Dozeer Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 http://sirius.pl/news.php?id=3088 chcę wiedzieć co sądzicie o tego typu chłodzeniu... a może ktoś zna linka do testów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Nie wiem jak w praktyce (pewnie średnio) ale wygląda nieziemsko!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Wg mnie nic rewelacyjnego pompa 300 l/h H=0.5 m czyli Aquaszut 600 jest wydajniejsza http://www.joyong.com/main/1201.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Wg mnie nic rewelacyjnego pompa 300 l/h H=0.5 m czyli Aquaszut 600 jest wydajniejszahttp://www.joyong.com/main/1201.htm ale właśnie przewagę to chłodzenie ma nad innymi, że niewymaga wiatraków w przeciwieństwie do innego typu chłodznic. Przez co oczywiście jest cichsze... do tego ten nieziemski wygląd. Ja czekam tylko na testy :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 ale właśnie przewagę to chłodzenie ma nad innymi' date=' że niewymaga wiatraków w przeciwieństwie do innego typu chłodznic. Przez co oczywiście jest cichsze... do tego ten nieziemski wygląd. Ja czekam tylko na testy :o[/quote'] 8O A to nie mozesz sobie zrobic passiva? Myslisz, ze wydajnosc tego zestawu bedzie dobra? Ja raczej watpie, ale przyznaje, ze go nie mialem, wiec wypowiadam sie na oko. Wyglad... w koncu to zalman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 ale ( mi ) tu chodzi ogółnie o wygląd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 A mnie zainteresowało to coś na weżyku- czyżby jakiś wskaźnik przepływu? Ciekawe na jakiej zasadzie to działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 A mnie zainteresowało to coś na weżyku- czyżby jakiś wskaźnik przepływu? Ciekawe na jakiej zasadzie to działa...to chyba zwykła złączka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Ladnie wyglada, ale hipwer wydajnosci to bym sie nie spodziewal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Moim zdaniem kolejny piekny i DROGI gadzet . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 też mi sie wydaje wykonanie 1 klasa ale wydajność już nie najlepsza ale zapewne CISZA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 ja tylko czekam na testy tego cudeńka... bo mnie strasznie korci zeby to miec bo wygląd totalny bajer ciekawe jak sie ma sprawa WYDAJNOŚCI! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Jak narazie jeśli chodzi o produkty dużych i znanych firm , to w 99% przypadków im coś ładniej wygląda tym ma gorszą wydajność :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 pomijam fakt, ze kosztuje to 1k pln ale gdzie to ma pompe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Na pewno siedzi w tej kolumnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voor Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 A mnie zainteresowało to coś na weżyku- czyżby jakiś wskaźnik przepływu? Ciekawe na jakiej zasadzie to działa...to chyba zwykła złączka...Zlaczka to nie jest ,a juz na pewno nie zwykla ;) Moim skromnym zdaniem wyglada to na prosty przeplywomierz. Dziala prosto jak cep :lol: : sila hydrodynamiczna cieczy (zalezna od predkosci i gestosci) podnosi przelotowy plywak. Sila ma okreslony zakres wartosci a plywak okreslona powierzchnie czolowa na ktora dziala ta sila :arrow: wiec powinno dzialac. W rurce o stalym przekroju taki plywak po przekroczeniu pewnej predkosci cieczy unosi sie i "plynie z pradem", wiec moze tylko wskazywac ze przeplyw (predkosc * przekroj ) osiagnal dana wartosc. A jak zaprojektowac to urzadzonko zeby plywak na pewnej wysokosci sie zatrzymywal wyznaczajac wartosc przeplywu?? :arrow: kanal plywaka powinien sie rozszerzac ku gorze. Jesli kanal plywaka bedzie zwiekszal swa srednice ,predkosc cieczy i sila hydrodynamiczna bedzie sie zmniejszac i na pewnej wysokosci plywak "zawisnie"... Zeby nie bylo za latwo nalezy jeszcze uwzglednic sily powstajace na skutek lepkosci dynamicznej wody Skoro sa juz zalozenia konstrukcyjne i znane zaleznosci ,wystarczy policzyc i gotowe :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 KUrcze szkoda ze wydajność tego nie bedzie tak powalająca jak wygląd :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...