<X@ERO> Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Cześć wszystkim Mam problem z moją kartą graficzną. Jak zabieram się za podkręcanie to mam kłopot z GPU karty. Standardowo ustawione jest taktowanie na 200Mh, a jak podkręcam ją chociaż o 1Mh to komp po chwili grania zawiesza się, czasem załapuje długiego laga, obraz zaczyna się wielokrotnie powtarzać jak przy błędzie windy podczas kopiowania, full artefaktów. Po prostu zaczyna wariować. Poradzcie mi czego to może być wina, czy można temu jakoś zaradzić i czy spokaliście się z tym kiedyś :?: Pamięci kręcą się ok. Podkęcam karte programem RivaTuner Karta taka jak w podpise czyli MX/MX 400 Karta nie ma zainstalowanego standardowo wiatraczka, sam na niej zainstaolwałem mały wiatraczek wielkości radiatora Taktowanie pamięci ze 150@172 powyżej są artefakty, pamięci się nie grzeją Wiesza się gdzieś tak po 10 sek. gry. Sterowniki 43.03, DX 9.0b. Pozdrawiam i proszę o pomoc!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Albo źle trafiłeś albo sie rdzeń przegrzewa! ja miałem GF2 MX400 64mb 6ns 64bit NO name 200/143mhz@280/192 bez vmodów! miałem zwykły radiatorek ale za to wentyl 80x80 podnim i miedziane radiatorki! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<X@ERO> Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Pozostaje opcja że źle tafiłem bo GPU sprawdzałem ręką (oczywiście jak był komp wyłączony :) ) i jest ciepły (tak jak wszystko w kompie), ale nie gorący. Grzał się bardzo bez wiatraczka do tego stopnia że się poprostu zawieszały gry. A jak dotykałem go to był gorący i się oparzyłem :( . Może w czasie jak nie było wiatraczka mógł się uszkodzić i dlatego nie moge go kręcić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Zdejmij radiator i zmień paste może być rdzeń słabo posmarwany. ewentualnie poszukaj w necie jakiś vmodów i zrób jakiś. A szczeże mówiąc zmień karte bo to jest już bardzo wolne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 No niestety ty masz coś z GPU, a ja mam coś nie bardzo z poamiątkami na grafie. Tak to już bywa w życiu. Jak Marcin5611 pisze daj nową pastę pod GPU i może radiator z procka jakiś mały, a powinno być lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Spróbuj najnowsze stry bo z tegoco widze masz je bardzi satre teraz sa juz chyba 56.xx w kazdym razie ja mam najnowsze grafa jakis noname a krece ja 200@230 166@190, wiem ze to nie zaden wyczyn ale zawsze troszeczke pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Ja na swoim gf2MX /mx400 standardowo mialem 175/165 (chyba jakos tak). Zmienilem radiator na taki od pentiuma z wentylatorkiem. Bo na samym radiatorze strasznie sie grzal. Na procku podkrecilem na 230 i bylo ok, ale na pamieciach tylko do 168 wyzej sypala sie grafa. Moja rada sprobuj zejsc w dol z taktowaniem pamieci (to nic ze sie nie grzeja , moje tez sie nie grzaly) i w wtedy sprobuj jeszcze raz z prockiem do gory. Zmiana pasty moze pamoc w kwesti temperatury ale bez jaj. O 1 MHz i kiszka - to zmiana pasy pomoze ? - szczerze watpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...