radosuaf Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Mam nadzieję, że nikt mnie nie zglanuje za ten temat ;). Pytanie brzmi: czy przy reszcie sprzętu jak w podpisie opłaca się wymieniać płyte na enforsa? Zakładam, że pchnąłbym ją za 170, a kupiłbym Epoxa 8RDA3I za 305 albo Abita NF7 za 335, więc koszt ok. 160 zł. Jak myślicie? A może inną płytę polecicie (Soltek, MSI). Tylko, żeby TANIO było i nie ECS ;). Oczywiście pełne spektrum opcji do kręcenia proca ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 opłaca sie jak najbardziej resztę sprzętu masz spoko a do tego 2 kostki ramu czyli dual ddr będzie to juz kolejne kilka procent do przodu w wydajności :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Bierz Abita NF7, jezeli oc to MSI odpada :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgadzam sie z poprzedmówcą, bierz Abita NF7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 To się zgadaliśmy co do płyty... A jeśli chodzi o sensowność wymiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 To się zgadaliśmy co do płyty... A jeśli chodzi o sensowność wymiany? Dokładnie to że nf2 jest lebszy to nie oznacza że wzrost wydajności jest tak duży aby warto było ją kupować, IMHO warto poczekać na KT880 i zobaczyć co ona zaprezentuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Ja wymienialem kt400 na nf2 (GA 7VAX) i powiem ci ze nie warto wydawac tej kasy... jedyny wg. mnie plus tej plyty to mozliwosc ustawienia fsb pow 200.. przyrost wydajnosci w 3D marq jest znikomy i nie przekracza 200(a moze to dlatego ze przeinstalowalem windowsa... 8) ) Ja na twoim miejscu powaznie zastanowil bym sie czy jest sens pakowac jeszcze kase w plyty pod soc A... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 tez sie zastanwialem nad zmiana KT333 na nForce2 ale dla tych paru Mhz wiecej, kilku procentowego wzrostu wydajnosci i paru ptk wiecej w 3dMarku nie warto 8) Lepiej poczekac na cos nowszego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Ja właśnie kupiłem Abita na KT333 i jestem zadowolony. Wprawdzie odczyt z pamięci nie powala, bo 2200MB/s przy 333MHz i timingach 6-2-2-2, ale nie można narzekać. Może jak bedą lepsze pamięci to bedzie lepiej. Ogólnie płytka super. Dałem 170zł i nie widze sensu dopłacać do droższych płyt na NF2. Te płyty są dla tych co biją rekordy w kręceniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 moim zdaniem zmienianie mobo o klase wyzej np kt333/400 na nforce2, nie ma duzego sensu, moze warto przemyslec ta sprawe i pieniadze przeznaczyc np na wc :), poczzekac pewnie a wakacje wyjda nowe plytki, z jeszcze leprzymi rozwiazaniami i mozliwosciami, a nforce 2 stanieje. Poprzegladaj testy, poczytaj, na forum jest ogromna ilosc informacji o plytach, nie spiesz sie :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Problem polega na tym, ze obecna gryzie sie z tunerem tv... I jesli sytuacja sie ne rozwiaze to albo bede musial wymienic plyte, albo tuner :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...