mu na 2,3V. Dodam że procek to był OEM. ale steppingu to już niepamiętam. A MBM na bank chodzi z tą płytą bo go na niej używałem podobnie jak SpeedFana. A najlepiej to se sciągnij najnowsze wersje MBM, tam jest taki Wizard (Kreator konfiguracji) co tylko wybierasz producenta i model płyty i MBM sam wszystkie czujniki ci poustawia :!::!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steelrat Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 na BE6-II v2.0 moj p3 500 chodzil na szynie 120 stabilnie. kolega majacy zwykle BE6 jakies twierdzi ze u niego ten sam proc chodzi na 133. ale tego to juz nie widzialem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 No ma ale jak ustawisz np FSB 200 to co ustawisz dzielnik 1/4?? Właśnie dlatego to jest potrzebne, dopiero przy wysokich FSB. A słyszałeś, żeby clock genetrator na jakiejś płycie na BX wytrzymał 200MHz? Bo ja nie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 A co ja napisałem ża jakiś BX wytrzyma FSB 200 :?: napisałem że dzielnik FSB/PCI = 1/4 jest potrzebny do FSB =>133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steelrat Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 ja swojego p3-500 wykrecalem spokojnie na 600 MHz (szyna 120) i smigal... ale potem stalo sie.. ABIT uznal ze 90% konderkow juz mu sie nie podoba... a ja sie w tym zorientowalem pol roku po sprzedaniu proca.. hehehe... a wczesniej dluugo ezal sprzet na szafie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 ja tesz wykreciłem 500 do 550 , dalej nie chiał sie krecić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Ja widocznie mam lepszą serię, bo na 667 (133 x 5) śmiga na 2.05v stabilnie. Muszę jeszcze wymyśleć, jak zerwać ten boxowy cooler i założyć coś normalnego, wtedy może wyżej pójdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothic Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 kurcze a co to za PIII "zwykly" czy Copermine??? ja na dokladniej tej plycie z mojego 550E zrobilem 733 (w 100% stabilny) bez zmiany napiecia, przy boxowym coolerze od Celka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 bo zalezy jaki p3. jak slot1 to stary katmai i z oc ciezko. jak coopermine to ida spoko. smoczek czytaj dokladnie. ma 1/4 mnoznik od fsb 124 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...