wodzian Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 witam, mam problem z wyborem pamięci, moje beznadziejne elixiry sypią błędy w memteście i wogole kupa:/ słyszałem że nowe Twiny są do kitu a na twisty nie mam kasy...:/ narazie starczy mi 256 mam na to przeznaczone 22x zł. Odpada kupowanie na allegro itp. co najwyzej sirius, komputronik i inne tego typu sklepy;] jakie pamięci w tej cenie polecacie??? ps: więcej niz 220MHz nie będe od nich wymagał ale chciałbym żeby na 200 chodziły z tymi timingami 11-2-2-2 albo chociaz 11-2-2-2,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulPlaski Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Może temat już oklepany ale szukaj hynix i arest (to nie reklama) ale najlepsza cena na te pamięci i oczywiście sklep (gwara). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 no hynixy są odpowiednie do wysokich fsb ale za to nie bardzo lubią niskie timingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodzian Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 no to co mam brać??;] najlepiej podajcie od razu linki ze sklepem w którym można dostac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Hynixy sa tutaj lub zajrzyj na gielde tweaka. Ogolnie za ta kase nic lepszego nie dostaniesz. Kreca sie wysmienicie (oczywiscie zalezy od sztuki), ale timingami nie zachwycaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodzian Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 hmmm ale mi nie potrzebne jakieś taktowania 250 albo cos;D co powiecie o kingmaxach 433 cl2,5 4,6 ns?? czy zjade na nich na 200 do timingow 11-2-2-2,5 albo 2 ?? z podniesionym napięciem oczywiście:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 ktos moze kupowal ostatnio te hynixy do krecenia i moze cos powiedziec o nich wiecej niz to ze zdrozaly 30 zl ? myslalem zeby 2ga kosc dorzucic i nie chcialbym sie naciac na jakas slabsza /edit slabsza czyli taka ktore nie chcialaby sie wkrecic na wysokie fsb >>240 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 hmmm ale mi nie potrzebne jakieś taktowania 250 albo cos;D co powiecie o kingmaxach 433 cl2,5 4,6 ns?? czy zjade na nich na 200 do timingow 11-2-2-2,5 albo 2 ?? z podniesionym napięciem oczywiście:] NIe masz szans na takie timingi przy kingmaxach.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 nie chce jakos kingmaxow wychwalac ale moje chodza do 210 mhz na cl 2 przy napieciu 2,77 volta, max jaki uzyskalem bez absolutnie zadnych bledow w prime czy goldmemory to 230 mhz przy cl 2,5 ( 2,77 volta) .Wiec nie pisz tak kategorycznie zle o kingmaxach. Wszytko zalezy od kosci. Ostatnio puszczalem kosc nowke sztuke ze sklepu na 221 mhz cl 2,5 bez zadnych problemow synchro w dualu. Mysle wiec ze po "rozruszaniu" 433 mhz kosci dadza rade spokojnie na cl 2,5 i 440 mhz . No chyba ze wyjatkowo kiepsko trafisz , ale to juz jest jak ze wszystkiki elementami kompa, zalezy od serii i modelu . Jezeli twoje nie ida wyzej to moze jakas slaba seria akurat?? Nie sa to najszybsze pamieci na seryjnych timingach ale kreca sie calkiem niezle ( napewno duuuuuzo lepiej od value ramow kingstona , w ktorych nawet cl na 2,5 nie moglem zmniejszyc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...