Blackhun Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Jestem szczęśliwym posiadaczem Gigabyte GA-7VA, która nie posiada ustawiania monożnika, ale jest do niej dołączony programik EasyTune w którym takowa funkcja występuje z tym że jest zablokowana. Czy jeżli odblokuje mojego wspaniałego Athlonka 1700+ Palomino (poprzez L1), to będzie się dało ustawiać mnożnik w EasyTunie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacharo Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 u mnie na duronku 1000 tak wlasnie bylo.zamalowalem i good Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 a ja mam proca z odblokowanym mnożnikiem i niestety ta opcja na nie działała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Mialem GA7VAX i dipami szlo, a easy tune nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIZ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 A gdzie sa te dipy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIZ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Dipami znajdujacymi sie na plycie ustawia sie FSB, a nie mnoznik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Easy Tune nie dasz rady zmienic mnoznka... w VA trezba robic DRUT-MOD'a @HAIZ poszukaj takich niebieskich przelacznikow kolo procesora z lewj strony plyty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 HAIZ: na GA-7VA tylko FSB da sie ustawic, ale na 'bogatszych' wersjach(>=GA-VAX) tej mobo sa tez dipy do ustawienia mnoznika. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 GA7-VA only drut mod sam mam to wiem i dobra płyte wybrałeś. KT 400 NIC NIE DAJE !!!!!! Zwykła ściema . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 hmm a ja zawsze myslalem ze GA-7VA jest na KT400... :shock: :idea: dobra do biura ale do o/c to slabiutka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 @wojtt ta plytka jest na KT 400 i do oc tez jest "dobra" :wink: moj procek smigal na niej na 2300mhz :twisted: plytka ma tylko dzielniki 1/4 i 1/5 dlatego nie jechalem fsb powyzej 189 do tego to chyba najstabilniejsza plyta z jaka mialem do czynenia(nie liczac mojego NF7) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkia Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Lepsze wyniki sa przy podnoszeniu szyny niż mnożnika, zwłaszcza jak masz dobre pamięci. Daj Vcore +0,1% i szyne na 167 i bedziesz miał 1,83 GHz (tak jak Bartek 2500+ tylko bez kilku KB cache,ale te kilka dodatkowych kilo nic nie daje). Płyta wypas i stabilna. Mój wynik XP 1600+ Palomino 10,5 x 167 =1,754 GHz na 1,75 Vcore na GA-7VAX. NON STOP. Prime 95 Self test passed, No errors, no warrning. POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Możesz jeszcze spróbować moda naMobile - i sterowac mnożnikiem z systemu poprzez CPUMSR. Wpisz takie cos w szukajce i wszystko będzie jeasne. Moim zdaniem bezpieczniejszy sposób od Drut-Moda. Pozdro, nitro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 taaa jak ktos ma mobile to czemu nie. na kt400 chyba calkiem niezle to dziala ale na nf2 tak nie bardzo:/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIZ Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Krecac FSB kreci mi sie i AGP i PCI, u kazdego posiadacza Mobo z seri 7VA... tak jest? Boje sie za duzo krecic FSB a mojego Athlona 1000 juz na 1,4 wykrecilem(temp 38-39) a moge duzooooo wiecej, no ale martwi mnie wzrastanie takze wartosi AGP i PCI :? Plyta niby jest na KT400 ale Via nie daje gwary na poprawne dzialanie pamieci 400 :? Dziwne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 jak juz ktos wczesniej napisal... w miare bezpiecznie jest do FSB ~189 (przy zworce ustawionej na 166) itp wtedy PCI nie przekracza 40MHz. btw. co to za Athlon?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIZ Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 jak juz ktos wczesniej napisal... w miare bezpiecznie jest do FSB ~189 (przy zworce ustawionej na 166) itp wtedy PCI nie przekracza 40MHz. btw. co to za Athlon?? Athlon Tunderbird 7,5 na 133. Zebym mial jeszcze mozliwosc wykrecenia mnoznikiem to mysle ze 1,6 bez problemu bym wykrecil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIZ Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 I jeszcze jedno; o co chodzi z ta przerobka na MOBILE ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 poczytaj np to: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=627...t=mobile+athlon a na przyszlosc uzyj SZUKAJ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...