Skocz do zawartości
kostek11

Marne wyniki Radeon 9800 (non pro) GeXcube

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak w temacie, podkręcić się nie da. Rdzeń można, jak na jbardziej, nawet do 425 (z 380), ale pamięć ani drgnie. Default jest 290, i więcej sie nie da. To znaczy da sie, ale nawet podniesienie do 297 powoduje wyskakiwanie takich kropek i plamek składających się z tych kropek w 3d Marku 2003 i grach. Lipna grafa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

jak w temacie, podkręcić się nie da. Rdzeń można, jak na jbardziej, nawet do 425 (z 380), ale pamięć ani drgnie. Default jest 290, i więcej sie nie da. To znaczy da sie, ale nawet podniesienie do 297 powoduje wyskakiwanie takich kropek i plamek składających się z tych kropek w 3d Marku 2003 i grach. Lipna grafa  :(

..moze sie jednak da :) ja rowniez jestem posiadaczem karty geXcube'a tylko ze 9600XT i mialem podobny problem. na dzien dzisiejszy karta ma sie dobrze a wynik ma calkiem przyzwoity. a moje problemy byly tej samej natury co twoje. jak sobie z nimi poradzilem? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=61830&highlight= ..i zauwazylem ze karty z tej stajni maja wlasnie taki zonk. glowa do gory i probuj :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

jak w temacie, podkręcić się nie da. Rdzeń można, jak na jbardziej, nawet do 425 (z 380), ale pamięć ani drgnie. Default jest 290, i więcej sie nie da. To znaczy da sie, ale nawet podniesienie do 297 powoduje wyskakiwanie takich kropek i plamek składających się z tych kropek w 3d Marku 2003 i grach. Lipna grafa  :(

..moze sie jednak da :) ja rowniez jestem posiadaczem karty geXcube'a tylko ze 9600XT i mialem podobny problem. na dzien dzisiejszy karta ma sie dobrze a wynik ma calkiem przyzwoity. a moje problemy byly tej samej natury co twoje. jak sobie z nimi poradzilem? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=61830&highlight= ..i zauwazylem ze karty z tej stajni maja wlasnie taki zonk. glowa do gory i probuj :D

Dzięki za poradę, ale kombinuję, kombinuję i nic, może cóś źle robię ?? Co miałeś na myśli pisząc że trzeba się wstrzelić w odpowiednie taktowanie ? Czy wtedy trzeba mieć obniżone taktowanie rdzenia ?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdr.

Kostek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za poradę, ale kombinuję, kombinuję i nic, może cóś źle robię ?? Co miałeś na myśli pisząc że trzeba się wstrzelić w odpowiednie taktowanie ? Czy wtedy trzeba mieć obniżone taktowanie rdzenia ?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdr.

Kostek

rdzeń nie ważny w moim przypadku (oczywiscie w rozsadnych zakresach :)). mozna go wczesniej przetaktowac ale to nie ma znaczenia bo przy oc rdzenia (w gore czy w dol) nic zlego (zadnych kropek czy kresek) nie doswiadczylem. natomiast w pamieci trzeba wlasnie sie wstrzelic. jedz kolejno z wartosciami na skali ale pamietaj ze po kazdej nie trafionej proobie czeka Cie reset bo inaczej to nie ma sensu. tak wiec sa kropki = trzeba odpalic kompa ..i tak do zajeb.. ;) jak jush znajdziesz sobie wartosc przy ktorej za pierwszym podejsciem nie wyleca kropki czy kreski to sobie ja dobrze zapamietaj bo zawsze z kreceniem bedziesz musial startowac wlasnie od jej ustawienia. pocieszajace jest to ze jak jush ja ustawisz to pozniej mozesz mieszac jak sobie chcesz i zadne kropki czy kreski nie wyskocza ...no chyba ze przesadzisz z oc 8) do dziela :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi