adaml Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Witam. :) Mam problem ponieważ zakupiłem karte graficzną Sapphire R9800 PRo 128MB i w czasie mocnej grafiki (3d mark 2001/2003 i inne gry) system zawiesza sie :( . Dokładnie to słychac tak jakby dysk zrestartował sie i wszystko sie zawiesza. Jak wymieniam na wczesniejszą grafikę (Radeon 9200) wszystkie testy 3d marka przechodzi. Karte R9800 wymieniłem na drugą więc wiec wykluczam złe działanie karty bardziej cos innego ponieważ jest ten sam identyczny efekt na drugiej. Dysk nie posiada zadnych błędów przeprowadzałem dokładną diagnoze. Przeinstalowałem nawet system odnowa i nic się nie zmienia. System działa bezproblemowo jedynie zawsze w 3dmarku zawiesza się na pierwszym lub drugim tescie (mogę dodac ze po zatrzymaniu/zrestartowaniu dysk grafika działa az sie nie musi doładowac dodatkowa animacja). Konfiguracja jak poniżej. :) Zasilacz Chieftec 420W Z góry dziękuję za pomoc. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Chieftec Chiewtecowi nierówny. Zobacz jak zachowują się napięcia podczas tych zwisów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Równiez polecam sprawdzenie zasilacza. Odpal go bez CD i nagrywarki, wsac jedna kosc 256MB, wyjmij k.muzyczna i sieciowa i zobacz cos sie bedzie dzialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaml Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Zasilacz jak w opisie poniżej. Zasilanie na AGP 3.41V w czasie pracy w windowsie. Sprawdze jeszcze po wyjęciu tych gratów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...