Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A ja tak sobie myślę, nad zakupem LCD

Mam za 2100zl LCD 17 cali (przeekątna widzialna 17cali)

Mam za 1400zl CRT 19 cali (przekatna widzialna 17,8cali)

I juz sam nie wiem

Myslalem o CRT, ale zaczynam myslec o LCD. Tylko naprawde nie wiem co będzie....ale wiem jedno bardzo duzo ludzi te LCD chwali, nikt nie rezygnuje. A cena, no sami popatrzcie, tu dla modeli LG. (900P i 1710B)

Powiem Wam szczerze, ze chyba sobie pozwole na ten zakup, ale nie dlatego ze jestem jakims bogatym czlowiekiem, czy cos.

Dla mnie LCD ma same zalety poza:

*widocznosc obrazu

*no i te rozmazywanie sie obrazu w niskich rozdzielczosciach.

No w zasadzie tyle chcialem powiedziec.

Jak cos chcecie to doradzcia, mozliwe ze Kaeres zmienisz moje podejscie do problemu......

I powiedzcie mi co mam kupic zdrowszego na oczy, niz LCD.

BO mnie oczy zawsze piekly, od 1994 roku bez zmiennie. Chce sprobowac poczuc sie komfortowo przed monitorem.

A tu sciezka do mojego problemu:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=64786

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie wrocilem ze sklepu gdzie moglem zobaczyc model panela ktory zostal mi polecony ''LG Flatron L 1511S''.Powiem tak,zeby przekonac sie na wlasnej skorze poprosilem zeby gosc podlaczyl go to kompa i zrobil jakis test na grafike,zrobil to za pomoca 3dmark,podczas testu nie widzialem zadnych smuzen.Mam pytanie czy tego typu test jest w pelni wiarygodny czy powinienem opierac sie na czyms jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak cos chcecie to doradzcia, mozliwe ze Kaeres zmienisz moje podejscie do problemu......

Nie, nie bede zmienial Twojego podejscia.

Źle mnie zrozumiałeś, cały czas szukam dobrego rozwiazania.

I narazie naprawdę sklaniam sie ku CRT >> cena.

Ale mysle ze w przyszlosci bede mial LCD, tylko kiedy?

Oto jest pytanie.

Dexa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 lata temu jako jeden z pierwszych w bloku mialem CRT 17" 1600x1200 ladnie wymiatal... dozbieralem zeby tylko nie kupowac 15"

- bylem z niedo dumny :)

nadszedl czas w listopadzie ... rowniez zaparlem sie ze nie kupie 15"LCD

i jestem zadowolony 17" rozdzialka 1280x DVI, nie widze zeby mi gry smuzyly ani inne stereotypy ktore tak w testach strasza :)

podsumowujac, lepiej kupic CRT 17" niz jakiegos LCD 15"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega mój zapodał sobie lcd sony za 3k papieru 17".No i spoko - nikt nie powie, że wzrok sobie przed nim psuje.Ale jak patrzę na beznadziejny obraz w grach, nawet z włączonym AAx6 i Anizox16 to tragedia jest, bo na gf2mx lepszy obraz jest.Wygładzanie krawędzi działa, bo jak się to wyłączy, to dopiero pixeloza jest.W życiu bym nie kupił lcd, nawet jakby był w tej samej cenie co crt.Mam od 3,5 roku Samsunga tego co w sigu, na 100Hz leci cały czas i ok 8h dzienie przy nim spędzam.Wzrok mam git i oczy mnie nie bolą.Jak za 10 lat od tej pory będę miał LCD - to stawiam każdemu tutaj forumowiczowi browara - niby mało, ale to dla mnie ponad 10k bornxów do postawienia.Oczywiście sytuacja taka nie zaistnieje, bo pograć czasem w coś lubie, a do tego lcd się nadaje jak syrenka na wyścig Le Mans.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi