szpaker Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Mam zainstalowne Windowsy 98 SE, posiadam procesor AMD 300 Mhz, 128 RAM, kartę graficzną 4 MB. Chicałbym na tym sprzęcie płynnie odtwarzać filmy. W związku z tym co należałoby zmienić w ustawieniach Windowsa i jakie programy zainstalować, żeby kolejne klatki filmu nie wląkły się za dźwiękiem. Sytuacje trochę poprawiłem instalując DirectX 9.0 b, program Allplayer i kodeki ffdshow, ale wciąż nie mogę płynnie oglądać filmów. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 ffdShow --> Configuration --> Przetwarzanie (Postprocessing): - metoda przetwarzania - Nic's (mplayer odznacz) - ustawienia ręczne lub standardowe - ustaw na minimum. Na takim sprzęcie nie będzie działać idealnie, ale będzie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Uuu, na takim sprzęcie to nie będzie chodziło płynnie, zwłaszcza przy nowych kodekach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 moj kumpel ma przerobiona wersje linuxa botowanego z plyty ktory laduje sie do ramu :) podobno na 150 mhz plynnie filmy chodza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 moj kumpel ma przerobiona wersje linuxa botowanego z plyty ktory laduje sie do ramu :) podobno na 150 mhz plynnie filmy chodza :) http://www.cinemix.coe.pl/index-pl.php Minimalne wymagania sprzętowe: * procesor Pentium MMX 200 MHz (lepiej K6/Celeron ~400 MHz - to zależy od filmów) * 32 MB RAM (może pójdzie na mniej) * karta graficzna PCI z 4 MB RAM zgodna z VESA 2.0 np.: Riva, ATI, S3, SIS * karta dźwiękowa ISA: zgodna z SB 16, SB AWE 32-64, Crystal CX4235 * napęd CD-ROM 12x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaker Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Nieprawodopodobne, ale filmy mogę oglądać bez problemu, dźwięk, napisy, obraz są na swoim miejscu. Film włączyłem na moim drugim komputerze, który ma 32 MB RAM, 300 MHz, 4 MB RAM i też pięknie się odtwarzał. Polecam przeczytanie jeszcze artykułu zamieszczonego na stronie http://www.cdrinfo.pl/software/artykuly/ar...=20040103225035. Dziękuję bardzo za pomoc zwłaszcza paulowi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...