Skocz do zawartości
hal_9k

Chłodzenie BOX, ciekawostka

Rekomendowane odpowiedzi

Od niedawna mam BOXową wersję procka (Barton 2500+) na radiatorku była naniesiona taka substancja termoprzewodząca.. wygląda jak popielata plastelina. Na tym wynalazku miałem max 48-49 bez obciążenia i ok 53 na maxa. Posmarowałem to teraz pastą którą miałem (titan srebro) i okazuje się ze teraz mam 50-51 bez obciązenia a z obciązeniem około 55, zastanawiające, bo sądziłem że to co dają w boxie to jakiś niespecjalny wynalazek. Miał ktoś podobną sytuację? I jak się ma ta BOXa "pasta" do innych, np tak zachwalanych ceramique itp. O tamtych pastach postów już było sporo i też testy na tweaku są :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasty w chwili obecnej jest niedużo a temperatura jaka jest taka jest :/ dśivne :) ale nie będę narazie rozbebeszał kompa bo mam nieszczęśnie tak obudwę zrobioną że nie mam jak śrubociąga włozyć aby zdjąc zapinkę z socketa i zdjąc radiator, niestety zasilacz mi zawadza, muszę go dać wyżej :) miejsca jest na niego od groma bo to big tower :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 tygodni nie ma co czekac, albo jest ok od razu przynajmniej 1-2C mniej albo juz wogoole nie bedzie.

Powinienes przed nazlozeniem nowej pasty bardzo dokladnie oczyscic spod radiatora i samego procka. Najlepiej rozpuszczalnikiem/alkoholem jakims do tego srajtasma sie bardzo nadaje lub waciki do twarzy. Jak wszystko bedzie ladnie i staranie wyczyszczone i osuszone, naloz minimalna warstwe na jadro i pozniej ciut wiecej na radiator...

Jezeli po tym zabiegu bedziesz mial wyzsze temp to nie wiem...

Pamietam mi kiedys zdjelo 4C z proca oczyszczenie radiatora z kurzu po zaledwie 1 miesiacu uzytkowania... !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi