Skocz do zawartości
ModdingKing

Project Toxic Revolution *56k warrning

Rekomendowane odpowiedzi

widzę że topic się rozwija i bardzo dobrze wkońcu może ludzie będą mieli porządek budzie :D jak narazie ukryłem all kable zostało mi ukryć 1 kabelek ale chyba se go podaruje :D

Jeżeli chodzi o dalszą modyfikację już aerogate siedzi w budzie a jest przerobiony w zaślepce 5,25" i wygląda cool buda od dołu też podświetlona na żółto co daje super efekt w nocy :D zszedłem narazie do 30dB głośności w obudowie ale jeszcze nie pozbyłem się 2 wentylatorów bo cały czas nie ma WC

Jeszcze jedno bardzo dużo przemyśleń miałem na temat malowania budy areografem i doszedłem do wniosku że jednak będzie ona malowana ciut inaczej ale pokażę to dopiero ja będzie HDD. Efekt myślę, że będzie lepszy od poprzedniego no i mniej pracy dla kolegi który maluje mi to.

Zostało jeszcze dużo do zrobienia ale to od poniedziałku zacznę robić. No i jeszcze zawita do mnie lustro w obudowie na dole bo podoba mi się efekt odbicia a poza tym pomoże na rozproszenie mi bardziej światła UV z katod. Ogólnie zaczyna to nabierać ładnej konstrukcji moda. Dużo prac mnie czeka jeszcze nad przednim panelem bo wygląda bardzo na serię czego nie lubię ale to już kwestja ostatnich poprawek i modyfikacji przed finałem :D widzę że topic się rozwija i bardzo dobrze wkońcu może ludzie będą mieli porządek budzie :D jak narazie ukryłem all kable zostało mi ukryć 1 kabelek ale chyba se go podaruje :D

Jeżeli chodzi o dalszą modyfikację już aerogate siedzi w budzie a jest przerobiony w zaślepce 5,25" i wygląda cool buda od dołu też podświetlona na żółto co daje super efekt w nocy :D zszedłem narazie do 30Db głośności w obudowie ale jeszcze nie pozbyłem się 2 wentylatorów bo cały czas nie ma WC

Jeszcze jedno bardzo dużo przemyśleń miałem na temat malowania budy areografem i doszedłem do wniosku że jednak będzie ona malowana ciut inaczej ale pokażę to dopiero ja będzie HDD. Efekt myślę, że będzie lepszy od poprzedniego no i mniej pracy dla kolegi który maluje mi to.

Zostało jeszcze dużo do zrobienia ale to od poniedziałku zacznę robić. No i jeszcze zawita do mnie lustro w obudowie na dole bo podoba mi się efekt odbicia a poza tym pomoże na rozproszenie mi bardziej światła UV z katod. Ogólnie zaczyna to nabierać ładnej konstrukcji moda. Dużo prac mnie czeka jeszcze nad przednim panelem bo wygląda bardzo na serię czego nie lubię ale to już kwestja ostatnich poprawek i modyfikacji przed finałem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dasz dokładniejsze fotki jak poukrywałeś kable

pewnie da jak hdd mu wroci ;]

Tak jak tylko wróci mi HDD !

A jeżeli chodzi o moda przeglądałem dużo stron i kilkanaście pomysłów wpadło mi dzięki takim stronką jak

http://www.thebestcasescenario.com/ czy http://www.bit-tech.net

dlatego mod się rozwija i nie będzie stał w miejscu. A do zmian koloru natchneło mnie to, że powoli kolor niebieski stał się standartem a moja buda nie będzie standartem ona ma być jedyna w swoim rodzaju powiem krótko pod projekt do tego co zrobiłem będzie typowym reaktorem atomowym :) z wyciekami radioaktywnymi wszystko aktywne będzie UV i reczna robota jeżeli chodzi o rzeźbienie i malowanie poneważ część bę?zie malowana pędzelkami :) by oddać realistyczne części maszynerii radioaktywnej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty tp masz łep az sie boje o moje oczy bo jak one to zobacza to wiecej nie spojża na moją bude

