Gorgus Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Kupil, jego sprawa - to jedyny argument ? Ludzie sa zadowoleni z celkow 128cache bo reklama swoje zrobila. Moze po prostu im starcza ten celek ? Jest masa ludzi na tym swiecie ktora nie ma pojecia o kompach o tym co siedzi w srodku i ma to calkowicie w nosie. Oni chca poserfowac po necie i odpalic offica. Dla nich celek to i tak za duzo. I takich wlasnie userow jest najwiecej. Moze to wlasnie Ty jestes ofiara wspolczesnego marketingu i prania mozgu, bo jedyne co sie dla ciebie liczy to ilosc Hz pod maska. Tak ci reklama sprala mozg ze kupujesz drogi sprzet by moc pograc w gry ? Zamiast kupic sobie celka a za oszczedzona kase wybrac sie do teatru czy muzeum. Zamiast poswiecic czas na lekture wolisz siedziec i delektowac sie wydajnoscia. Moze po prostu jestes ofiara marketingu, prania mozgu, wtloczono ci ze najlepiej spedzac bezmyslnie czas grajac w gry komputerowe :D Twoja zajadlosc kojarzy mi sie troche z sluchaczami pewnego Radia. Dla nich jest tez tylko jedna obiektywna prawda ICH prawda. Chcesz sie przekonac czym roznia sie drogie LCD od drogich CRT kup sobie jeden i drugi. Popracuj na kazdym z dwa miesiace a pozniej zacznij sie wypowiadac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Bardzo proszę o skierowanie rozmowy troszkę w inną stronę. To nie jest rozmowa Kaeres vs reszta forum tylko CRT vs LCD. Jak macie jakieś argumenty - dawajcie. Jak macie jechać po Kaeres'ie to milczeć mi tu proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 ej ja powiem tak czekam az bedzie mnie stać na 19lcd o dobrych parametrach nie che wydawac wiecej niz 3k. Lcd naprawde sa zupełnie inne to dla mnie jak czytanie gazety siedziałem raz ze 20h i normalnie zero zmeczenia oka<-jednego no coż są tacy co dają dwa...hyhy ale nie ja wiec sie musze oszczędzać.. a narazie musze sie jeszcze pomeczyc z moim ctr-em musiałem kupic filrt polaroida za 300plnow dopiero teraz jest jako tako. mam nawet 100hz odswiezanie bo 85 mnie meczyło roznieca jak cholera.. wiec tylko czekam na kochane lcd..juz niebawem bede bardzo szczęśliwym posiadaczem mam nadzieje. Są ludzie tak jak moj kumpel co 8tys na 19eizo(Crt) to dla nich mało ale uważają ze lcd o gowno ...widziłem ten monitor i jakos mnie niczym nie zaskoczył zgadazm sie parametry super na papierze ostrosc lepsza niz u mnie ale to wszystko wazy ze 30kilo i wyglada jak "idż i nie wracaj".. jak by nie patrzyc mamy rok 2004 a ctr-y nalezą do potrzedniego wieku hyhyhy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Jak bym miał kase na LCD to na pewno bym sobie kupił. W CRT przeszkadzają mi mocno jego wymiary. Przez to że ma duży tył nie mogę odsunąć go dalej przez co musze siedzieć dość blisko monitora. Monitor pobiera bardzo dużo energii a dodatkowo wytwarza duże ilości ciepła. Przeszkadza mi również jego waga. Jeżeli musze gdzieś przestawić ważacy ponad 20 KG monitor to czesto stwarza to problemy. O męczeniu się oczu wspominać chyba nie musze, chociaż odkąd zmniejszyłem sobie opcją recall color temperature z 9300 na 6500*k, długotrwałe siedzenie przed monitorem jest już mniej męczące. Wolałbym LCD chociażby ze wzgledu na jego wymiary i nie męczenia się oczu. Obraz z LCD podoba mi się bardziej niż w CRT, chociaż nie jest bez wad. Prawda jest taka że porównanie LCD vs CRT nie ma do końca sensu. Każdy ma swoje zalety i wady. Do niektórych zastosowań LCD się nie nadaje, ale równiez często nie ma potrzeby jak i mozliwości stosowania olbrzymiego CRT. Te monitory są po prostu inne. Zresztą monitory CRT bedą powoli znikać z rynku. Produkcja CRT cały czas spada, za to wzrasta ilość produkowanych LCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Kaeres, to że Ciebie nie bolą oczy od siedzenia przed CRT nie znaczy że nikogo nie bolą. Mnie akurat nie bolą i nie mam żadnej wady wzroku pomimo, że sprzedam przed kompem 10h dziennie. Nie wiem dlaczego ale moglem pracowac nawet w 1280x1024 przy 60Hz na monitorze 17` i jakos mi to nie przeszkadzalo. No moze po bardzo dlugim okresie, ale pozniej zmienilem na 1200x900 przy 75Hz. Kupiłbym monitor LCD ale 19` a nie stac mnie nawet na dobrą 17 wiec poczekam aż staną się bardziej popularne. W tej chwili posiadam 21`CRT Eizo i jestem zadowolony, ale wymienie go pewnie już na LCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 a mnie bola oczy na LCD i na CRT jak siedze za dlugo :P kazdy monitor promieniuje i wzrok sie skupia na jednym punkcie, oko nie jest nawilzane, spojowki wysuszone - wzrok sie meczy i tyle. najlepszy komp to bylby taki jak w "Raporcie mniejszosci" - Tom z rekawica wirtualna przesuwal okna (obrazy). Tak samo chcialbym nieraz zrobic porzadek z plikami na kompie jak padam na ryj, bo jestem zmeczony po calym dniu i leze do gory brzuchem. No coz pomarzyc troche mozna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 co do wydatku 3k za LCD to mysle, ze lepiej wladowac te kase w porzadny monitor, niz w jakiegos najnowszego GeForce za 2500 zl, ktory za miesiac bedzie kosztowal polowe tyle,a za pol roku 300 zl ;P ludzie kupuja budy do kompa za 1000 zl, mouse pady za 150 zl, katody i inne błyskajace <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly :P takze cena max 3 tysiace to duzy postep - nalezy pamietac ze jeszcze rok, czy dwa lata temu cena LCD byla wielokrotnie wyzsza, a parametry predystynujace panel do biura tylko i wylacznie. teraz to sie znacznie zmienilo i zmienia wraz z rozwojem techniki LCD - juz 15" monitory LCD powoli staja sie rzadkoscia bo lepiej i taniej wyprodukowac 17" LCD. a co do parametrow obrazu to gry na Hyundai Q17, bo takowy posiadam wygladaja tak miodnie, ze napewno bym nie wrocil juz do monitora CRT :) nawet jesli ten ostatni ma kolory bardziej glebokie :) zreszta nie kupilbym monitora LCD, na ktorego obraz nie mozna patrzec i przypomina sprane skarpety :P tyle kasy to ja nie mam na wyrzucenie :) W kazdym badz razie o smuzeniu na matrycy HyDis mozna spokojnie zapomniec - bo ludzkie oko nie jest w stanie go dostrzec - ostatnio gram w UT2004, a jak zarzucilem Spellforce - Order of Dawn - plansza startowa to kolorki wygladaja naprawde bajkowo z gleboka barwa :) liczba plusow przeslania minusy bez dwoch zdan :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 LOL :lol: :lol: :lol: Sorry za to ale forum rozdzielilo sie na AMD i Intel to teraz beda wojny LCD vs CRT. :lol: :lol: Jak dla mnie to i jeden i drugi monitor maja swoje wady i zalety. LCD Zalety -maly pobor pradu -niewielkie rozmiary i masa -plaski obraz bez znieksztalcen -oczy nie bola przy malym odswierzaniu itd. Wady -cena -smuzenie w tanszych modelach -rozdzielczosc ekranu (to sie prawie nie liczy) CRT Zalety -rozdzieczosc obrazu -glebia kolorow -brak zmuzenia -cena Wady -wielkosc i waga -przy malym odswierzaniu oczy bola Jak dla mnie to wybral bym LCD nawet o tych rozdzielczosciach 1024x768. Wieksze wykozystuje sie dopiero przy monitorach wiekszych jak 17". W crt trzeba ustawic odswierzanie na poziomie >75Hz bo inaczej ciezko sie pracuje. Przy standardowym 60Hz to masakra. ;) Na kozys LCD przmawia tez rzeczywisty rozmia. Ostatnio mialem okazje w makro zobaczyc LCD 15" i CRT 17". Roznica minimalna. Jak dorwalem linijke to zmiezylem i wynosila ona 14mm po przekatnej. Jak dla mnie mozna to ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jako blad. ;) No i teraz najwazniejsze, cena. Koszt wyprodukowania LCD nie jest wcale taki wielki ale pproducent bierze na siebie te ktore nigdy swiatla nie ujza bo maja zwalone pixele albo w czasie gwarancji sie posypia. Stad taka wlasnie cena. Przy CRT niema takich problemow. Moj werdykt: LCD rulez. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 heheh w sumie to ja mam CRT i LCD wiec nie narzekam :) skleje tasma obydwa jak Jim Carrey papuge w "Glupim i glupszym" i bede mial idealny monitor ;) na CRT bede patrzyl jak w grach bede chcial miec idealna czern a na LCD jak mnie oczy zaczna bolec na CRT ;) w sumie pietrowy monitor - jeden do pracy, drugi do gier i filmow ;) idealny np dla wymagajacego Kaeresa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 bylem u qzyna w sobote i widzialem w "akcji" jego lcd - iiyama 15" (nie wiem jaki model :( ) kupiony zostal on w zeszlym roku - poznym latem - cena 1500... ostrosc jego monitora nie byla zachwycajaca - moj 107p4 (crt) posiadal ja znacznie lepsza... przy szybkim przewijaniu w (wyszukiwarce) znalezionych stronach www (czarny tekst i biale tlo) czcionki na siebie nachodzily... przy monitorze siedzialem chwilke, wiec nie moge zaprzeczyc/potwierdzic najwiekszego atutu paneli lcd jakim jest "brak bolu oczu"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Po prostu tej niezaprzeczalnej zalety jaka jest "brak bolacych oczu" nie przebije nic. Chyba tylko to niektorych trzyma w swiadomosci, ze dobrze wybrali. Ciekawi mnie czemu za czasow gdy nie bylo LCD nikt nie narzekal na bolace oczy. Slaby obraz, kolory jak w 16 bitach, czern jak mgla, jedna rozdz. Ale co tam, wazne ze wzroku nie meczy. Oczywiscie nie stac mnie na monitor za 3k. Ale trzeba rozumiec slowa "nie stac mnie". Bo np. na samochod za 3k byloby mnie stac. Chce tylko uzmyslowic ludziom jedna rzecz. Ktos tutaj porownal do Skody i Mercedesa. Jezeli Mercedes bylby samochodem slabszym od Skody dopiero co wymyslonym, technologie w nim zawarte byly w powijakach, ale zajmowalby mniej miejsca w garazu a ceny bylyby takie jakie sa, to watpie czy teraz to porownanie zostaloby uzyte przez niektorych. W kazdym porownaniu Merc wygrywa ze Skoda oprocz ceny ktora jest adekwatna do tego co sie dostaje. LCD vs CRT odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 ciekawe ludzie zmnieniaja wlasnie crt na lcd... i co uwazasz ze w wiekszosci sa to jacys niedoinformowani obywatele co leca na marketing?? oj chyba nie... bardzo dlugo analizowalem za i przeciw zakupu lcd, czytalem artykuly, opinie, porownywalem obraz i zdecydowalem sie na lcd iiiii..... hmmm nikt nie zamienia lcd spowrotem na crt, a kazdy kto juz ma lcd bardzo je chwali... to tez jest jakis argument (nie mowie o wyjatkach bo takie zawsze sa) i co jakbys mial do wyboru crt 17" za 1100zl i lcd 17" za 3000zl to moze powiesz ze crt bys wzial ?? :lol: masz kase to kupujesz lcd, nie masz to narazie jednak crt zostaje, a jestem pewien ze wiekszosc osob posiadajacych crt zamienilaby je na lcd... wg. mnie te dodatkowe pieniadze za lcd sa warte zainwestowania a i jeszcze jedno... ty starasz sie uswiadomic ludziom co maja lcd ze popelnili blad je kupujac ?? 8O ..... przeciez wiekszosc z nich przesiadla sie wlasnie z crt na panela i sa bardzo zadowoleni..... czy albo starasz sie odwiezc od kupna lcd ludzi sie z tym noszacych?? zreszta Kares zachowujesz sie prawie jak malkontent ;) ps. teraz amd zachwalasz 8O ?? i ganisz celerony ?? heh a jeszcze jakis czas temu odwrotnie bylo (jak miales celka)... pewnie zebys mial lcd to tez bys je zachwalal a ganil crt :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Rozrozniam celki 128kB od tualatinow. Powinienes rowniez to robic. Monitor LCD za 3k vs CRT za 1,1k ??? Smiesz sie ze mnie smiac ? Hallo, przeciez o tym walnalem ten watek !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Slaby obraz, kolory jak w 16 bitach, czern jak mgla, jedna rozdz. Ale co tam, wazne ze wzroku nie meczy. widzialem tez panele firmy prestigio i nie zrobily na mnie wrazenia m.in. z powodu tej "czerni jak mgly". "Jedna rozdzielczosc" to duza wada, czesto zmieniam nawet na 17" rozdzielczosc na 800x600, a czasem nawet na 1920x1440 by zobaczyc jak wyglada np. moja strona :-) na panelach czegos takiego poki co jeszcze nie uswiadcze "Kolor jak w 16 bitach" & "Slaby obraz" zalezy w jakim monitorze... choc na tej iiyamie qzyna zawiodlem sie... Po prostu tej niezaprzeczalnej zalety jaka jest "brak bolacych oczu" nie przebije nic. Chyba tylko to niektorych trzyma w swiadomosci, ze dobrze wybrali. Ciekawi mnie czemu za czasow gdy nie bylo LCD nikt nie narzekal na bolace oczy.rozumiem, ze to jakas dygresja do mojej wypowiedzi - otoz zaskocze Cie, przy moim monitorze nie bola mnie oczy... nawet dotychczas gdy siedzialem przed piecioletnim lg, ktory zadnych certyfikatow TCO nie oczy mnie nie bolaly!! Fakt - te wszystkie informacje/testy potwierdzajace wyzszosc paneli nad bankami nastawialy mnie pozytywnie do zakupu lcd... jednak kasy nie mialem i wolalem kupic bdb 17", a nie srednia 15" lcd... gdy zobaczylem omawiane wyzej monitory prestigio i iiyamy utwierdzilem sie w przekonaniu, ze dobrze zrobilem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 hehe dobra Kares ja wszystko rozrozniam :) ale stary forumowicz ze mnie a glupi, heh jeszcze normalnie jak pamietam to nikt cie nie przegadal :wink: co do lcd vs. crt to kazdego wlasny wybor i mozliwosci finansowe pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 probuje wczuc sie w sytuacje ze mam sporo sianka i bez bulu moglbym wydac zalozmy te 2500.biorac pod uwage ze mam duze biurko to LCD nie byl by mi potrzebny. przedewszysykim za tyle kapusty kupil bym sobie duzego CRT z max rozdzielczoscia 2000 i odswierzaniem np 120 przy 1600 ktory spelnial by wszystkie normy bezpieczenstwa i oczywiscie mozna by bylo ustawic idealnie obraz na srodku ekranu:) za to samo sianko kupil bym LCD o kiepskich parametrach.oczywiscie LCD o wiele fajniej wyglada,zajmuje mniej miejsca itp. LCD rzeczywiscie rzadzi ale dopiero za pare lat na dzien dzisiejszy o wiele lepiej kupic porzadny monitor CRT. ale jak kogos na LCD stac albo LCD byl mu naprawde potrzebny to pelen luz!!! przecierz to jego pieniadze i jego monitor. pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 pozwole sobie zacytowac mojego brata: jak bym mial kupic monitor za 1k i taki sam tylko mniejszy za 3k. to za 1k kupil bym monitor za 1k duze biurko a za ostatni tysiac pojechalbym w tatry i poogladal prawdziwe widoki a nie w jakims tam pudelku. musze przyznac ze brachol mnie zniszczyl tym tekstem.ale z tymi gorami to niezly pomysl. pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 2-ie godziny temu zrobiłem 500km i wreszcie go mam LCD 19" EIZO L767 cykałem się 2 m-ce czytając wypowiedzi o smużeniu, wyblakłych kolorach i innych pier*ołach - NIEPOTRZEBNIE siedzę od 2-ch godzin i szukam szczęki, która z wrażenia mi opadła napiszcie jaka gra jest najbardziej "zabójcza" dla LCD - muszę to smużenie w końcu zobaczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Wystarczy sobie przetestujesz tescikiem, ktory byl podany chyba w Twoim watku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Wystarczy sobie przetestujesz tescikiem, ktory byl podany chyba w Twoim watku.to już zrobiłem i zero smużenia tylko przy tym ostatnim kwadracie, który zapieprza najszybciej (biały na czarnym tle) zrywa lekko boki, ale w stojącym obok CRT (LG 17") te boki są bardziej poszarpane dla ciekawych: http://magi.pl/test.php?t=10 test on-line Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 2-ie godziny temu zrobiłem 500km i wreszcie go mam LCD 19" EIZO L767 cykałem się 2 m-ce czytając wypowiedzi o smużeniu, wyblakłych kolorach i innych pier*ołach - NIEPOTRZEBNIE siedzę od 2-ch godzin i szukam szczęki, która z wrażenia mi opadła napiszcie jaka gra jest najbardziej "zabójcza" dla LCD - muszę to smużenie w końcu zobaczyć w testach na smuzenie nie zauwazylem nic niepokojacego, natomiast w Call of Duty jest lekkie smuzenie. W innych grach tego nie mam. Panel to 19" Mag innovision. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 dla ciekawych: http://magi.pl/test.php?t=10 test on-line 8O 8O 8O 8O Teraz już się przekonałem. Nie jestem ślepy. Po prostu na moim panelu smużenie nie występuje 8O 8O 8O 8O (Miro FP 155! z czasem reakcji...50 ms - dane fabryczne) Chyba trafiłem na jakiś lepszy egzemplarz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Wystarczy sobie przetestujesz tescikiem, ktory byl podany chyba w Twoim watku. kolega chyba nie kupil monitora, zeby patrzec sie jak maupa w najbardziej pedzacy bialy kwadrat i uzalac sie, ze mu LCD smuzy w jednym jedynym tescie :P jesli to ma byc argument przeciwko LCD to wybacz, ale ludzie to nie szympansy siedzace w klatce, wpatrujace sie przez cale zycie w pedzacego na ekranie banana z predkoscia 400 pixeli na sekunde, ktoremu sie lekko rozmywa krawedz zoltej skorki :P chyba wazniejsze, zeby smuzenia nie bylo w grach i filmach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaplasaK Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Ten test to szit jakich malo, zalaczylem go i nie widze zadnego smuzenia na 19' Sony X93B, ale jak zalaczam jakis film, gre badz AutoCada to smuzy jak cholera (szczegolnie czrwone obiekty na szarym tle). Takze uwazam ze te wszystkie testy sa o kant tylka potluc. Narazie lcd nie dorownuje jakoscia obrazu crt'kom ale moze w przyszlosci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Test testem. Koles pisal, ze w monitorze LCD Mag Vision 19" chyba za 3,2k ma efekt smuzenia w CoD :D Dla mnie wada nie do przerobienia na 100 zalet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 poprostu zly model wybral ze mu smuzy, a CRT tez mozna kupic ze efekt pompowania bedzie, geometrii nie da sie ustawic itd.. zawsze mozna zle trafic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Nie powiesz mi, ze w monitorze za 3,2 mozemy olac takie wady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 nie powiem :wink: , uwazam ze za 3,2tys nalezy wymagac juz od sprzetu zeby nie smuzyl, swoja droga to za 2tys nalezy wymagac zeby nie smuzyl czyli mag 19" spalony....w kwestii grania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 poprostu zly model wybral ze mu smuzy, a CRT tez mozna kupic ze efekt pompowania bedzie, geometrii nie da sie ustawic itd.. zawsze mozna zle trafic... jasne tylko ze te wady sa w tanich modelach monitorkow. Efekt pompowania dlatego bo do gownianych monitorow daja gowniane zasilacze... Geometria w gownianym monitorze owszem :D Teraz moje zdanie odnosnie LCD vs CRT. LCD chcialbym miec jak bym mial pelno kasy. Wtedy zakupil bym sobie jakiegos super drogiego i nie przejmowal sie niczmym. Tymczasem realia sa inne. Musialem wymienic monitor. Majac 1000zl kupowac LCD raczej nie ma sensu :P. Wiec kupilem CRT NEC FE791SB. Wrazenia: zerob zmeczenia oczu (przedtem 7 letni LG :lol: ), kolorki, ostrosc obrazu i kontrast nie do porownania z jakim kolwiek LCD nawet tym za 3k, geometria co tu duzo gadac wzorowa. Reasumujac, kupil bym LCD gdybym mial kase a to ze wzgledu na swoj wzrok i tylko dlatego kupil bym LCD. To jest jedyny argumen przemawiajacy za kupnem LCD. Inne zalety sa nieistotne... Moje mozliwosci pozwalaly na CRT ale musze pwoiedziec ze nie zaluje wogole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 pytanie do wszystkich zwolenników CRT: - powiedzcie co jest nie tak z tymi co się przesiedli na LCD, że prawie nikt nie chce wrócić do CRT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...