Power powiem krótko chcem pokazać jak można zrobić super moda ! który będzie pokazaniem moich zdolności modderskich :D podziwiam G-Gnome, ZapWiazarda i innych z zachodnich moddyfikacji. Oni oczywiście mają większe pole manewru bo mogą wszytko kupic co chcą a my w Polsce mamy bardzo duże trudności z kupieniem czego kolwiek lub jak już jest to cena jest bardzo zaporowa. Ale ja mam nadzieję sobie z tym poradzić i brnąć dalej przez niedogodności i skończyć ten projekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni oczywiście mają większe pole manewru bo mogą wszytko kupic co chcą a my w Polsce mamy bardzo duże trudności z kupieniem czego kolwiek lub jak już jest to cena jest bardzo zaporowa. Ale ja mam nadzieję sobie z tym poradzić i brnąć dalej przez niedogodności i skończyć ten projekt

Ośmielam się stwierdzić - pi...licie Hipolicie. Czego ci niby brakuje? Świecących wiatraczków? Plakatówek? Kolorowych lampek? Blaszek o określonych właściwościach? Części komputerowych?

"W tej Polsce nic nie można dostać" - powiedział miłośnik dłubania przy kompach składając kolejne zamówienie na trzy katody, wiatrakator z wyższej półki, farbki do wielkanocnych jajek i procka z zieloną moszną czy też jądrem wykonanego w technologii 98 nm.

Nie ogarniam. Żeby tu dalej najwyższym osiągnięciem było Pentium 2, a po kolorowe świecidełka i 16MB RAMy SIMM trzeba by było jeździć do Reichu albo Juesej, to rozumiem - Polska ciemnogród i Azja. Ale stragany nawet w pomniejszych wioskach uginają się pod mnogością "akcesoriów do tuningu" i różnych tam AMDvsPentiumów, których nawet nie trzeba kupować za czarnorynkowe dolary, więc o co chodzi? Że Jankesi więcej zarabiają, ergo za średnią krajową mogą kupić więcej Radeonów na wagę niźli przeciętny Lechita?

I podstawowa sprawa - pola manewru jeśli o dłubanie przy kompie nie ogranicza moim nieskromnym zdaniem wybór w sklepach albo ilość posiadanych środków płatniczych, tylko takie tam staroświeckie bzdety jak inwencja, zdolności manualne (albo pedualne, zależy kto jaką kończyną śrubki przykręca) i pomysły z jajem. No, ale ja jestem ze wsi i mam Pentium 2 :>

Jeszcze tylko kwestia formalna (niektórzy powiedzą - przypieprzaczka) - ile razy zmienisz jeszcze tytuł wątku, zanim ukończysz swe dzieło wyczekiwane jak widzę bardziej niż nadejście Mesjasza? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni oczywiście mają większe pole manewru bo mogą wszytko kupic co chcą a my w Polsce mamy bardzo duże trudności z kupieniem czego kolwiek lub jak już jest to cena jest bardzo zaporowa. Ale ja mam nadzieję sobie z tym poradzić i brnąć dalej przez niedogodności i skończyć ten projekt

Ośmielam się stwierdzić - pi...licie Hipolicie. Czego ci niby brakuje? Świecących wiatraczków? Plakatówek? Kolorowych lampek? Blaszek o określonych właściwościach? Części komputerowych?

"W tej Polsce nic nie można dostać" - powiedział miłośnik dłubania przy kompach składając kolejne zamówienie na trzy katody, wiatrakator z wyższej półki, farbki do wielkanocnych jajek i procka z zieloną moszną czy też jądrem wykonanego w technologii 98 nm.

Nie ogarniam. Żeby tu dalej najwyższym osiągnięciem było Pentium 2, a po kolorowe świecidełka i 16MB RAMy SIMM trzeba by było jeździć do Reichu albo Juesej, to rozumiem - Polska ciemnogród i Azja. Ale stragany nawet w pomniejszych wioskach uginają się pod mnogością "akcesoriów do tuningu" i różnych tam AMDvsPentiumów, których nawet nie trzeba kupować za czarnorynkowe dolary, więc o co chodzi? Że Jankesi więcej zarabiają, ergo za średnią krajową mogą kupić więcej Radeonów na wagę niźli przeciętny Lechita?

I podstawowa sprawa - pola manewru jeśli o dłubanie przy kompie nie ogranicza moim nieskromnym zdaniem wybór w sklepach albo ilość posiadanych środków płatniczych, tylko takie tam staroświeckie bzdety jak inwencja, zdolności manualne (albo pedualne, zależy kto jaką kończyną śrubki przykręca) i pomysły z jajem. No, ale ja jestem ze wsi i mam Pentium 2 :>

Jeszcze tylko kwestia formalna (niektórzy powiedzą - przypieprzaczka) - ile razy zmienisz jeszcze tytuł wątku, zanim ukończysz swe dzieło wyczekiwane jak widzę bardziej niż nadejście Mesjasza? :>

Trochę cię nie rozumię ale to szczegół a jeżeli chodzi o zasobność Polski w środki do moddingu budy to miałem na myśli środki do extremalnego modingu a nie katodki wiatraczki i okrągłe kabelki + szybka ja z tego wyrosłem a sam się przekonasz jak dam zdjęcia. Jeżeli jestes taki mądry znajdz mi w Polsce to :

Dołączona grafika

będę narawdę wdzięczny na zachodzi to kosztuje różnie od 3$-5$ w zależności od ilości w ml :)

A tytuł zmieniam moda to chyba moja sprawa wkońcu to mod :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będę narawdę wdzięczny na zachodzi to kosztuje różnie od 3$-5$ w zależności od ilości w ml :)

3-5$ to zaporowa cena? Nawet z kosztami wysyłki rzędu (niech im będzie) 10$? Błagam :>

Znaleźliby się tu zapewne humanoidzi z szeroko pojmowanego Zachodu. To takie trudne dogadać się, iżby bawiąc w Tesco dorzucili do koszyka to i owo, za czem wysłali owoż do cię, rzecz jasna za odpowiednie środki płatnicze?

Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi co się ma. Umyśliłeśli pomazać to i tamto rdzą w spray'u, jak mniemam? A czegoś własnym przemysłem nie można wyczarować, tylko zaraz kup i kup? Wiesz, jakąś chemią wywołać rdzę lubo patynę. Kajś czytałem, jak i gdzie takie coś wykonują, ale nie pomnę już.

Szkoda tylko, że ta żelazna konsekwencja przenosi się na twe poczynania - jednego BlueVisionStarteda jużeś porzucił, smaku gawiedzi po próżnicy narobiwszy. Miałżebym mniemać, iże z omawianym tak szeroko NewBlueVisionStartedem też tak będzie, azali zbyt daleko w przyszłość wybiegam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3-5$ to zaporowa cena? Nawet z kosztami wysyłki rzędu (niech im będzie) 10$? Błagam :>

Znaleźliby się tu zapewne humanoidzi z szeroko pojmowanego Zachodu. To takie trudne dogadać się, iżby bawiąc w Tesco dorzucili do koszyka to i owo, za czem wysłali owoż do cię, rzecz jasna za odpowiednie środki płatnicze?

Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi co się ma. Umyśliłeśli pomazać to i tamto rdzą w spray'u, jak mniemam? A czegoś własnym przemysłem nie można wyczarować, tylko zaraz kup i kup? Wiesz, jakąś chemią wywołać rdzę lubo patynę. Kajś czytałem, jak i gdzie takie coś wykonują, ale nie pomnę już.

Szkoda tylko, że ta żelazna konsekwencja przenosi się na twe poczynania - jednego BlueVisionStarteda jużeś porzucił, smaku gawiedzi po próżnicy narobiwszy. Miałżebym mniemać, iże z omawianym tak szeroko NewBlueVisionStartedem też tak będzie, azali zbyt daleko w przyszłość wybiegam?

dlatego napisałem że teraz nazwa jest nie najważniejsza tylko mod a że zmienił się troche kolor to nie znaczy że zmieniam moda robię cały czas bude antca :) wiec głupie gadanie to jest no cóż czekanie jest męczące ale będzie warto by zobaczyć co nie co. Sam się o tym przekonasz :)

A jeszcze jedno zmieniłem modda troche tylko z jednego zwględu w 80% by standartem czyli katodki itp ja tego nie chcę chem czegoś wiecej i dlatego się zmienił a poczytaj se pierwszy post w tym temacie pisze że może ulec zmianie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać mam już HDD !!!!

Ale ok teraz fotki :)

Narazie starsze :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

No po zmianie kilku ważnych aspektów :)

Dołączona grafika

To mały plan przedniego panelu chodz jeszcze dojdzie tam parę rzeczy

Dołączona grafika

Z tej pieprzowniczki będę robił muj mały reaktor :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tu zrobiony prawie bo jeszcze trochę mu brakuje :P

Dołączona grafika

Przymiarki .....

Dołączona grafika

Z radioaktywnym płynem :wink:

Dołączona grafika

Zaczynamy malować :) by uzyskać rdzę

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pomalowane

Dołączona grafika

CZas ciąć bude :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Szpachlowanko

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Przymiarki :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

NEXT szpachlowanie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Next szpachlowanie

Dołączona grafika

Czyszczenie grrr strasznie męczące

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

No i koniec narazie zdjęć

Next już wkrótce będą bo cały czas modzik się robi. Jeżeli chodzi teraz o wytłumaczenie kilku rzeczy w tym zasobniku będzie przepływać płyn z WC pędzie to podświetkone 2x dioda UV i podłączone albo do HDD lub do Power Led jeszcze sie zastanawiam.

No uff wkońcu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem jedno ta pieprzowniczka pomalowana na rdzawy kolor wygląda paskudnie:( , reszta jest super:)

Popieram kolege jest to kopnięty pomysł wycinać w taiej ładnej budzie jak Antec taki paskudny otwór nie wiem jak Thorn chce usunąć tel klej, gips ta masa na przodzie obudowy nie wiem co ale mi się nie podoba ale to nie mi ma się podobać tylko jej właścicielowi. Może jak wszystko będzie gotowe będzie to lepiej wyglądać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem jedno ta pieprzowniczka pomalowana na rdzawy kolor wygląda paskudnie :( , reszta jest super :)

he he takie były moje przewidywania ale cóż narazie to kawałek moda więc nie wszystko można sobie wyobrazić ale jak popłynie woda aktywna UV to zobaczysz efekt wtedy no i panel trzeba pomalować bo to też psuje efekt ale powolutku będzie widać co zamierzam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Wiedziałem, że tak to się skończy... :(

W tym momencie, Thorn, bardzo straciłeś w moich oczach... Najpierw Project Blue Vision - zapowiadało się świetnie, ale przerwałeś z niewiadomych przyczyn pracę... Później nowa buda, a wraz z nią nowy pomysł na moda. Malowanko pierwsza klasa - wszyscy czekali na postęp prac... I co dostali??? Pieprzniczke upaćkaną ohydną, broząwą farbą, wepchniętą we front tej jakże pięknej budy...

A najgorsze jest to, iż prawdopodobnie ta modyfikacja też nie zostanie należycie zakończona i za kilka tygodni dowiemy się o Twoim zupełnie nowym, wspaniałym pomysle, o którym usłyszy cały świat....

Trochę konsekwencji... nic więcej...

Ech.. a miało być tak pięknie...

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sadze ze Thorn idzie w kierunku czegos takiego: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=52568 - BlackMesa HL2 Przyznaje sie bez bicia, ze MI się to nie podoba. Ale o gustach podobno się nie dyskutuje...

Osobiście wole albo metalowo-minimalistyczno-techniczno-blyszczace, albo rustykalno-drewniane. Ale tyle ile osób tyle opinii jak sadze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sadze ze Thorn idzie w kierunku czegos takiego: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=52568 - BlackMesa HL2 Przyznaje sie bez bicia, ze MI się to nie podoba. Ale o gustach podobno się nie dyskutuje...

Osobiście wole albo metalowo-minimalistyczno-techniczno-blyszczace, albo rustykalno-drewniane. Ale tyle ile osób tyle opinii jak sadze...

nie do końca ale widziałem tego moda :D i właśnie dzięki nie mu dowiedziałem się jak zrobić rdzę. Ale ja tak budy nie zrobię moja będzie inna można powiedzieć całkowicie ale to już wkrótce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na jaki kolorek jedziesz tego  aerogata 2???????

więc na 100% taki jak obudowa będzie malowana. Ale jeżeli chodzi o obudowe żona mi się nie zgodziła na kolor zielony :( chodź żony się nie słucham w kwestii modowania przeważnie :wink:

ja chciałem ten kolor

Dołączona grafika

a ona mi radzi ten

Dołączona grafika

to jest kolor purpurowy metalik z domieszką perły drobnoziarnistej mieni się podobnie jak kameleon

ehhh i nie wiem co robić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...